Siirry pääsisältöön

Tokokoe Malminkartano EVL3

Ruutin kanssa ATD:n järjestämässä tokokokeessa Ruutilla toinen EVL koe. Keli oli hyvä ja tuomarina Ossi Harjula. Ensin paikalla olot, sitten kahdessa osassa kehät.

--kehä 1--

Paikka istu 9½: jätin kuulemma vähän vinoon. Eniten jännitti, että pysyykö ruuti. Ja pysyi istumassa vaikka toinen vierustoveri meni maahan!

Paikka makuu 10: Ihan aavistuksen hidas maahan ja aavistuksen vajaa ylösnousu.

--kehä 2--

kaukot 0: voi hitsi, kun kävelin pois niin jätin liikkeestä maahanmenon käskyllä ja Ruuti nousi istumaan -> 0. Muuten tosi hienot vaihdot, täydellisesti. Harmittava, en tajunnut käskeä erikäskyllä, teki tätä yhdessä treenissä. Kun koitin kehän jälkee, ei ongelmaa. Ruutilla oli myös vähän liikaa kierroksia, muttei onneks siinä äännellyt.

tunnari 8½: vähän hitaat palautukset ehkä.

ehkä tässä siirtymisessä yksi hau tai ohjattuun menossa.

estehyppy 7: haukahti kun laskeutui. Heitin vähän liian pitkän heiton. Pitäs taktikoida, lyhyessä ei ehdi haukahtaa.

ohjattu 0: arvonta ja Ruuti jäi vähän vinoon sivulle, kun ajattelin, että voin korjata vielä. Unohdin viritellä. Ruuti katsoi kun kapulat laitettiin. Merkki hyvä, mutta merkiltä meinas juosta ruutuun, missä oli nauhat muttei merkkejä. Käskyjä tuli liikaa sitten, vaikka kapula sieltä lopulta tuli. Treeniin siis ohjattu missä ruutu myös samaan suuntaan merkistä!

 Harmittavan pienet virheet! Ohjattu on ollut niin varma, ehkä mä opin nyt muistamaan ne virettelyt? Ja kaukoihin paikkamakuu käsky. Tai ehkä Ruu on oppinut, että kun sanon kauko kun lähden, yhdistänyt siihen.. ehkä jättää sekin kokonaan pois ja vaan kauko virittelynä ennen liikettä.

--kehä 3--

zeta 10: i-m-s, sain hyvin seuruutettua kehään. Istuminen hyvin, koitin vähän pitää enemmän etäisyyttä merkkehin ja istumisessa oli oikea jalka käskyn kohdalla. Maahan ok. Seiso ok, pysyi paikallaan jes!

seuraus 6: alkoi taas kuten viimeksi, nenä kohti kehänauhaa ja täyskäännös. Ehkä vois tollaisiin harjoitella sen että koira kiertää mukana niin helpompi tulla suoraan perusasentoon, lisäksi ruutu tuijotti sieltä. :D Tässä tuli joku äännähdys ja lopulta ruu jäi vinoon kohti ruutua. Seurauksessa tuli muutama haukahdusta hyi ruuti! odotin kauhulla sen loppumista. Juoksussa vähän laiskasti, aavistuksen takana. Sivuaskelissa ja lopussa, jätin käskyjä pois ettei vaan tulisi ääntä. Sivuaskeleet onneks yllättävän hiljaa, muutenkaan ei ininää tai piippausta kuitenkaan. ne äänet grr ja muutama jätätys.

luoksetulo 9: nopea maahan, Ruu syöksyy aina maahan, koska merkkejä edessä. Pelotti, että pysyyhän makuulla, onneks sen verran kyttäystä tai muuta, että pysyy. ihan hyvä seis ja maahan. Sivulle ehkä vähän vino. En muista, missä liikkeessä vika perusasento oli vähän vino..

ruutu 10: pelotti, kun oli niin vireessä että haukkuu. Merkille, odotin hetken liikkurin käskyn jälkeen (pidempään kuin yleensä) ja ruutuun käskytin napakammin. hyvin ja meni hiljaa, jes! Hyvä maahan ja seuraamaan.

Yhteensä kahdella nollalla 219p ja 3-tulos, 4/7 sija. Onnea ykkösestä Iida ja Mac!
Jäi kyllä niin hyvät fiilikset kisasta, tuomari oli vähän löysempi kuin muut, muttei kuitenkaan liian. Kehui, että iloista työtä, mutta harmi, ohjatun nolla. 70p meni nollista. Meillä on paljon aikaa hankkia ne ykköset, tätä menoa ne voi hyvin tullakin. Huomenna uusiksi!

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...