Siirry pääsisältöön

Jouluisia kuvia sekä möllitokossa AVO2

MÖLLITOKO

Möllitokoiltiin Espoon Juvanmalmilla Agimestassa. Oltiin AVO- luokan ainut koirakko. Hain Gavan noin kahta koiraa ennen halliin ja testattiin pari juttua. Liikkeestä istu toimi vielä silloin, ekana jäävänä kehän laidalla ja kaukojen maahanmeno. Eteenpäin maahanmenoa kerran sekoitti. Tuolla taas tuli puhetta kaukojen sivulta maahanmenossa, mutta nämä tuomariharjoittelijat olivat sitä mieltä, että se on oma osansa suorituksessa. Ehkäpä meidän pitäisi käyttää vain yhtä maahanmenoa, koska Gava sekoittaa noita ja menee sitten niihin pisteitä ja häiritsee myös itseä. 


Oma ryhti!


 

Luoksepäästävyydessä Gavasta oli kiva ottaa silityksiä tuomarilta. Juoksutarkastusta ei edes huomannut. 

Paikalla istuminen 1min, 10: jäi hyvin ja istui ryhdikkäästi. Ihan lopussa laski vähän päätä, jota jännitin. Sain itsekin jännittää liikettä. :D 

Seuraaminen 8: Seurauksessa oli alussa kaksi askelta eteen ja kaksi taakse. Peruutus meni suht hyvin. Käännöksiä oli ja takapään käyttö sai kehua. Lopussa tultiin juosten käännöksestä lähelle kehänauhaa ja toista koiraa. Gava jäi ihmettelemään sitä ja sivulletulo unohtui. Seurauksen pistevähennys siitä johtuen ja välillä vähän painaa. 

Liikkeestä seiso 8: tässä hyvä stoppi. Mutta Gava unohti kokonaan miten pitää seista paikallaan kun kierrän taakse. Liian vähän tehty noita missään häiriössä! Ei varmaan kertaakaan.. Jos kisoissa noi kävisi niin menen vain suoraan koiran sivulle siitä..
-> takana kävelyssä liikkuminen

Luoksetulo 8: tässä nuuski, kun kävelin pois. Tuli aavistuksen lenkillä ja aavistuksen vinoon eteen (tuomari ei kuitenkaan valittanut). Ennakoi sivulletulon tai teki sen liikkurin käskyllä. Tätähän on joskus kotonakin tehnyt ilman liikkuriakin, unohtaa odottaa käskyä. Nyt taas viivettä edessä istumiseen.. Videolta huomasin pienen liikkeen mun sormilla, kun on tulossa sivulle! Laitoin liikkeen jälkeen vielä eteenistumaan hetkeksi. 
-> nuuskiminen jätössä, edestä sivulle ennakointi

Liikkeestä istuminen 0: jäi seisomaan. Korjasin kun meinaisi kääntyä kun kävelin taakse. Istuminen ei suju seisomisen jälkeen ja on vielä kesken.. 

Ruutu 8,5: Matka tuntui tosi pitkältä! Otin pannasta kiinni, käveltiin askel kohti ja virittelin. Juoksi hyvin ruutuun, vilkaisi matkalla tosin teippiä, joka katsottiin ennakoinniksi. Täydellinen paikka ruudussa ja seisomaan pysähdys toimi, vaikka oli vasta toinen treeni sitä tehdessä! Maahan myös hyvin ja sivulle. :) Yllätyin taas, kun liikkuri kysyä jääkö seisomaan vai maahan. tottumista uuteen tapaan!

Nouto 9: pieni nytkähdys kun oli sivulla. Muuten haki tosi hienosti :) 

Kaukot 0: meni eteenpäin maahan (kun ollut etutassut paikoillaan tekniikka jo siinä). Istumaan nousemiset oli tosi huonoja! Ekassa liikkui reilusti ja toisessa vielä ravisteli. Maahanmenot moitteettomia. Aika tuntui tosi pitkältä noiden välissä. Näissä on vielä treenattavaa. :/ Milloin sujuu ja milloin ei. Onneksi kuitenkin kyseessä on vaikein vaihto..
-> istumaan nousut!

Luulin tässä vaiheessa jo, että liikkeet olisi loppuneet mutta vielähän niitä olikin. :D

Hyppy 9,5: tässä Ruuti tökkäsi eteentulossa nenällään mua. Tuli myös liian lähelle ja joutui pompata sivulle. 
-> tökkäsi kuonolla

Merkin kierto 8: kierrossa tosi kiva vauhti. Mutta unohti sitten mitä liikkeen lopussa piti tulla. Tuli suoraan sivulle väljästi seisomaan ja muistutin lisäkäskyllä, että tulee sivulle istumaan. Loppuosa siis treeniin ainakin ennen koetta.. 
-> loppuosa

Kokonaisvaikutus oli 10: ohjaaja ohjaa hyvin koiraa ja eleettömästi väleissä. Nuoren koiran virheitä mukana. 

Tosi hyvä treenitilanne, lähellä oikeaa koetilannetta. Nuuskimiset oli ihan uutta, olikohan rauhoittelua tai mitä.. Muutkin koirat nuuskivat, että on myös aika tuoksuva nurmi. Täytyisi päästä treenaamaan tuonne. Erilaisissa jätöissä tai ruudussa sivullekävellessä tuli nuuskimista. Niistä vois tehdä mielekkäämpiä.. Olisi saanut palkata liikkeiden välissä, mutta vedettiin kuten virallisissa. Hyvin Gava jaksoi tehdä tasaisesti koko setin. Vähän voisi treenata liikkeiden välejä, välillä otin käskyn alla, välillä en. 

Treenaa Gava:
- nuuskiminen: jättö tai ruudussa sivulletullessa
- liik. seiso takana kävely
- hypyn eteentulo
- luoksetulossa pieni lenkitys ja ennakoi sivulletuloa
- kaukojen istu! voitais unohtaa ainakin hetkeksi toinen sivulta maahan tekniikka.. se on niin epävarmaa
- jäävät järjestyksessä seiso ja istu. 
- merkin kierron loppuosa
- nouto -> nytkähdys käskystä 
- edestä sivulletulon pyörähdys, namikäsitreeniä että tulisi ravilla ja läheltä 

Valikoin kassista Gavalle pienen vinkuvan pehmolelu majavan tms. Oli näppäränkokoinen laittaa takin taskuun. 



VALOKUVAUKSET

Kuvailtiin aamusta Mian ja bc poikien Maicon ja Kion kanssa jouluaiheisia kuvia. Olipa hauskaa, kun molemmat oli keksinyt eri asusteita :D 











Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...