Siirry pääsisältöön

Osteopaatilla vihreää valoa + tokoa

Käytiin nyt talven jäljiltä osteopaatilla Hehkussa ja pelotti, nyt kun oli ollut kunnon agitreenejäkin.

Oli ihana katsoa Ruutia kun 5min jälkeen silmät alkoi olla puolivälissä ja puolet ajasta varmaan melkein kiinnikin. Koira nautti ja oli niin rauhassa. Palkaksi Carita sai purupusut.

Jumit ei ollut pahoja, takana ja lapojen kohdalla liitoskohdassa ja pahin oli niskassa toinen nikama, joka oli vähän vinossa, aluksi epäili niskaa, mutta sitten huomasi, että on yhteydessä vasempaan etujalkaan. Kuitenkin ei niin paha, että ois häirinnyt niskan kääntämistä.

Huh taakka niskoilta, että ruu on kestänyt treeniä! Kysyin medirimoista (satunnaisena) niin sanoi, että voi niin vähentää rasitusta, mutta ei yhtä jyrkästi ollut sitä mieltä että niillä pitäisi usein mennä.

_______

Lähinnä Rampe ja Saila tokoili, Ruu sai tehdä rauhallista ja kaksi juttua + paikkikset.

Paikka istu: hyvin molemmilla

Paikka makuu: treenattiin, että tuun nyökkäämään eteen, Rampelle tietty vaikeempi kun olin "liikkurina". Ei mennyt silloin maahan kun alkuun tuijotti vain mua. Sitten alkoi sujua.

Rasmus kaukot, vähän seisomisessa haettiin äänen sävyä ja käsimerkkiä ja yksi istu, jäi vajaaksi. Yksi sellainen tosi hieno. Ihan hyvin toimi, alun jälkeen.

Ruutu: hyvin, kokonaisuus
Ohjattu: hieno, tietty mummomainen merkille meno :D

Metsku: vähän ällötteli, mutta toi.

Tunnari: hyvin löyty, ympyrä oli hyvää treeniä, kun Ras ei eka tajunnut takareunan omaa.

Jäävä, istu: hyvin nyt meni.

Luoksetulo: seisomaan pysähtyminen, vähän valuu kuten aina, mutta nyt pysähty. Viimeks tuli eka läpi.

Kultapoika petrasi kaikki maanantain virheet. :) Rasmusta ei hirveesti kiinnostanut tulla mun luokse, kun Sailalla oli hyvää namppaa.

Ruutille zeta: hienot jäävät. Odotin epäonnistumista. :D
merkki: läheltä, hienosti suoraan taakse.
Ruutia ärsytti kun ei saanut taaskaan tehdä enempää. Mietin miten sitten aamulla, ehkä temputan sitä, ei kuitenkaan raskasta. Jotenkin virtaa pois jos ei jaksais äännellä.

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...