Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.12.2015

Tavoitteet 2016 ja katsaus menneeseen

Vuosi lähenee loppuaan ja on aika tarkastella kulunutta vuotta. Rauhallinen vuosi edelleen kisaamisen kannalta, treenattu paljon ja keskitytty kivaan tekemiseen.

Tämän vuoden 2015 tavoitteina oli:

AgilityGavan kanssa opetellaan alkeita ja ohjauksia. Rauhassa edetään, kun mihinkään ei kiire. Välillä haetaan vinkkejä ast:n järjestämistä koulutuksista. 
Panostetaan myös paikallaan pysymiseen, usein siitäkin palkkaa ja rauhoittumiseen kentän laidalla! 
-> tavoite toteutui hyvin. Ero on huima alkuvuodesta loppuvuoteen. Gava rauhoittuu hyvin kentän laidalle ja lähdöissä pysyy ihanan hyvin (kop kop). Kisaikä tuli täyteen, mutta ensi vuonna sitten. Esteistä kepit ja A-este kesken. Päästiin Lotan koulutuksiin x3, kahdesti Janne Karstuselle, Ville Liukalle (kesätreenit), Anu Niemelle (kesätreenit) ja Niinulle (talvitreenit).  
Vertailuksi videot Gava agi: tammikuu (9,5kk), marraskuu (18kk)


Toko: kisataan Ruutin kanssa muutama kisa vanhoilla säännöillä. Ja elokuun alussa säännöt on muuttumassa, ihan kivaa vaihtelua. Olishan se kiva, jos yksi 1-tulos tulisi.
-> saatiin heti alkuvuodesta vanhoilla säännöillä 1-tulos hienoin pistein. Yritettiin ennen sääntömuutosta saada viimeistä valioon tarvittavaa, jäi vain muutamia pisteitä vaille. Uusilla säännöillä kisaamaan vasta ensi vuoden puolella. Ruutin tokoilut jäänyt vähän vähemmälle ja keskitytty loppuvuosi uusiin liikkeisiin. 

Gavan kanssa edetään rauhassa. Saattaa olla, että Gava kisaa vasta uusilla säännöillä tai ei. Kisaamaan vasta, kun kisamaiset sujuu ja muistetaan treeneissäkin sosiaalinen palkka. Huimaa ajatella, että se olisi kisaiässä jo 25.1!
-> Gava kisasi syyskuussa uusilla säännöilä ALO1 ja 187p. Avossa käytiin vain kisamaisessa ja ollaan vielä menossa möllitokossa. Vielä on treenattavaa, mutta edistystä oli paljon näiden kaksien kisatreenien välillä. Kaukot liikkeenä oli meillä se eniten aikaa vievä liike.. 

Päätettiin hakea HSKP:n Nuorten koirien tokorinkiin ja päästiin mukaan porukkaan.  Nyt kaksi vuotta saa olla mukana eli 2015- 2017. 


Rally-toko: Tavoitteena on Ras + Ruu saada avo pois alta eli RTK2. Ruutille 2x avo hyväksytty, Rasmukselle 3x hyväksytty jos saadaan kisapaikkoja. Oikean puolen seuruun opettelu voittajaluokkaan. 
-> Rasmukselle ja Ruutille RTK2 koularit alkuvuodesta. Rasmuksen kisaura päättyi noihin kahteen 100 pisteen avo suorituksiin. 
Ruutin kanssa ollaan harjoiteltu oikean puolen seuruuta vasta loppuvuodesta, se edistyy nopeammin kuin Rasmuksen opettaminen, mutta vielä on treenattavaa. Gava teki koko vuoden aikana noin kaksi treeniä rally-tokoa sis. keväällä/kesällä kerran radan aika hyvin, mutta oma rallyinnostus on tauolla.. 

Näyttelyt: Gava korkkaa show-uransa. ;) toukokuussa pari HKI näyttelyä suunnitteilla nuorten luokassa. Myöhemmin pitää ilmeisesti hakea myös mahd. valion arvoon kelpaava tulos. 
-> Kaksi junnuluokassa (T) ja yksi nuorten luokassa (hyl). Jatketaan H:n metsästämistä sopivien tuomareiden ilmaantuessa..

Koiratanssi: laji edelleen kiinnostaa, Rasmus on opetellut uusia seurauspositioita jotka vaatii hiomista ja pitäisi keksiä uusi ohjelma. Gava ehkä joskus pääsee myös. Ruuti ei kisaa enään. 
-> Rasmus harjoitteli alkuvuodesta vielä positioita, mutta sitten se jäi. Aika ei ole riittänyt suunnittelemaan koreografiaa ja päättämään kumpi HTM vai freestyle. Rasmus jäi nyt eläkkeelle. Gavan kanssa ei tänä vuonna ehditty edistää lajia paitsi aloin opettaa muutamia temppuja. Viime kisailmoja katselleena FS:ään on paljon enemmän tunkua.. 

Paimennus: keväällä pystyy kouluttamaankin Gavaa. Jännää! Molemmat ollaan tästä lajista innoissaan. Ihana nähdä koiraa tekemässä mistä se luontaisesti on niin intona. 
-> Käytiin alkuvuodesta 2-4 kertaa Woollandiassa Virpin koulutuksessa. Saatiin kuulla, että Siuntiossa Lillgårdissakin on Virpin koulutusta sopivana päivänä. Käytiin suhteellisen säännöllisesti koko ulkokausi paimentamassa siellä. Koira, että ohjaaja oppi paljon! Kerran käytiin myös Seutulassa. 

Haku: jos Gavan kanssa päästäisiin johonkin treeniryhmään. Pari treeniä oli tänä vuonna. 
-> Perustettiin oma, kerran ryhmää ei "löytynyt", en kyllä kysellytkään. Treenattiin ehkä kymmenet treenit ja käytiin yhdellä hakuleirillä Elina Niemen opeissa, joka oli oikein motivoivaa! Anki kävi myös kerran kouluttamassa meidän omaa ryhmää. Esineitä myös tehtiin ehkä 5 treeniä. :D Tottista ei olla aloitettu, pari juoksutusta lelulle, mutta se tuntuu vielä niin kaukaiselta. 

JälkiGavan kanssa tehtiin 9 jäljeä (?) pääasiassa nurtseille/pellolle. Gava pätevä alku, kunhan itse saisin ahkeroitua! Muutetaan ainakin lähemmäks hyvää luonnon peltoa. Namit ei niin kiinnosta niin pitäisi rakentaa ilmaisu ja tehdä keppijälkiä. Jos saataisiin tehtyä vaikka 10 treeniä ja joku kerta kimppatreeninä.
-> Laji ei ole ihan mun juttu eikä kovin montaa treeniä varmasti tehty. Ehkä n. 8 jälkeä ja parit keppi-ilmaisutreenit. Ilmaisu vaatii vielä treeniä, että tulee varmuutta ja hyvä keppimotivaatio. Hitaasti, mutta varmasti. ;)  

Terveys
Gavalla edessä luustokuvaukset sitten kun kasvattaja haluaa. Täyttää 12kk 25.3. 15. 
Rasmus käy tarvittaessa osteopaatilla. Ja Ruutikin tarpeen vaatiessa. Toivotaan tervettä vuotta! 
-> Hirveästi luustokuvaukset jännitti, mutta sieltä paljastui priimatyttö. :) Rasmus kävi osteopaatilla useamman kerran, Ruuti 1-2 kertaa ja Gava myös 1-3 kertaa. Rasmus on vanhentunut kauheasti vuoden aikana ja hidastunut liikkeissään. Kuulokin on huonontunut. Jaksaa se silti iloita ruuasta, kotiin saapumisesta ja ulos pääsemisestä. 

Rasmukselle saattaa, joskus tulla toinen tollerikaveriksi. Yksi kiva suunnitelma oli alkuvuodelle, mutta äiti päätyi että on liian aikaisin. Täytyy tutkailla sillä silmällä, että kiva kotikoira, äitin eka harrastuskoira ja haluisin itsekin sen kanssa jotakin puuhastella. ;) ei voi valita ihan sitä minkä itselle valitsisin. Ja Rasmuksen kaltaiset on harvassa. Olisi itselläkin joskus kiinnostusta omaan neiti "punakuonoon". 
-> Loppuvuodesta pentuja jo aiemmin kyselleenä ja tullut seurattua ajoittain niin nähtiin ilmoitus vapautuneesta urospennusta. Äiti halusikin urosta ja oli kiinnostunut harrastamaan. Pikku Nova haettiin sitten lokakuun puolivälillä ja asuu siis kilsan päässä vanhemmilla. :) Osallistun parhaani mukaan Novan kasvattajan tapaamisiin äitin kanssa ja muihin tollomaisiin menoihin. Aika näyttää tulenko itse harrastamaan jotain Novan kanssa, vai lainaanko sitä vain välillä ja äiti pääasiassa tekee. Agilitya äiti ei tee niin katsotaan miltä terveys, rakenne yms innokkuus sanoisi jos sitä joskus harjoiteltaisiin. Novasta olisi myös hyvä koira jälkihommiin, kun on aika tarkka nenä. Tavoitteet 2016: 

Agility:
Gava: kisauran starttaus. 2- luokkaan nousu? Tai ainakin yksi nolla ja pidetään lähtö ja kontaktit kasassa.

Toko:
Gava avosta ja voittajasta 1-tulokset. Mietitään halutaanko esim koularia jommasta kummasta.. Käydään välillä aina huippujen opeissa ja treenataan myös liikkeiden välejä.

Ruuti käydään uusilla säännöillä kisoissa. Ei mitään tulostavoitteita, vaikka toiveena olis saada vika evl1.. Ruuti ja tulostavoite ei sovi yhteen lauseeseen :D


Haku:
Gava: Maastotreenejä ja ilmaisua pitäisi lähteä opettamaan vaikka jo talvella. Pk-tottis on ihan auki, jos saataisiin opetettua hyppyä ja eteenmenoa.. Bh- kokeeseen meno. Esineitä paremmalle mallille.

Paimennus:
Gava: Käydään taas suhteellisen säännöllisesti paimentamassa. En tiedä voiko vielä ensi vuonna kisata tai sitten seuraavana. Kisavalmius kuitenkin tähtäimenä. Laji vaatii itseltä sen verran opettelua ja lampaiden lukutaitoa. 

Rally-toko, koiratanssi, jälki:
Ruuti: Ruutin kanssa tavoitteena rally-tokossa voittajassa kisaaminen. Ainakin yksi hyväksytty. 
Gava
- Rally-tokossa voitaisiin käydä piipahtamassa alossa, jos aikaa riittää ja kisapaikkoja. 
- Koiratanssia halutaan joskus tulevaisuudessa harrastaa, opetellaan ainakin jotakin temppuja siihen liittyen tai seurauspositiot esim oikean puolen seuruu ilman apuja ja jalkojen välissä. 
- Jälkiä tehdään jos jaksetaan, ilmaisussa vielä tekemistä..

Näyttelyt:
Gava: käydään metsästämässä H:ta, jos sopiva tuomari löytyy.


Novan kantilta: opettelee hyväksi koirakansalaiseksi. Ehkäpä osallistuu joihinkin huippujen tokokoulutuksiin ja kimppatreeneihin. Tavoitteena alon liikkeitä kasaan. Mätsäreissä tai virallisessa näyttelyssä, kun ikää riittävästi. Käy harjoittelemassa taipparijuttuja välillä kasvattajien luona ja kotona. Terveyskuvaukset syksyllä/loppu vuodesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!