Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.12.2015

Aika paljon kaukoja - namit etutassuilla video

Yhdet kimppatokot, paljon tokon kaukoja, Novan rokotukset ja nostotreeni, temppuja ja Ruutin oikean puolen seuruu.. niistä on noin viikon treeni tehty. Kaukoja on tehotreenattu Tiltun koulutuksen jälkeen paljon, missä meni jotenkin ihan lukkoon. Testailtu sieltä saatuja vinkkejä ja katsotaan nyt lähteekö toimimaan.. Osittain palattu taaksepäin ja osittain myös etäisyydelläkin.


PE TOKO:

Perjantaina myöhäisillalla treenaamassa ATD:n hallilla tokoa Hannan ja Proton kanssa. 

Gava aloitti ja tehtiin vähän samaan aikaankin

- kaukot: alkuun teki huonosti ja autoin ihan käsiavuilla. Sitten muistui mieleen ja saatiin noin 2m päästä hyviä maahanmenoja. Istumaan nousuissa joissakin liikkui välillä. Tehtiin myös erotteluna tavallista maahanmenoa ja taaksepäin maahanmenoa. Myös lelupalkalla.

- liikkeestä istu: namia seuraten + käsimerkki ja pallo lensi toisesta kädestä. Jokunen vähän nopeampi.

- ruutu: testattiin noin 10-15m matkalta. Heitin lelun perässä. Hyvin meni ilman apuja. Tehtiin paikan hakua, että laitoin ruudun sivuun ja näytin paikan. Kun juoksi kohti oikeaa paikkaa heitin pallon. Ennen kun saavutti näytetyn paikan. Molemmista suunnista hyvin. Seuraavaksi noin 20 metrin matkalta. Olin jättänyt lelun ruutuun. Vähän meni hidasta laukkaa, kun haluisin että menee täysiä. Vielä uudestaan hetsaten ja meni jo paremmin.

- seuraus: tehtiin tätä niin, että Hannan häiritsi käskyillä ja otettiin pitkästä aikaa myös leluhäiriötä mukaan. Se olivin vaikea Gavalle, ainakin meidän oma lelu alkuun. Pakosti vilkaisi usein. Välillä jäi häiriökäskyistä taas vähän jälkeen. Vaikeata oli myös kävellä häiriölelujen läpi. Tehtiin rallyn houkutuksen tavoin. Gava olisi mielummin väistänyt lelun kohtaa, muttei niin saa seurauksessa tehdä. Jätettiin onnistuneeseen leluhäiriöön. Näitä lisää!


TEMPUT viime viikon ke

Gavan kanssa

Tassut: harjoiteltiin tassut - käskyä, jossa Gava oli paikallaan ja laitoin namit tassujen päälle. Sanoin käskyn, naksautin ja sai syödä namit. Näitä useampi toisto. Välillä Gavaa ahdisti, jos ei saanut liikuttaa tassuja. Nämä oli kaukoja ajatellen. Kaukosiirtoja myös kosketusalusta tassujen välissä.

Takajaloilla pomppiminen: Gava tarjoaa tota niin helposti niin ideana oli, jos sille saisi opetettua käskyn ja pysyisi paremmin tasapaino.

Kurre temppu: Gavalle käsiavulla. Vain asennossa käymisestä palkka,

Peruuttamista mua ympäri: molemmat harjoitteli  käsiavulla. Naksutin aina noin 20cm pituisia pätkiä tai kun liikesuunta oli oikea.


Ruuti teki kurretemppua sohvalla, niin sai lisää haastetta. Sai ekoilla kerroilla hakea tasapainoa, sitten sai viivettäkin.


Gavalla oli su aamuna oksentelua ja ma vähän ripulia iltapäivästä. Riisikin maistui ekaa kertaa ma iltapäivällä ja pysyi sisällä. Sai pari pientä annosta. Peruutin ti tokotreenit ja ke agilityn, että ehtii toipua omalle ruualle. Ehdin jo huolestua, kun su ei olisi halunnut juoda edes makupalavettä. Keittiön matto pääsi tolupesuun, osa on ollut varalta rullalla.


TI TOKO - kaukot

Tokoiltiin tänään tiistaina lenkin yhteydessä Gavan kanssa. Gava on syönyt vielä riisiä, mutta onneksi kaikki on pysynyt sisällä ja pöpö taitaa olla poispäin menossa. Energiaa neidillä ainakin on.

Kaukojen maahanmenon erottelua: testasin maahanmenoa sauvan edessä, teki hyvin paitsi kerran meni toinen tassu sen yli. Huomasin välillä myös, että oli vagingossa vinossa sivulla, remmit kaulassa, kaulahuivi ja talvitakki päällä oli vaikea nähdä jos ei kurotellut sivulle, oliko ihan suorassa. Meni siis helposti vinoon jos oli vinosti sivulla. Teknisesti suht hyviä, että molemmat tassut pysyi monessa paikallaan. Tehtiin hyvä toisto. Vapautus ja sitten tehtiin sivussa virittely paikkis maahanmenoon. Erotteli ne hyvin, kerran taisi mokata. Tehtiin myös kauko maahanmenoa ihan ilman sauvaa maassa, siinä ekassa mokasi.

Sivulletulot oli tosi huonoja. Sain usein korjata suoraksi tai sitten oli liian takana. Ne alkoi ärsyttää ja komensin pois jos oli huono. Palkkasin suoraan hyvistäkin. Tullut kai noita huonojakin huomaamatta hyväksyttyä.

Kaukoista treenattiin vain maasta istumaan nousemista sekä sauvan luona ja ilman. Ne kaikki hyviä. Heitin lelun palkaksi. Matkaa oli noin 5m. Nämä on ollut viime treeneissä huonoja ja nyt oli heti pidemmältä matkaakin oikeita. Tosin ekoissa oli apuna sauvakävely sauva.

Liikkeestä istumista tehtiin lelupalkalla. Näytin lelukädellä tällä kertaa pienen merkin ja peruutin. Hyvästä istumisesta lensi lelu. Pari lisää ja samaa sivulla. Taisi olla suht ok, pitäisi kuvata vielä..

- - - - - -

Ruuti teki sisällä ja ulkona oikean puolen seuruuta. Aika kivasti pysyi siinä ja hahmottaa paikallaan kääntymiset. Liikkeestä kääntyminen taas vaikeata. Täytyy muistaa noita tehdä aktivointia niin aina edistyy toikin seuruu. Tehtiin myös, että käsi oli ilman namia apuna ja annoin toisesta kädestä palkan.

- - - - - -
NOVAN TOKOA

Nova kävi tiistaina 16 viikkois rokotuksilla ja painoa oli 11,3 kiloa. Kirii kohta Gavaa. :D Joitakin hampaitakin oli vaihtunut jo meidän huomaamatta. Empä ole niitä taas hetkeen katsonut.

Harjoiteltiin sisällä lelujen nostoa, näytti naminyrkin ennen, sitten lelua ja heti nostosta palkka. Ideana, ettei aina tulisi heittoa. Nova olikin äitin kanssa oppinut lelun laittamiseen paikalleen, kun sillä tavalla haki lähemmäs saalisvietillä lelun. Ilman sitä ei meinannut alkuun tajuta, mitä halutaan. Puhuttiin vähän kuinka vaikeuttaa treenejä sivulletulon ja seurauksen osalta.

- - - - - - -
KE TOKO Gava - kaukot 

Keskiviikko illalla Gavan kanssa kaukoja. Tehtiin toista kertaa namit tassujen päällä. Aiemmin tämän tyyppiset treenit ei oo ollenkaan sujunut, kun Gava ottaa painetta. Ekoissa treeneissä aiemmin tehtiin lähinnä tassujen päälle namit -> lupa syödä. Nyt laitoin namit ja piti tehdä joku liike. Gava helposti jäykistyi, kun namit tuli tassujen päälle. Lisäksi välillä teki liioiteltuja siirtoja, missä namit tippui. Tiesi kuitenkin aika hyvin, ettei silloin saa syödä nameja. Oikeasta naksautin ja sai syödä namit tassujen päältä.

Tuli onnistumisia, mutta myös useampi epäonnistunut. Mutta onnistuneet oli 100% paikallaan. Tässä tavassa pienikin liikkuminen tai toisen tassun liikuttelu paljastui. Vaikka Gavalla ei muuten ole jähmeyttä kaukoissa ja nameilla tulee, niin kiinnostaa kyllä harjoitella tätä paremmaksi, kun tällä tavalla ajatus on etujaloissa. Lopussa keksin testata, että saisi välileikkinä vähän hakea lelua. Heti kyllä ottaa jähmeän asenteen namien tullessa tassuille.

Ja nyt ei tullut videoitua, että tekee kyllä kaukoja tuolta etäisyydeltä aika puhtaasti ilmankin nameja, mutta niissä voi tulla mukaan sellaisia missä toinen tassu vähän liikkuu. Video: (tarkoitus ei ole mainostaa nameja myöskään :D ja olin jo yökkärissä) Frolicit parhaiten pysyi tassun päällä vs kissan kuivaruokaan tai pyöreisiin lihapötköihinTestattin myös hihnan kanssa "vastustamista", että kevyesti vedin eteenpäin kun istui tai seisoi. Eka totteli aina heti ja liikkui. Otettiin uudestaan ja sitten pysyi. Täytyy saada kyllä tota ajatusta selkeämmäksi, ettei kaukoissa saa liikkua eteen..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!