Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.4.2016

Kahdet kimppatokot

Sunnuntaina käytiin pikaisesti Sirkuskentällä tokoilemassa Shantin, osa sen kasvateista (Tiia L ja Tiina) ja Emmin kanssa. 

Ruutin kanssa: 
- Evl paikkis: istui hyvin. Sekä ripeästi meni maahan. Oli hiljaa eikä kuumunut vierestä kutsumisesta. Kerran kutsuin myös itse ja tuli lujaa.

- eteenmeno & ruutu: ekalla kerralla vein lelun pikku vallin taakse keskelle kenttää. Ruuti näki sen ja juoksi hyvin sinne. Seuraavalla kertaa heitin itse lelun, kun Ruuti oli juoksemassa eteen. Tätä vois tehdä myös niin, että lelu lentää avustajalta. Sitten kerran niin, että lähetin eteen ja stoppasin sinne noin 10m kohdille ja palkkasin. Ruuti teki hyvin näitä. :)
Ruutua sitten niin, että jätin Ruutin seisomaan ja lähetin siitä ruutuun. Meinasi jäädä seisomaan alkuun nenä ruutuun päin, sen verran intoa oli sinne mennä. :D Ekassa jäi vähän etulaitaan. En nähnyt itsekään niin hyvin missä kohdin oli, kun hiekkaan oli tehty viivat jalalla. Seuraavalla toistolla tosi hyvä kohta.

- merkin kierto 20m: meidän hihna oli matkan varrella, vilkaisi sitä ohi mennen. Vähän kovempaakin olis päässyt. Palkkasin pelkän kierron.

Gavalle oli nyt taas haasteena skeittarit. Nyt oli siellä ihmisiä 3-5kpl ja juuri skeittaajia. Viime kerrat potkulautailijat ei ole ollut niin paha. Tehtiin pikatreeni. Gava oli lenkiltä tullessa huomannut ne monet skeittarit ja ehti siinä jo vähän reagoida niihin. Nyt vuorolla oli vain 1-2 välillä rampeilla tai ei yhtään, mutta silti jännitti.

merkin kierto: poispäin rampeista toisessa laitaa. Eka lyhyempi matka ja sitten vähän lisää matkaa. Nämä teki hyvin.
ruutu: ei virittelyllä meinannut tajuta, niin juoksin näyttämään ruudun. Tosi hienosti meni ja palkkasin.
luoksetulo: jätössä nousi ylös, ei kestänyt paikallaan pysymistä. Huusin maahan ja jatkoin vähän matkaa ja kutsuin pois. Tehtiin väliin vähän "mikä siellä", että vilkaisee ramppeihin ja leikitään siitä palkkana. Sitten sellaisia, että käskin sivulta maahan, jätin ja noin 2-4m päässä vapautin leluun. Välillä sai palkan niissäkin siitä että katsoi rampeille, välillä muhun katsomisesta. Pysyi kuitenkin hyvin.

Sitten pikaisesti autoon. Maanantaina mentiin tokoilemaan Marian treeneihin Tapiolaan "Baronan" lähelle. Mukana oli Maria&Mette&Musca, Mia&Maico&Kio, Maija&Veikko&Leevi sekä Liisa & Winston. 


Eteenmeno, Ruuti: Ruuti näki autosta ehkä kun jätin lelun ojan reunalle hiekkaparkkista. Ruutukin oli sivussa. Kaksi ekaa lelulle ja vikassa heitin lelun. Kerran meni vähän vinoon loppua kohden.

Tunnari, Gava: tehtiin taas helppo treeni. Uusi paikka ja katsojia. Pahin Gavalle oli ihana kasvattaja täti Maria ja vielä ihanemmat Marian koirat. Ekalla kertaa vein tunnarin ruutunauhan alle. Hyvin käytti nenää eikä heti haistanut edes sieltä tunnaria, joten joutui tekemään töitä. Matkaa oli noin 5m ja itse olis alkuun lähempänä kapuloita kutsumassa sinne. Seuraavaksi laitoin tiheästi väärät ruutunauhan viereen ja oma taas ruutunauhan alle. Hyvin. Seuraavalla omakin näkyvissä 10-20cm vääristä, Gava tarkasti vääriä ja sitten toi oman. Hyvin käytti nenää eikä suu auennut. Jätettiin siihen.
Seuraavalla kerralla voisin aloittaa ehkä toisesta vaiheesta että väärät on heti näkyvissä. Jne vaikeuttaa ekaa toistoa. Virittelin joka toistoon silittäen ja sanoen "otetaan tunnari". Yksi vaikeus voisi olla myös että liikkuri vie noi.
Jääviä istu ja seiso, Gava: ensin parit istumisia. Ekassa heitin itse palkan, mutta muistin sitten jättää palkan valmiiksi maahan. Istui hyvin. Virittelin näissä jäävän. Sitten liikkeestä seiso, ekaan otin käsimerkin. Väliin istuminen. Sitten seiso ilman apuja ja sujui. Jes! Vois videoida liik istumista niin näkis miten tekee. Antaa taas näiden muhia ja pidetään taukoa.

Kiitos treeneistä! :) Mia ystävällisesti otti Gavastakin kuvia. 


Liikkeestä istu
Liikkeestä seiso avulla

Gava treenaa:
- tunnari: kapulat näkyvillä oma piilossa, liikkuri?
- vasempaan pyörimiset
- peruutus
- sivuaskeleet
 

Marian Mette ja Musca
Maico

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!