Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.4.2016

Ruutin super rallyharkka! Ja esineitä

RALLYA LA

Treffattiin lauantai aamuna lähellä asuvaa Lauraa ja villis Fiinaa pitkästä aikaa tokon ja rallyn-merkeissä. Oli Gavan vapaapäivä, joten Gava sai paistatella penkillä auringossa. Mutta Ruuti pääsi tekemään merkkien kanssa rally-tokoa. Oltiin sopiva combo antamaan toisillemme vinkkejä, kun toinen kisasi aina lajin ylimmässä luokassa. :D

Ruuti sai aloittaa. 

Peruutus: Aloitettiin peruuttamisella. Eka Ruuti meinas jollakin kerralla vähän kääntyä tai sitten melkein istahti. Tähän saatiin vinkkinä, että ekassa ja vikassa askeleessa kannattaisi olla lioiteltu painonsiirto. Lisäksi, jotta koira osaa varautua kohta taaksepäin lähtemään liikkeeseen tulee huomautussana ennen kylttiä. Tässä sen sanan kannattaa olla sellainen, joka muistuttaa koiraa olemaan seuraavassa tai lähellä. Käytin sanaa "sivu". "Tässä" sanalla taas kääntyi eteen. Peruutuksia kannattaa tehdä eri pituisia, Ruuti toki tokon kautta on tehnyt pitkiäkin. Tässä lähinnä, että itse opin kävelemään oikean määrän. Itse peruuttaminen näytti tosi hyvältä, aavistuksen Ruuti meni taakse vikalla askeleella seurauspaikalta, muttei pahasti. Videolla en tehnyt niin selkeätä painonsiirtoa ja toi vika askel olisi varmaan ollut rajalta? Hankalaa :D 

Molemmat oikeaan (vasemman seurauksesta): Tätä kertailtiin myös alkuun. Ruuti kääntyi 100% aina oikeaan suuntaan. Tässäkin voisi olla myös lisäksi joku huomiosana. Se voi taas olla selllainen, että koira tietää kohta kääntyvänsä välistä/sisäänpäin. Testasin tähän ihan vain "Ruuti" sanaa tai sitten vois olla "tarkkana" tms. Kaverikin ihmetteli, kun Ruuti kiepahtaa niin äkkiä, että vaikea ehtiä näyttää selkeä merkki + samaan aikaan kääntyä itsekin. Ja Ruuti oli nyt treeneissä matalassa vireessä ja teki vähän hitaammin kuin kisoissa. :D Videolle tuli nyt yhden toiston kuvatessa sellainen käännös, mihin aina pyritään. Ruutin takapäänkäyttö käännöksessä on niin siistiä!

Tarvitsee kyllä selkeän rutiinin molempiin liikkeihin, niin että osaa ennakoida ja käskyttää oikein.


Lauantaina keli oli mitä mainioin. 
Joten koirat otti aurinkoa ja itse puuhastelin pihalla. 
Terassipöytä esille, piha haravoitu ja terassi lakaistu.KOIRATREFFIT NOVA & FARA LA

Lauantaina iltapäivällä treffattiin H:n sukulaisen koiraa. Käytiin koirapuistossa ja Nova tuli mukaan, koska Ruuti & Gava ei arvosta oikein tuollaisia tuttavuuksia. :D Ja Gava olis ollut liian pienikin. Treffikumppanin rotu oli skotlanninhirvikoira ja oli noin 6-7kk ikäinen tyttöpentu. Hieman kokoeroa kuitenkin kuukauden ikäerolla. ;) Onneksi oli suht rauhallinen ja kiltti niin uskalsi antaa Novan kanssa juosta. Novasta oli ihana tyttö!

- KUVIA

Komea pieni punainen <3 Skotlanninhirvikoira Fara 6-7kk


ESINEITÄ SU

Sunnuntaina aamulenkillä poikettiin metsään ja päätin sitten extempore tehdä esinekaistaleen. Tallasin alueen ja jätin etulaitaan hanskan, keskelle naksuttimen ja takareunaan taas hanskan. Molemmat koirat oli vieressä katsomassa.

Gava sai sitten aloittaa. Juoksi hyvin eteen ja sai hajun keskikohdan naksuttimesta. Nappasi sen hyvin ja lähti tuomaan. Palkkasin lelulla ja sai tiputtaa vauhdista.
Seuraavan esineen löysi etulaidasta eli hanskan, sai hajun siitä aika kaukaa ja nappasi hyvin. Vika esine olikin hankala, ollaan aiemminkin tehty tuonne asti viime vuonna joku esine. Esine oli 2x2m kuopassa. Gava ei vaan mennyt 5metriä lähemmäs sitä kohtaa. Ei mennyt siis noin naksutinkohtaa pidemmälle. Kävin kahdesti siellä näyttämässä, ekalla kävelin vain ja tokalla tiputin hanskan Gavan nähden (rinne). Täytyi kävellä sitten mukaan tukemaan ja sitten Gava meni riittävän kauas.

Hävettävän vähän on näitä tehty, mutta nyt Gavalla oli hyvä into. Itsevarmuutta myös nostaa löytynyt esine. Ekoilla lähetyksillä lähti suoraan, mutta sitten kun ei löytynyt lähti poukkoilemaan. Kun mitään ei löytynyt niin Gava nuuski tarkasti ja päätyi tuomaan mulle yhden kepin (oisinkohan tallannut päältä tms? palkkasin sen hyvästä yrityksestä. No sitten seuraavalla lähetyksellä oli tuomassa käpyä, minkä käskin tiputtamaan ja kävin näyttämässä.
Vois tehdä nyt vain takalaidassa olevia esineitä. Joko että eka viedään vaikka yhdessä tai sitten niin, että tiputan Gavan nähden. Ja lasken matkat, nyt en laskenut, mutta epäilisin vasta noin 30-40m.


Ruutikin sai tehdä ja ennen lähtölupaa Ruuti tippui vähitellen makuuasentoon. :D Niin nytkien oli jo menossa. Ruuti löysi helposti heti ekalla lähetyksellä takarajan hanskan. Mutta naksuttimesta Ruuti oli sitä mieltä, ettei se kuulu hänen tehtäviin etsiä mihin mä oon naksuttimeni hukannut. Täytyi tässä tulla vähän lähemmäs ja kannustaa tuomaan.

Treenaa, Gava:
- esineet takalaidassa, yksi esine kerrallaan? että ainakin eka esine haetaan takaa
- välillä luovutus myös loppuun asti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!