Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.4.2016

Agilityn omatoimitreenejä + videot x 2 ja Ruutin toko

TI: agility

Tiistaina mentiin seuralaisen kanssa Sporttikselle omatoimitreenailemaan (tuurasin).

Välistävedot: vähän oli suunnitelmissa tehdä näitä, kerran on niin hankalia ja hypyt olikin jo lähes valmiina. Haluan, että jatkossa sujuvat niin, että käskytän ja käytän vastakkaista kättä, mutta voin olla edellä ja juosta eteenpän. Alkuun Gava olu sitä mieltä, että hyppää toisenkin suoraan. Otettiin ihan yksittäistä välistävetoa ilman vauhtia ja korkea medikorkeus. Jätin lelun hyppyjen väliin. Jos tuli väärin, ei osunut lelun reitille ja tehtiin uusiksi. Tavoitteena oli lähettää hypylle, mutta kuitenkin kertoa käännöksestä ennen ponnistusta. Nimi toimi paremmin kuin "tässä". Kun alkoi sujua heitin palkan vasemmasta kädestä. Tehtiin molempiin suuntiin. Näitä lisää!

Okserin käännös: okserikin löytyi valmiina, kun vähän vaan nosti korkeutta. Tehtiin kääntyminen okserilla eli valssasin siihen. Joka kerta rima pysyi.

kepit: näitä kahteen otteeseen. Alussa tais sujua melkein 100%. Eka yksittäisenä. Sitten esteen kautta molemmin puolin. Lopussa vielä videolle, mutta sitten tulikin toisella toistolla paristi sisäänmenossa ongelmaa, kun tultiin loivasti umpikulmaan ja juoksin pidempää reittiä. Videosta näkikin että ekassa mokassa Gava liukui 3.väliin.


Tässä "yhteenveto" video, kun testattiin vielä lopussa treenatut jutut videolle. Ei mennyt esim välistävedot heti alkuun noin hyvin. ;)


TO: agility & Ruutin toko

Torstaina taas omatoimiaksaa tällä kertaa Niinun hallilla tekniikkakentällä.

Kepit: yhden kerran. Helposta kulmasta rinnalla juosten ja sujui heti ekalla kerralla. 

Ratatreeniä, mokasin itse yhdessä kohtaa kun en ajoissa kertonut käännöksestä. Välistävedot hienot <3 myös pimeät putkikulmat ja okseri. Ja paljon leijeröintiä, mikä on meidän juttu. :D Video: 
Rata (mun suunnittelema)

Ruuti treenasi tokoa

- kierto ohjattu: radalla just hyvä kohta tehdä kiertoa. Alkuun noin 12m matkaa, sitten 17m. Ohitti hyvin hypyt. 17m matkalta ekalla kertaa kierti siivekkeet ja meni kepeille. :D (siivekettä näkyy vähän kuvan oikeassa yläreunassa ja kepit myös siellä. )

Sitten seisomisen kanssa ja otettiin myös nouto (vasen). Hyvin meni. Kerran vielä kierto ja tehtiin istuminen. Nyt sujui istuminen stoppina, jee!  


- eteenmenoja: Ruutille myös näitä. Tein niin, että laitoin aidan viereen lelun. Ja alkuun matkaa oli joku 8m, sitten 12m. Ekan jätin salaa. Sitten kauempaa virittely ja eteenlähetys. Huusin jes ja vapautin lelulle ellei nähnyt sitä jo aiemmin. Kun juoksi lelulle menin myös aidan luo ja pyysin tuomaan lelun, minkä heitin ja samalla jätin toisen lelun paikalle. Kunnes Ruuti loppupäässä totesi, että ke-hu lelu on paljon kivempi kuin korjattu narupallo! se juoksi siis toiselle pallolle ja jäi katsomaan, missä on parempi lelu. :D Irtosi hyvin ja tosi suoraankin! Tehtiin tätä kahta eri seinää kohden. Ja toistoja tehtiin ehkä 2-4 per seinä eli hyvä määrä. 


Kotiin tultua oli pakko todeta, että Ruutikin oli ollut ihan pätevä. Se sai vastineeksi vähän hämmästyneen vastaanoton (niin hyvin kun Henkka voi tajuta). Ai miten niin kerron usein kommenttina, että Gava osasi ja Ruuti ei. ;) Miksiköhän niin? Miten usein sitä osaakin kiittää, että saa vaihteeksi nuoremman koiran joka miettiikin mitä tekee ja ei aina tee omiaan. Ja joka haluaa tehdä oikein. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!