Siirry pääsisältöön

Tokomeiningit: Ruuti TK3

Tokoiltiin tänään Tuomarinkylän vinttikoirakeskuksessa, kokeessa tuomarina Harri Laisi.

Paikalla makuu 10: Ruu tuli kivasti kehään ja oli hiljaa. Nopea maahan ja ylös.

Tunnari 10: Otti heti oman kun tuli eteen ja toi, suoraan sivulle.

Seuraus 8: Seurauksessa tuli vähän yksittäistä äännähdystä, oli tuulinen keli etttei sitä ehkä kuullut. Ruutin kontakti karkas parissa käännöksessä. Seuraus kaavio tuntui aika pitkältä, oli suurimmaks osiks hyvää.

estehyppy 8: Kolme haukahdusta ennen kapulaa, apua. Muuten hyvä. Ehkä hetsaten näitä ja kiellot haukuista..

luoksetulo 8: vähän venyi stopit, tulee niin lujaa luokse. Pitäis saada hitaampi vauhti :D Treeniä!

kaukot 8: Edellinen kisaaja heitteli kentän vieressä palloa koiralleen! Kuulin tästä vasta jälkeen päin, mietin vaan miten Ruuti niin häiriintyi. Jouduin sanomaan yhden kaksoiskäskyn, ja yhden vaihdon Ruu ennakoi tai meniköhän se seisomisen sijaan maahan tai jotain.

metsku 9,5: haki hiljaa! oiskohan vähän vino sivulla tai mikäköhän vähensi.

istuminen 10: hyvä seuraus, ehkä itse huomasin, et aavistuksen hidastin, mut ei se sit näkynyt muualle.

ruutu 8: oli kuulemma lähtenyt liikkurin käskystä liikkeelle, enkä huomannut mitään. En oikeestaan tainnut katsoa hirveen kunnolla Ruutiin päin.

Yhteensä: 1-tulos, 281p, KP, TK3- koulari!

15 voittajaluokan koetta: 1kpl -09, 6kpl -10, 6kpl -11, 1kpl -12 ja 1kpl -13. 
Ykköset 31.1.10 277p, 10.9.11 289p KP ja TÄNÄÄN 281p KP 2sija TK3! 
Hups kaikki onkin Harri Laisilla :D muilla me ollaankin nollailtu.

Vaikka kuinka koitin pitää jännityksen pois, niin tulee sellainen pieni kehässä! Kyllä Rampenkin kanssa kehässä oli pieni jännitys. Helatorstain kokeesta kyselin, voisko Ruuti mennä Rasmuksen sijasta tai jos vaikea niin Ras menee kuten oikeastikin.

--

Rasmuksen kanssa minitreeni, oli tarkoitus käydä Kilonpuiston kentällä, mutta Ras vähän arasteli olkapäätään (oli jo yhden pitkän lenkin käynyt päivällä). Niin tyydyttiin pikkutreeniin.

Nouto: palautuksia, sitä ettei ennakoi sivulle, ei nyt ollut ongelmaa edes.

Tunnari: laitoin 2 merkkiä metrin päähän molemmin puolin ja kaksi ohjatun kapulaa. Alkuun juoksi merkille, hirveesti pohti tunnarin ja merkin välillä. Odottelin vain. Koitti pariin kertaan tuoda ohjattujakin. Missä ne korvat. ;) Tein joka lähetystä ennen tunnari kääntymisen.

ohjattu: metrin päässä vasen ja oikea (ei keskimmäistä). Meinasi hakea vain oikean. "naksuttelin" kun meni merkin lähelle, eli huusin jes. Vihdoin meni merkille.

Kuuntelutreenit ei siis ollut yhtään pahasta!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...