Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

4.5.2013

Tokokoe Nummela Rasmus

Alkuun oli fiilis, että tästä voisikin tulla jotain. Kentät oli hiekkamontuissa ja Ruuti nautti lenkillä ennen kisaa, juosta kangasmaastoissa, sai juosta meistä kaukana ja veti omia polkujaan sekä keppejen kanssa. Ruutin kanssa vähän tokoiltiin, ennen Rasmuksen kehää. Hiljaa se teki seurausta yms. Vähän Rampelle virittelynä. Sekä pidin sitä puussa kiinni jonkin aikaa. Ja ennen kehää istumassa sivussa, josta lupa tulla mukaan.

Paikalla olot hyvin, istumisessa olin jättänyt vähän vinoon ja paikka makuussa maahanmeno vähän hidas.
Paikalla istuminen 9,5
Paikalla makuu: 9

Seuraus 6,5: Pidin Rampen puolista kättä liian paikallaan. Sitä pidettiin lisäapuna. Kontakti katkesi pariin kertaan.

Luoksetulo: Aika tavallinen rampelta, vähän hidas seisominen käsimerkillä, maahan jouduin toistamaan käskyn. Hups miten mun stoppi kohdat venyi :0 Aika kaukana oli merkit missä ois kuulunut käskeä.

Ruutu: Rasmus bongas merkin, meni kivalla laukalla siihen. Ruutua se ei sitten tainnut nähdä ja tuomarikin oli virittelyissä sen edessä. Haki liikaa mun suuntaan, sain sitten käsimerkillä + käskyllä sisään ja käskin suoraan maahan. Kovaa tuli seuraamaan. 6,5

Zeta: Tuli kauhea paniikki, että mitkä ne liikkeet olikaan ja olin epävaarma ekaa käskiessäkin, että olihan se se. Rasmus ei kuullut mun seuraa käskyä, jäi istumaan ja piti toistaa se. Eka istuminen ei sitten sujunut, jäi seisomaan. Taisin sanoa sen huonosti. Seuraava maahan, vähän hidas. Sitten mun ajatus jäikin johonkin, ja käännyin kuten vanhassa idarissa tehtiin. En tajunnut vasta kunnes tuomari antoi palautetta ja näytti minne ois pitäny mennä. En huomannut sitä yhtä merkkiä. Seuraavalla kerralla ehkä pitää katso, minne merkeille pitää kävellä :0 Säälistä 5.

Ohjattu: Arvoin oikean, luulin, että ois ollut helpompi, muttei sitten ollutkaan. Rasmus katsoi kun kapulat vietiin, merkille vähän epävarmasti. Mutta sitten lähti kehän suun merkkikasseja yms kohden. Sain stopattua aika kehän rajalle ja toistin käskyn, sitten toi kapulan. Siellä oli kehäsihteerin teltta yms ja joku 2m kehänauhasta kapulat eli ihan kentän nurkassa. Näitä kentän nurkka ohjattuja pitää treenata. Ja että häiriömerkkejä yms. 5

Metsku hyppy: Ei ääntä, reippaasti meni. Aavistus viive ottaa ällöttävä kapula. Ennakoi sivulla palautuksen. 9,5

Tunnari: Rasmus juoksi ensin 2m sivussa olevalle merkille, siitä käsky ja nyt meni kapuloille ja etsi oman. Lähti tuomaan ja pysähtyi kuin seinään 2m muo ennen tuijottamaan, tunnari kuin tupakka hampaissa. ;) Annoin käskyn ja toi sen. Pysähtyi tyyliin, että pitiköhän mun tehdäkään näin. 6

Kaukot: Rasmukselle tuli nenän hengen veto kohtaus, niitä tulee yleensä muutamia kuussa, joskus nenätyön jälkeen tai kauheesti nuuskittua. Pitäis selvittää mitä se on. Tulee kuitenkin niin harvoin. Vähän hitaasti maahan, sitten liikkui vähän jossain siirroissa. Mun käsimerkit liian pitkiä, en luottanut vaikka Ras ihan kivasti teki. Maasta istumaan nopeita. Tekniikkaa paremmaksi. 6

Huh aika sähellystä koko koe. Se ero viime kokeeseen verrattuna oli, että nyt Rasmus oli iloinen ja hyvässä virheessä. Mutta se kostautui sitten virheinä. Pari oli munkin, mutta ihan uusiakin, mitä Rasmuksella yleensä ei ole. Yhteensä 214,5 ja 3-tulos.

Haeskelin vielä tietoa noista Rasmuksen kohtauksista, jotka yleensä tulee sen innostuessaan tai kuitenkin satunnaisesti. Siksi sen nenäpunkkiakaan uskonut, koska Ruuti, Ronja ja muita koiria on sitä tavannut, eikä mitään oireita. Lisäksi Rasmus ja Ruuti on joskus kauan sitten syönyt lääkkeet siihen, silloin oli nuhaa ja liman eritystäkin.
Kiinnostavin mitä löysin oli Reserve Sneezing, siitä moni eläinlääkärillä käynyt koittanut selvittää ja syönyt nenäpunkki lääkkeetkin, sehän kuulostaa siltä. Kuitenkin se on pienillä koirilla yleistä, jos on paljon nahkaa kaulassa, ahas kurkku tai koiran innostuessa. Jos koiralla on pehmeä kitalaki ja läppä peittää nielun, lyhyen hetken ajan, joka aiheuttaa kohtauksen. Monilla koirilla nenän pitäminen on auttanut, jolloin koira hengittää suun kautta tai rauhoittaminen. Tästä löytyi paljon suomeksikin keskusteluja.
Kaksplus
Koirat.com

Autosta bongattiin, ihan lähellä oleva tie ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!