Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.4.2016

Poissa silmistä poissa mielestä - taas tokoa!

TI TOKO

Tiistaina käytiin äitin kanssa Klaukkalassa tolleritokoissa. Satoi vettä, mutta onneksi vähenemään päin, ettei nopeassa treenissä ehtinyt kastua. Gavakin yllätti olemalla vähän tosi neiti, joka pystyy mennä maahan.

Nova

  • Nova teki ekaa kertaa ruutua, vein lelun ja äiti lähetti ruutuun. Ekassa meinasi juosta merkin luo ja bongasi sitten lelun. Loput suoraan lelulle. Ruutu oli keskellä kenttää ja laidassa oli koiria, mutta hyvin Nova keskittyi harjoitukseen eikä yrittänytkään karata muiden luo. Matkaa oli 7-10m?
  • Novalle vielä vähän seurauspätkiä. Aika kivasti paikka pysyi, vaikka äiti nosti imutuskättä. Välillä pompahtelee kättä kohti, mutta pääasiassa hyvin. Neuvoin myös kuinka voi tehdä namista luopumista perusasennossa ja palkka kontaktista. Itse katsekontaktia vois alkaa treenaamaan, kun sitä ei olla mitenkään tarkoituksella treenattu.. 
  • Novalle luoksetulo. Ekassa palkka odottamisesta ja toinen sivullekutsuen. 


Gava

  • Hain Gavan kentälle ja ehdittiin ottaa parit seurauspätkät. Tein noin 3m motivoivia seurauspätkiä. Tehtiin myös sivuaskelia, vasempaan lähtiessä painon käyttö vasemmalla jalalla toimi tosi hyvin! Sen jälkeen oikea jalka siirtyi kohti koiraa. Myös peruutusta lähinnä muutaman askeleen pätkää. Täytyy vielä pidempiäkin muistaa treenata.. 
  • Gava teki vielä ruudun missä ei ollut nauhoja, ilman apuja. Ihan ok paikkaan meni ehkä lähemmäs keskikohtaa eli ei ihan täydellinen, mutta kelpuutin.. 

Paikalla makuu: Nova ja Gava osallistui tähän sekä kaksi tolleria. Tehtiin liikkuroituna ensin makuu. Gava jäi katsomaan liikkuria ja vaati kaksoiskäskyt! Mur! Kävin hetkeksi aikaa piilossa. Pysyi hyvin silti. Nova pysyi myös hyvin, mutta ohjaajan siirtyminen sivulle oli vaikeaa. Vaati paristi maahan palauttamista, että kesti sivulle siirtymisen.

Ruuti tuli tekemään vielä eteenmenoa. Matkalla oli kaksi matalaa merkkiä ja fokusoitui vain niihin. Vasta kun menin 2m kauemmasta merkistä niin pystyi ohittaa sen. Pysähtyi taas ennen mun käskyä, mutta juoksee silti nyt ehkä 15m? Ruudun haki ensin väärin. Sitten oikein.

* * * * * * * * * * *

KE TOKO

Lintuvaarassa tokoiltiin Shantin & Wiccan, Annen&Jedin sekä Minnan & Sisun kanssa.

Paikalla olot: 
- ensin istuminen: liikkuroin kahdelle muulle ja sitten oltiin reilu minuutti. Gava minuutin kohdalla meni maahan ja kävin nostamassa. Sitten vielä liikkuroin toisille ja olin hetken aikaa vielä lisää. Eka kerta tosi pitkään aikaan, että Gava mokaa istumisessa. Ehkä kun tehty makuutakin ja pitää kyllä myös sitä aikaa treenata!
- makuu: tässä saatiin myös liikkuri. Gavalle ekassa kaksoiskäsky. Ja kun meni heti ekalla niin osan meni sekatekniikalla maahan. Ne korjasin heti. Otettiin paristi niin, että liikkuri tuli käymään ja saatiin onnistunutta. Lopussa pistin merkille, että parhaiten sujui kun Gava oli kokoajan kontaktissa ja ei vilkaissutkaan liikkuriin. Jatkossa tuun vaatimaan, että paikkiksen alussa pidetään vain kontaktia muhun eikä saa katsoa liikkuria. Sitähän oon joskus alon aikaan vähän tehnyt, nyt oon ollut vähän löysempi taas parit treenit. Virittelynä "otetaan down" ja "katso". Sivullenousi yllättävän hyvin ja ryhdikkäästi.
- häiriökäskyjä ja häiriköivä liikkuri: tehtiin kolmiossa treeniä, missä käskytettiin eri tahtiin maahan ja sivulle. Sekä tein kerran kaukojen nousemisen. Liikkuri taas kävi käskemässä istumaan tai maahan. Gava oli tosi pätevä, eikä totellut yhtään käskyä! Yksi kaukojen kaksoiskäsky? Sivulta käskiessä myös totteli hyvin. Taisi olla yht 3 koiran treeninä lälly helppo vs leirillä 8 koiraa. :D Ja ehkäpä häiriköitsijä oli vähän kiltimpi kuin Ansu, mutta kyllä toiset koirat meni lankaan.

Jakauduttiin kahteen pariin ja treenasin Minnan kanssa. Aikaa säästyi ja Gavaa ei kyllä häiritse yhtään samaan aikaan treenaavat.

Gavan vuorolla
- ruutu: ekassa avustaja kävi näyttämässä ja jätti lelun. Matkaa noin 20m. Sitten seuraavassa jätin Gavan sinne 20m. Menin taas lähemmäs ruutua käskemään sinne. Aika täydellinen paikka ja heitin lelun! Jes, nyt alkaa sujua! Tähän on hyvä ottaa vaikka vähän taukoa ruudusta. Tuli lujaa ja pysähtyi sinne hyvin. Laitoin ruudun 3m verkkoaidasta, että tulee vähän aidastakin häiriötä, muttei se haitannut.
- tunnari: päätin testata ilman oman piilotusta alussa. Saatiin vieraat kapulat myös käyttöön ja otin niistä oman. Täytyy omatkin tunnarit nyt "kunnostaa" keitellä ja hommata myös ihan uusia. Ekassa taisi koskea yhteen väärään, muttei nostanut. Sitten toi oman. Toistolla sitten poimi ensin väärän ja yritti tuoda sen. Käskin irrottamaan ja etsimään. Pito-ote oli taas huono, yhden hampaan varassa. Pitoa treenattava! Seuraavalla kerralla on myös tehtävä nenätyötä tota ennen tai esim toiseen suuntaan oman etsintä ja toiseen väärien joukosta.

tauon jälkeen
- kaukot: poissa silmistä poissa mielestä tai jos jättää viimeksi onnistuneen treenin unholaan niin pysyiskö ne sillä kasassa. En ole "uskaltanut" treenata ja halunnut taas hinkata näitä. No aloitukset oli huonoja, istumaan nousut oli suht ok 5m matkalta. Mutta maahanmenot sujui vaan noin 2m matkalta, ei enään 5m matkalta. Gava otti tässä myös häiriötä lapsista näköpiirissä, joista ainakin yhdellä skeitti. Hinkattiin istumasta maahanmenoa eli kaukona useita toistoja ja palkkasin vain hyvät.
         Sitä ennen tehtiin liikkurin kanssa sellaista, että liikkuri teki viivan ja sanoi mistä aloitetaan. Mentiin siihen ja käskin koiran maahan liikkurin luvalla. Ekoissa Gava ei mennyt tai nytkähti. Tai sitten meni väärällä tekniikalla. Useampia onnistuneita lopulla. Gava menee vähän tahmeaksi "kauko" virittelystä.. Toisaalta samaa virittelyä käytin silloin toisella tekniikalla maahanmenossa mutta sais luvan unohtaa sen tavan.. Ei auta muu kuin alkaa taas säännöllisesti treenaamaan kaukoja.

Ruutin treeninä:
- eteenmeno palkka aidan luona. Ehkä kolme toistoa, vika alkoi olla jo paras. Jätin palkan aina salaa. Ruutuun juoksi taas hienosti! Jes nyt paikka alkaa sujua.
- seurausta vähän. Peruuttaminen sujui hienosti.
- kierto ohjattua pitäisi taas treenata.. se on ollut vähän aikaa tauolla

Treenaa:
- paikka istu yli minuutti?
- paikka makuu, kontakti
- tunnari oma + tavallinen tunnari
- tunnarin nosto ja pito
- kaukot
- peruutus, sivuaskeleet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!