Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

5.12.2015

Pe ringin hallitokot ja la tokovideota

PE TOKOT

Perjantaina myöhäistokoilemassa ATD:n hallilla, kyllä kelpasi tolla kelillä. :D Gavan kanssa siis ja koitettiin tehdä rauhallisempaa eilisen osteopaatin takia. Seurana Katri ja bc Uno sekä Emmi ja bc Fizz.

Tunnari: tehtiin ruutunauhan alle piilottaen. Olin levittänyt väärät kauemmaksi, mutta juoksi ekana sinne ja nappasi väärän. Lähestyin ruutunauhoja tiputti väärän ja meni sieltä etsimään. Ekan toiston jälkeen tuli Emmi & Fizz ja oli super innoissaan siitä. Oman etsimiset sujui kuitenkin. Vein ruutunauhaa lähemmäs vääriä, niin että oli sivussa. Jätettiin siihen. 

Seuraus häirittynä: häiriökäskyä ja lelua. Kahden häiritsemänä oli hankalaa ja seurauspaikka seilasi. Välillä pysähtyi häiriökäskystä. Täytyy tehdä näitä kyllä vähemmän, ettei pääse seuraamaan noin huonosti. Loppuun ilman häiriötä ja paikka pysyi hyvin.
Myöhemmin katselin seurauksessa, että vasempaan käännöksissä, voisi vähän nopeammin reagoida käännökseen ja takapäänkäyttö oli vähän huonompaa kuin joskus. 

- tauko tähän väliin

Paikkiksessa häiriökäskyjä: liikkuri edessä, joka huuteli myös eri maahan käskyjä ja sivulle nousuun. Gava hämääntyi kahdesti molemmissa, kun tuli samankuuloinen käsky. Äänensävyllä väliä. Mun käskyt totteli hyvin. 

Evl paikkis luoksetulot: tehtiin kolmen rivi, jossa aina keskimmäinen kutsuttiin. Ei ottanut häiriötä. Kutsusta Gava taas hämmästyi ja tuli hitaasti. Ei yleensä porukassa saa tulla luokse. Ja ei olla tehty maasta luoksetuloa kuin kerran, vaikka se avossa niin tehdään.. 

Yhteistreeniä kaikki samaan aikaan 

Kaukot: virittely ja sivulta maahan. Täydellisesti! Seuraavissa tuli pari mokaakin, mutta myös tosi hyviä. Itse kaukoissa tehtiin vain istu-maahan siirtoja yksittäin. Istumiset oli kaikki tosi hyviä! Jee! Vaikka 5m matkalta. Maahanmenossa yksi huono, missä jätin suoraan istumaan ilman virittelyjä. Muuten hyviä 5m matkalta. Oli kyllä paljon edistystä näihin, mikä treeni sitten tepsinytkään. :D ei ottanut häiriötä vaikka 3m sivussa tehtiin kaukoja ja edestäkin seurautettiin. 

Gava treenaa:
- tunnari (oikea mielentila ja nenä auki)
- kaukot (sivulta maahan ja maahanmenot, joskus sarjaa)
- seuraus vas käännökset ja perusseuruuta, peruutus ja paikallaan käännökset
- maasta luoksetulo 


LA TOKOT - kuvia ja video

Ryhmätreeniä Ruuti, Nova ja Mindy. Äiti teki Novan kanssa, siitä myös alla kommentteja.


 • rivissä ja yksi kerrallaan pujottelee: Novan pujottelu näytti tosi hienolta! Ruutille helppo nakki. Sivulta katsekontaktista nousi taas välillä. 
 • luoksepäästävyys ja kättely: Novalle kättely helppo. Mutta jos rapsutin sitä niin olisi noussut ylös ilman namia nenässä. 
 • istuminen paikallaan: Novan kanssa huomasi, että palkkaa ottaessaan nousi. Ei ollut käytössä myös mitään naksutinsanaa tai naksutinta. Muutenkin pitäis ajaa paremmin sisään Novalle naksuttimen idea ja tarjoaminen.. Tämä vaatii jonkin verran treeniä, kun nyt vasta hihnan mitta ja äiti kävelee pois peruuttaen itse.  
 • luoksetulo: Novalle syöttelin nameja ekassa odotti aika hiljaa ja räjähtävästi juoksee luokse. Toisessa innostui sitten kiskomaan. Kaikissa näissä väleissä oli myös vähän leikkimistä ja välituntia. Ruuti teki stopilla eka hidas enkä palkannut toinen ok. 
Näiden lisäksi Novalla olis treenattavaa tokoseuruu, sivulletulo avun pienentäminen ja maahanmeno liikkeestä. Kaukojen istu ja maahan? 


Novasta 3vk  vanha kuva


Ruutin kanssa myös
 • ruudun ja kierron erottelu: ensin ruutua ja heitin palkan. Sitten ruudusta 7m sen edessä oli iso merkki, jonka käskin kiertämään. Eka ei kuunnellut ja juoksi ruutuun. Kolmannella kiersi. Sen jälkeen erotteli ruutuun käskemisenkin jälkeen. Ruuti teki myös ihan hiljaa. 


Gavan kanssa on käynyt mielessä, että haluaisin joitakin liikkeitä videoille. Kiralle kiitos kun kuvasit! Näistäkin osaa tehtiin ekaa kertaa kokonaisena. Mutta muistuttaa taas mieleen, ettei pidä jämähtää vain tiettyyn osaan liikkeestä ja jättää toista osaa treenaamatta..

Gavan kanssa 

 • ohjattu: kerrattiin eka liikkurin kanssa. Vasen oli helpompi ja sujui hyvin. Kiepautin namilla seisomaan selkä kapuloihin päin ne vietyä. Videolla kerran otettiin ton seurauttamisen kanssa. Sitten testattiin oikeata, kun tuntui ettei noteerannut sitä yhtään. Olikin jäänyt kiinni toiseen kapulaan ja halusi hakea vasemman. Kävin näyttämässä oikeaa ja sitten se sujui. Täytyy tehdä sitä puolta lisää ja niin, että reunimmaiset on keskempänä. Tyytyväinen oon miten suoraan Gava osas tuoda kapulan eteen! Täyskäännös oikean kautta taas vähän aukeaa seuraus. 
 • ruutu: tässä olin laskenut 15 metrin matkan niin saan käsityksen missä kohtaa se on. Ilman apuja ja juoksi suoraan ruutuun. Päätin, että videolle haluisin sellaisen missä stoppaa ja ehkä testata maahanmenoa. Tulipa huomattua, että sellaisia ei olla tehty. Eka Gavan reaktio stoppi sanasta oli jarrutettua etsiä palkkaa tai alustaa maasta. Tehtiin lyhyeltä matkaa ruutu, stop ja heti lensi palkka tai sitten tulin ruutuun palkkaamaan. Erikseen myös seisaaltaan maahan "down" käsky toimi siihen hyvin 15m matkalta myös. Saatiin pari nappitoistoa. Ne ei harmillisesti päätynyt videolle. Ekoissa huudin stopin liian myöhään keskikohdassa ruutua ja Gava valui takalaidan yli. Taitaa olla kohta missä Ruutille huudan, kun se menee hitaammin ruutuun. Näistä kumminkin näki, ettei Gavalla ollut ihan selkeetä paikkaa ruudussa ajattelee vain juoksevansa suoraan sinne. Mietin tekiskö alustan kanssa tai näyttämisen kautta tai molempia. Myös stoppi vaatii varmuutta. Luoksetulon stopitkin on ollut jäissä.. 
 • liikkeestä maahanmeno: hyvin meni
 • luoksetulo: sopiva vauhti, suora edessä ja sivullakin suora vaikka meni pompulla sivulle. Pomppua olisi mietittävä onko riittävän siisti 
 • seuraus: hetsasin tätä ennen ja alku olikin lennokkaampaa. Vähän pomppi myös. Eka pysähdys huono, jäi vinoon. Kun pysähdyin Gavan puolen jalalla eka oli parempi. Vas käännökset tänään ok? Täyskäännös upee! Peruutustakin pitää treenata, taas unohtunut. Hidas kävely oli hyvää ja juoksukin ihan. 
 • merkin kierto: hyvin lähti vaikka Ruuti tais huutaa vieressä. Päätin ottaa eteen. 

Tokovideota Gavasta 20kk


Gava treenaa:
- ohjattu: suuntana oikea (vasen tänään varmempi), joskus myös keskimmäinen ja reunakapulat lähempänä
- ruudun pysäytys ja maahanmeno, ruudun paikka (videolle ei tullut tästä onnistunutta suoritusta..)
- seuraus: pysäytys seuruun alussa, ekassa poikitti kun pysähdyin ensin oikealla jalalla. Tarkkana pään kohdan kanssa, milloin palkkaa. Naksutin? Palkka takaata? Asenne oli kiva! Peruutus unohtuu..
- luoksetulo: seuraava kerta vauhtina

Pari kuvaa Novasta ja Mindystä

Nova 4kk
Söpö Mindy n.1v

2 kommenttia:

 1. Tuo Nova on kyllä suloinen! Pentukuume jyllää, mutta ainakaan omaan kotiin en voi ketään ottaa kun Gitta ei hyväksy muita kaverikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se on. Me äitin kanssa myös tykätään tummasta nenästä ja kun valkoista on vähän normaalia enemmän. :) Toki on noita nättejä punaneniäkin.

   Mulla Ruutikin on aika ärtsy pentujen kanssa eikä ole mikään pitkä pinnainen. Novan kanssa saa niitä vahtia, mutta Gava oli juuri oikeantyyppinen sen kanssa elämään. Gava narttuna, nöyränä ja aika rauhallisena uskoi Ruutia eikä yrittänyt sitä kiusata. Jos olisi tullut uros kaveriksi vielä itsevarma sellainen, olisi voinut tulla ongelmia. Hyvä sentään, kun oli "pakko" ottaa narttu niin oon kyllä ihastunut näihin neiteihin ja sellaisen haluan jatkossakin. Hoitonarttujen kanssa Ruuti tulee myös toimeen, jos antavat olla rauhassa.

   Sulla on blogissa muuten välilehtien teksti vähän liiankin pienellä, vaikeampi lukuista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!