Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.12.2015

Tunnaria ym sisällä sekä Niinun agilitya videoin

Maanantain sisätokoa 

Ulkona oli kylmä ja Gavalla oli ainakin virtaa. Sisustusta oon muuttanut niin, että keittiön pöydän alla oleva muovimatto jää nyt talveksi tuohon lattialle, että on hyvää treenipinta-alaa. 

Gavan kanssa
Tunnari: ensin piilotin oman takin alle ja etsi sen. (Ei videolla) sitten videolle otin takin myös ja vääriä sen ympärille. Ekat hyödynsin vähän takkia ja laitoin omaa vähän piiloon. Kävi ekassa nostamassa väärää ja tajusi heti jatkaa etsimistä. Muina kertoina ei koskenut vääriin. Vikassa tehtiin ilman takkia eli ihan vaan kapulat maassa sisältäen oman. Hyvin etsi oman! Toinen kerta nyt kun omaa ei ole yhtään piilotettu ja on lähellä muita. 

Tehtiin tunnarin nostoa maasta, kun halusin erotella mistä tykkään ja mistä en. Otin kriteeriksi, että otteen pitää olla hyvä hyvä ei niin, että kapula keikkuu suussa tai on yhden hampaan varassa. Otti välillä tunnarin myös ihan päädystä, jolloin oli kuin tupakka suussa. Haluan myöskin niin, ettei joudu sitten korjata otetta. Jos otti huonosti, että kapula keikkui koskin tunnariin ja se tippuikin suusta. Hyvistä palkka. Sanoin noissa palkka sanan niin tiputti tai irrotti välillä ennen kuin käsi oli kiinni tunnarissa. Tätä on joskus tehty aiemmin, mutta silloin en saanut selvää visiota, mikä on hyvä ja mikä ei. Tehtiin näitä kaksi settiä tehden välissä muuta. 
Kaukoja tehtiin Gavan kanssa namit tassuilla. Tai päädyin käyttämään nameja vain istu - maahan siirtoon. Kun maasta istuminen ei mene Gavan järkeen, kun joutuu tulla kohti nameja. Ne sujui paremmin ilmankin. Onnistumis tiheys oli aika korkea. Keskivälillä keksi liikuttaa maahanmenoissa maahan mentyä toista tassua. En palkannut niitä. 
Nyt olin ihan lähellä niin seuraava vaihe lisätä matkaa tai ottaa niitä seisomisia mukaan. Sivulta maahan menossa vois koittaa myös nameja tassuilla. Sanoin aina "tassut", kun laitoin namit. 

Video: Gava kaukotRuutin oikean puolen seuruu (rally-tokoon)
Eka video seuruusta. Parissa treenissä paljon edistystä. Nyt viereen - tulot sujui jo paremmin. Etujalat vadilla - tempun kautta on saanut hyvän takapään käytön. Seurauksessa alkuun meinasi mennä väljemmin eikä pää ollut lähellä jalkaa. Ajattelin testata kosketuskeppiä, mitä en löytänyt niin tunnaripihdit sai kelvata. Nuorempana opetin Ruutille lisäksi kosketuskeppiin koskemisen se mun reidessä, kun meinasi silloin välillä edistää. Nytkin seurauksessa meinas mennä liian edelle tai sitten jos kävelin liiN hitaasti niin istui. Paikka kuitenkin tässä vaiheessa tärkein. Oikeaan täyskäännökset oli vaikeita. Täytyy tehdä niitä enemmän paikallaan käännöksinä vielä pienemmissä osissa. 

Video Ruutin oikean puolen seuruusta

Keskiviikon Niinun agilitytreenit

Niinun treenirataan tutustuin vasta paikan päällä. Onneksi oli epätavallisesti aika menevää ja helpommin muistettavaa. Saatiin myös Taru kuvaamaan meidän treeni. :) tuleekin aina silloin hidastettuna katsottua pätkiä ja hyppäämistä. 

1-3 pätkällä mietin tutustuessa, että täytyy kertoa käännös hypyllä 2, mutta se käytännössä oli myöhässä ja jotenkin ajattelin että pitää viedä 2lle vaikka se oli niin tyrkyllä.. Ekalla Gava meni siis extrahypyn suoraan ja toisella kerralla toimi. 

Ekassa lähdössä kun käännyin katsomaan Gava nytkähti eteen! Mur! Hirveästi oli taas intoa. Ja muisti ehkä viime treeneistä idean rynnätä sieltä ilman lupaa. On niin Rasmuksen tyyppinen, Rasmuksella oli kaksi vaihtoehtoa - istua kuin tatti tai rynnätä radalle ilman lupaa. Ruuti ei ole taas koskaan tullut ekaa hyppyä ilman lupaa, mutta nousi seisomaan tai hiipi eteen ja oli huonolla ryhdillä -> lähtörimaan ongelmia. 


Seuraavaksi 4 putkeen meni hyvin valssista työnsin. Hypylle 5 unohdin tehdä paremman työnnön ja laskeutu nenä kohti putkea ja sinne myös irrottiin. :D seuraava onnistui. Sitten oli irtoamisfa tässä pääsin edellekin. Ekalla toistolla varsinkin Gavalta pari pelastelua ja nurkan hypylle vaikeampi rytmittää. Näitä lisää! Tehtiin palkaten kahdesta kohtaa pidentäen suoraa ja vähän paremmin oli focus eteen eikä vain tuijotella mun juoksemista. Onneksi sain videolle niin pystyi katsoa hyppäämistä. Ekoilla hypyillä Gava hyppäsi myös aika reiluja hyppyjä. 

Välistävedoissa 11-12 oli pitkä väli, joka helpotti. Tehtiin näitä myös yksittäisenä. Nyt puoli valssilla itsekin liikkuen. 

Halusin ottaa vielä pätkän kontakteilla eli 17-22. Eka keinu lentokeinu ja Gava heti lähti uudestaan keinua suorittamaan toisesta päädystä. Pamauttelin kautta toi on vaan hauska treeni. :D täytyykin muistaa keinuakin joskus tehdä. Tehty vain puomia monet toistot. Uusinnalla hyvä. Puomi myös ok, tosin hidasti raviin lopussa. Puomilla myös ylösmenon lopussa joku muutos rytmissä, joko ajatteli keinua tai tasapaino horjahti. Pitäis varmaan tehdä jotain tasapainojuttuja, kun ei eka kerta, kun Gava puomilla menee "huteran" näköisesti. Palkkasin tällä kertaa nämä namilla. Vielä hypyn 22 käännös ja palkka. 

Video Gavan radasta


Gava treenaa:
toko
- tunnari nosto
- kaukot seisovaihdot
agi
- pyöritykset eri vauhdilla
- eteenmeno suora eri välein + ohjaaja eri sijainti
- välistävedot
- keinu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!