Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.5.2013

Tokoa ja Teemun tuuratut agilityt

Maanantain koulutin AST:n ulkopuolisten agikurssia ja sitten illalla piipahdettiin Sailan kanssa (flatti Aidan), tokoilemassa Rasmuksen kanssa. En voi kisata molempien kanssa, niin tarvitsin toisen ohjaajan ja Rasmus näistä varmasti helpompi. Rupesin eilen vasta pohtimaan, kun sanoi, ettei ollut varakoiria, niin oiskohan toisen koirakon sinne hommaaminen ollut myös mahdollisuus..

Rasmus tokoilikin tosi kivasti ja iloisesti myös Sailan kanssa. Luoksetulon seisominen sitä vähän yllätti, että miksi käden huitomista pitäis totella. Virittelyissä merkeille, meinas varastaa kuiskauksesta. Mutta muuten sujui paremmin kuin oletinkaan. Tehtiin melkein kaikki liikkeet ja tunnarikin sujui, kun siihen tuli vähän namin tuoksua. :D

Teemu Linna:
Tiistaina tuurattiin yhtä koirakkoa ja päästiin seuran tavoitetreeneihin Teemu Linnan koulutukseen. Niistä jäi niin hyvä mieli! Me osataan kyllä, kunhan tehdään oikealla tavalla yhteistyötä.

Radalla oli kohtia missä piti irrota kentän reunoja päin ja ideana se, että vaaditaan koiraltakin omaa panosta. Alussa tuli koiralle toiselle hypylle itsenäistä työtä, epäilin vähän, mutta ei kenellekään koiralla ollut ongelmaa. Sitten seuraavalle hypylle persjättö, tein ekankin ihan hyvin, mutta liikaa koiran linjalla ja rima tippui. Sitten kuin tein sen kohtaan joka jatkon kannalta parempi niin ei tippunut. Pitää muistaa, ettei koiran linjalle persjättöä.
Seuraavaan välistä vetoon ja putkeen lähetykseen, joka oli a:n alla, oli myös ehdotuksena 2 valssia tai päälle juoksu, mutta vedollakin Ruu meni hyvin putkeen.
Persjättö putkelle, rytmi jarrutus käännyttävälle pituudelle, toimi tosi hyvin! Ruu itsenäisesti muurille ja vähän päällejuoksuna hyppy ja vienti putkeen. Ohjasin ekan vähän varovaisemmin rima ok. Sitten tehtiin toisto päällejuoksuna, että liikuin rohkeammin, enkä varonut. Ruuti hyppäsi huonommin aika viistosti ja tiputti takajaloilla. Siitä mentiin putki, pussi ja hypylle päällejuoksu, ekalla kertaa olin vähän myöhässä lopussa ja valui saksalaiseksi.
Katsottiin sitten miten hypyllä treenata takajalkojen hyppyä. Koira ihan kiinni aluksi matalaa rimaa ja korkea pomppu riman yli. Sukeltaa sen yli. Lisäksi ylämäkeen peruuttaminen, ja yhden jalan ylämäki kävely.

Tehtiin sitten uudestaan pussiin ja päällejuoksuun asti ja kriteerinä, ettei haittaa jos pudottaa. Ei pudonnut ja sujui tosi hyvin! Päällejuoksukin hyvin.

Halusin koittaa hyppy - okseri - kepit vaikeammasta kulmasta alkuun. Ruu ei huomannut okseririmaa ja hyppäsi päin. Pitäisi laittaa hämäys siivekkeitä myös rimojen eteen! Toistoilla kuulemma hyppäsi paljon paremmin ja keskittyi hyppäämiseen. Tehtiin pätkä ennen keppejäkin. Kepeillä eka kerta vähän epävarma, toinen hyvä. Teemu sanoikin, että muisteli, että ruuti on hakenut joskus aiemminkin hyvin vaikeisiin kulmiin.
Oli ihanan tsemppaavat treenit, hienon keppi suorituksen jälkeenkin kysyi, että hymyilenkö mä, no hymyilin ja olin tyytyväinen mutta rapsutin ja kehuin ruutia. Tultiin siis tulokseen, että rimoilla ruu on paljon tarkempi kuin moni koira, etten ole lähellä häiritsemässä. Eka persjättö misä rima tuli ois toinen koira hypänn normaalisti. Rupesin, miettimään sitten viime kisoja, joissa virheen jälkeen ohjasin, enemmän huolettomasti ja jätin ruutia suorittamaan, vaikka ajattelin, että vois olla riski, sellaset kohdat sujui hyvin. Kun ei jää yhtään varmistelemaan.
Pelotti nastojen, jälkeen että mitä jos Ruuti hyppää huonosti ja mietin laittaa osan medeiksi, mutta hyppäs hyvin. Ja joukkoon unohtui 60cm ja tais olla joku 65cm ehkä?
Oli niin ihana treenata ulkona, hupparissa ja pitkillä esteväleillä!

Tänään mennään osteopaatille kuulemaan tuomio. Ja nyt otan itseä niskasta kiinni takajalkojen treenissä. Tasapainotyynyn hommaaminenkin on unohtunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!