Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.4.2016

Gavan toinen rally-toko kisa ja Nova yökylässä

Lauantai päivällä oli Gavan kanssa rally-tokokisat Porvoossa. Nyt toinen alokasluokan kisa.
Rata oli helpohko. Hauska, kun nyt toista kertaa olin Tiia Hämäläisen tuomaroimassa kisassa. :D Saman niminen siis (viimeksi Rampen kanssa).

Halli oli tosi ahdas sisältä. Radallekin näki vain kahdesta kohtaa, kun oli väliseinä keskellä. Odottelua tuli, koska Gava oli kolmantena niin en uskaltanut hakea vasta tutustumisen jälkeen. Ja Gava sai odotella myös Avon aikaan. Autoille oli pidempi matka. Gava istui sylissä penkillä odotellessa sekä makoili jaloissa. Mialta sai myös kivoja pyllyrapsuja. Se ottaa niin chillisti odotellessa. Pari jäistä katsetta piti antaa joillekin koirille, varsinkin kun löytyi flirttaileva bortsupoika. Sitä kohteliasta herrasmiestä odotellessa. Gava haluaa luotettavan miehen, joka ei tyrkytä itseänsä, joka naiselle. Siksi tuollaiset kevytkenkäiset saavat käsilaukusta. ;) Ruutin kanssa toi paikka olisi ollut katastrofi, kun ei voi välttyä että joku tulee iholle ja oli niin monen näköistä koiraa pikku tilassa. Noh kyllä siitä nykyisin oltaisiin selvitty seuruuttamalla.


Gavan rata: Ennen suorituksen alkamista kesti myös että tuomari olisi valmis. Lähdössä nyökkäsin olevani valmis. Rata alkoi askeleella oikealle. 360 pyöriminen vasemmalle sujui vähän tahmeasti ja venähti taas vähän. Siitä tuli ainoat virheet kontrollinpuute -1p ja vino -1p. Se täytyy ottaa treeniin, kun viimeksikin 270 vasempaan tuli virhe, tosin eri kohtaa. Ja olishan ton voinut välttää pyörimällä isompaa ympyrää, mutta haluisin kyllä että oppisi tekemään noinkin. Spiraalissa Gavan seuruu taas väljeni. Spiraalin merkit oli pystyssä olevia ehkä 5L ämpäreitä, osa koirasta kävi niitä ihmettelemässä. Tai tiedä sitten oisko Gavan väljempi seuruu johtunut niistä tai muusta.. Suoralla petrasi taas. Muut kyltit meni ihan ok. Tuomarin kommentti oli "sujuvaa yhteistyötä".

Yhteensä siis 98/100pistettä, sijoitus taisi olla 5-6.

Video (laatu huononi, kun zoomasin videota lähemmäs :D)

Hieno pikku tyttö kisakirjansa ja arvostelulomakkeen kanssa :)
Voisin alkaa opettaa Gavalle oikean puolen seuraamistakin.


Nova oli yhden yön yökylässä. Novakin sai lauantaina kaksi pikku tokotreeniä ja Ruuti yhden. 

Metsässä pikku treenit ja ylimääräiset koirat majoittuivat kiven päälle odottamaan. Novakin pysyi hyvin. Gava sai vaan odotella.

Nova
- seuraaminen: Novan kanssa sivulletulo ja seurauksen eka askel. Keskityin, että lähtee samaan aikaan kun mun jalka ja olisi hyvässä kohtaa. Paristi pomppasi siinä tai lähti käskystä liikkeelle, ennen mun liikettä. Naksutin käsi oli lähellä reittä ja siirsin namin äkkiä siihen käteen, jos naksutin seurauksen kohtaa. Lopussa nää alkoi sujua.
- kierto: Puun kierto. Eka niin että vein lähelle puuta ja lähetin kiertämään. Namin sai jahdata mun peruuttaessa. Kaksi näin autettuna ja sitten toin 2m päähän pannasta pitäen ja päästin irti. Paristi yritti mennä erisuuntaan kiertäen kohtaan missä olin naksuttanut kuitenkin kiertämättä puuta. Lopussa sujui sitten kerran ihan ilman apuja, että tarjosi kiertää puun tuolta matkalta. Jes!

Ruuti
- peruuttaminen: ja eka muistin väärin huomiosanan ja Ruutihan kiepsahti eteen (Ruuti), sitä olikin tarkoitus käyttää täyskäännöksessä. Kun sanoin oikein "sivu" ja sitten "peruuta" niin sujui hyvin.
- molemmat oikeaan: kerran kääntyi huomiokäskystä ja siitä huomautin. Jonkun kerran ei keskittynyt yhtään ja häselti jotakin. Sitten taas sujui.


Kisapaikalla Nova sai treenata ulkona
- kiven kiertoa: läheltä näyttäen ja leikittiin palkaksi. Lähetin ihan agilityohjauksella. Oli kapea ja korkea kivi eli selkeä kiertää.
- seurausta: oli juustoja Gavalta jäljellä, joten pidin juusto käden reidessä ja vaihtelin imutusta ja kättä ylempänä. Imutuksessa taas vasempaan käännökset oli tosi upeita. Hieno pieni mies!
- luoksetulo: ekalla palkkasin pysymisestä. Sitten kutsuttuna ja pidin namikättä reidessä, hienosti tajusi kiepsahtaa sivulle.
- noudon pito: testasin painavempaa kapulaa (650g vs ohjattu), olisko eroa. No ei kovin suurta. Jotkut, kun sanoo että koira on pitänyt paremmin painavemmalla. Tehtiin maasta nostoja, niistä naksaus ja palkka. Sitten Nova istuen ja mun käsi oli leuan alla. Pariin otteeseen hyvä ote ja sain palkattua. sitten paristi ei otetta ollenkaan. Kyllä kuitenkin 1-2s pitää välillä hyvin, kun aiemmin nekin oli harvassa. Pikku hiljaa.

Kahden viikon päästä nähdään Novan siskoja. :) Yksi ei vaan pääse.

Asiasta kukkaruukkuun, mulla on nykyisin uusi kännykkä (Samsung) ja ärsyttää sen Bloggerin sovellus, joka ei suostu lisätä kuvia. iPhonessa se toimi tosi hyvin. Sentään videonmuokkaus sovelluksia löytynyt, joista oon testannut nyt kahta. Kuvakoollekin löysin asetuksen tai mittasuhteille, muutin 4:3 ettei kuvat ole niin pitkiä ja kapeita, nyt lähemmäs A4. 

Gava treenaa:
- 360 vasempaan
- oikean puolen seuruu? vadilla/tasapainotyynyllä alkuun sivullesiirtymistä
- kisamainen, jossa 2 liikkeen jälkeen palkka (nyt takana kaksi rally-kisaa ja avon tokokoe eikä yhtään helpompaa kisamaista välissä!). Myös rally-kylteillä tehtävä tuollainen helppotreeni.
- spiraalissa ym ämpärit oikein päin (mulla löytyy lastenämpäreitä)

Nova treenaa:
- kiertoa tarjoamisen kautta, sen jälkeen kun paristi auttanut
- Seuraus: imutuksessa käden nosto sekä erikseen ihan liikkeelle lähtöjä. Myös niin, että sanotaan käsky ja sitten vasta liikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!