Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.12.2015

Tunnari edistystä ja Nova sosialistumassa

Sunnuntaina sisätokoa

Gavan kanssa
- tunnari: kaksi toistoa. Ekassa laitoin tunnarin väärien taakse vähän lelun alle. Etsi sen hyvin. Toisessa väärien sivulle. Taas etsi hyvin ja toi oman. Tällä kertaa ei tehty mitään oman piilotusta alkuun.

- kaukot: Tehtiin istumaan nousuja, jotka kotona sisällä oli 100% hyviä ja tekniikaltaan oikeita. Tehtiin myös niin, että laitoin sivulta maahan (takapääpaikallaan) tekniikalla ja sieltä sitten istumaan.

Ruuti teki rally-tokoon liittyviä juttuja. 
- oikeanpuolen seuruuta ja edistystä siinä. Paikka pysyi jo paremmin ja tehtiin myös paikallaan käännöksiä.
- harjoiteltiin ekaa kertaa oikealta puolelta eteentulemista ja se oli hirmuvaikeata. Ruuti meinasi tulla kylkiedellä mun eteen. :D Täytyi isolla lenkillä ohjata eteen.
- edestä vasemmalta puolelta oikealle sivulle menoa: palkkasin vain kierrosta heittäen namin, kun tuli kierrossa oikean käden puolelle. Tämä oli viime kerralla hirmu vaikeata, mutta onnistui nyt paremmin. Näytin vasemmalla kädellä avun kiertoon.

Neidin karvanlähtöä..

Sunnuntaina Nova kävi lentokentällä. Siellä tehtiin sivulletuloja ja palkkailin kontaktista. Ihmiset ihasteli ja tuli rapsuttamaan. Ehdittiin myös tehdä rauhoittumista, makoilua kuusen juurella. ;) Hyvin rauhoittui ihmisvilinään. Kävely siellä oli taas vähän hakusessa, katseli lähinnä vain eteen ja usein meinasi kiskoa. Jarrutin välillä ja palkkasin, kun otti kontaktia.Maanantaina Novan kanssa mentiin käymään Helsinki cityssä. Mentiin juna + ratikka käymään työpaikalla. Paikallaistumista tuli kuvien muodossa ja hyvin pääsin 10m päähänkin. Leikittiin pienellä majavalla, mutta tollo meinasi niellä sen tahalleen! Sain vetää pois kurkusta. Luokitteli sen hiireksi tms minkä aikaa syödäkin. Äiti on kuulemma yllättänyt sen myös hotkimasta sukkia, sukat onkin nyt kiellossa säilyttää lattialla.

Kontaktista palkkailin kävellessä. Junassa ja ratikassa siitä, jos istui nätisti tai makoili. Oli tosi nätisti paikallaan! Eikä jännittänyt yhtään. Purkkia yritti myös bongailla maasta. Piti nostaa julkisiin, paitsi uudessa junassa missä tuli osalla kerroista metalliritiläkin junan raon väliin. Kerran ei sitä ollut ja Nova astuikin ainakin yhdellä tassulla huti, hiukan säikäytti mutta onneks tajusi sitten korjata askellusta.

Hirveästi sai rapsutuksia aikuisilta, turisteiltä kuin lapsilta. :D Samalla innolla moikattiin jokaista. Moni tunnisti myös rodun. Välillä tehtiin sivulletuloja, ne sujuu jo namikäsi aikalailla paikallaan reidessä.

Työpaikalla sai hyvää harjoitusta, kun jätin sen varastotilojen lähelle, mihin ei ole muille ihmisille pääsyä. Ja laitoin hihnasta kiinni portaikkoon. Alkuun harjoiteltiin vain, että kävin kulman takana piilossa. Meinasi aluksi alkaa itkettää jos yhtään viivyin siellä. Pari tällaista ja sitten käväisin nopeasti pukuhuoneessa ja palasin palkkaamaan. Sitten jätin vielä kahteen otteeseen, kun kävin työkavereille sanomassa Novasta. Hyvin jäi muilla kerroilla.

Vielä äkkiä käväistiin Sellossa äitin työpaikalla. Asematunneli oli vähän jännä tai siellä oleva haitarin tms soittaja, jonka musiikki oli kovalla. Nova oli myös jo väsynyt reissusta, vaikka oltiin ehditty 1,5h sisään käydä helsingissä ja takaisin. Keskustassa Nova hätkähti jos oli joku lastausauto, joka purki kuormaa, jos siitä kuului isompi kolahdus tms. Mutta enemmän ihmetteli, mitä siellä tapahtuu.

Heti kun päästiin kotipihaan (mentiin junalle autolla) niin 2m autosta niin pentu oli heti pissillä. Arasteli tehdä mihinkään vieraaseen paikkaan, vaikka käytiin nurtsillakin. Äiti on arastellut Novan viemistä vielä Selloon ym, mutta ehkä se myös kohta uskaltaa. Nätissä hihnakävelyssä on vielä tekemistä ja tollaisessa ryysiksessä saa treenattua myös ihmisten ohittamista. Yhdet pidemmät portaat kannoin Novan ja kävi vähän voimille. Varmaan noin 12kg tms. Ja ratikkaan ja ekan kerran junaan sisään. Autoonkin Nova nostetaan ja sohvalle se ei ole vielä oppinut tulemaan. On sen verran kömpelömpi kuin pomppu Gava tuossa iässä. :D Nameja tuli syötyä aika paljon niin se vähennettiin ruuan määrässä.

Junassa
Ratikassa
Ritarihuoneella ja Tuomiokirkon edessä

Ramirentin tuulessa kahisevat muovisuojat oli alkuun vähän jännät. 

Temppeliaukion iso kuusi ja Tuomaan markkinat, junassa nukutti


Gava tokoili vähän iltalenkillä

- liikkeestä seiso ja takana kävely: ei mitään ongelmaa, yksikään tassu ei liikkunut. Vaikka heilutin ja vingautin lelua sekä ekalla kertaa kävelin eleettömästi taakse. Näitä pitää saada jossain häiriössä tai liikkuroituna.

- Kaukot: jätin lelun salaa taakse. Gava sivulle ja normaalisti maahan. Vähän liikahti takajalat niin uusin. Sitten kävelin noin 5m päähän ja istumaan. Teki hyvin ja vapautin lelulle, mistä yllättyi.

- merkin kierto: tai tolpan kierto lenkillä. Lähti hyvin kiertoon ja seisoin vaan paikollaan niin juoksi eteen. Siitä palkka. Palkkasin taas edestä aika kiireellä, täytyy muistaa välillä laskea viivettä siihenkin!

Mutta kaikkien noiden liikkeiden ongelmat ei ainakaan lenkkitokossa näkynyt..


NOVASTA SISÄKUVIA
nämä tuli otettua reilu viikko sitten ja oon aina lykännyt laittamista.. Ikää noissa 17vk. Eli tällä viikolla täyttää ke 19vk eli 4kk ja 3vk.
  


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!