Siirry pääsisältöön

Agitreeneissä takaakiertoja ja alppiruusupuisto

Tiistaina Anun treeneissä

Novan kanssa 
- 3-5: niin että hyppyytin ekan A:n puolelta toiseen suuntaan ja ohjasin putken 2 päätyyn sisäreunalta. Ekalla kertaa osui siivekkeeseen, kun seurasi niin vain mun linjaa. Ja itse vähän väistin siivekettä.
- 1-5: takaaleikkauksella putkeen. Hyvin meni!
- 11-13: Erikseen putken pimeän kulman haku itsenäisesti. Sitten takaakiertona 11 pyörityksen kautta, pituus ja putkeen. Tehtiin vielä hypyn 10 kautta, toiseen suuntaan tehden. Varmistelin jonkin verran 11 hyppyä, liikaakin että ajauduin liian lähelle hyppyä ja koiran linjaa hypyltä pituudelle. Yritin takaaleikata ja painoin koiran pituuden ohi. Kun tuli puhetta, että hypyllä meen liian pitkälle niin hetihän takaaleikkaus sujui! Ne linjat! Palkattiin siinä lelulla edestä.
- 17-20: takaakierto siivekkeen ympäri pyörittäen. Sitten 18 työntö. Ehti lukita putken väärän pään. Tässäkin tuli puhetta, että kun saattelin hypylle 18 niin ajoin koiran väärälle linjalle. Piti pysyä puomin suuntaisessa linjassa. Kerran pelotti hyppy 18 niin palkattiin se niin että liikuin rohkeasti kohti putkea. Olinkin seuraavan hypyn tasolla koiran saadessa palkan! Ja hyvin Nova lähti sinne. Sitten koko pätkä vielä niin, että sanon jo ennen vikaa hyppyä putkeen ja pystyisin jopa hypyn tasalta lähettämään sinne. Ihan niin kaukaa ei taidettu kokeilla. Anu hyvin sanoi myös, että mä nyin taas käsilläni ja huidoin niillä koiraan vauhtia putkelle. Nova alkaa katsomaan mua jo sen takia. Keskityn mielummin juoksemiseen kuin huitomaan, ja ohjaan jaloilla.

Hyviä huomioita taas tänään. Ja Nova yllätti hakemalla lähes joka kulmassa hypyille! (toki varmistelinkin niitä) 10-11 oli ainut minkä ohi tuli, kun kerran kokeilin sitä miten se radalla olisi. Kohta stressiä pukkaa kontakteista, joita en ole yhtään ehtinyt edistää viime kuukausiin ja mihin tapaan nyt aikataulut riittäisi. :/ Kylmä keli 13-astetta ja tuulista oli hyvä Novalle.


Gavan kanssa
- niisto (1 + 4 väärinpäin): ekassa mun katse laski alas ja olin hätäinen, lähtörima tuli alas mutta en nähnyt sitä..
- 3-5 pätkä ja palkkaus
- 3-4 ja jenkkikäännös hypylle 4. Venähti ja tuli kai myöhässä tieto? Seuraavassa katse koirassa, aiemmin ohjaus ja napakampi. Hyvä! Sitten toinen puoli, ekalla juoksi lähtöhypyn ohi. Sitten ok. Ei ollut verkkoja missään ja hyviä oli!
- Niisto 3-4 vasempaan kääntyen ja oli hyvä.

Takaakierto out-out: ensin yksittäin hypylle 4 eli väärästä suuntaa. Sitten hypyn 3 edestä takaakiertoon. 3-4 tehden taas toinen hyppy takaakiertona. Hyvin lähti näissä takaakiertoihin.

5-9: putki-putki kuvio sujui. Keinulla oli mulla voimakas käsky ja vähän hidasteli. Kepeillä oli mun liikettäkin ja tuli 2-3 väliin sisään. Seuraavat kerrat verkko tokan kepin kohdalla, ne meni hyvin. Kerran verkko kaatui ja taas tuli väärin. Lopussa ilman vauhtia ja sujui oikein kepeille meno.

9-13: parit kerrat ihan vaan kepit + takaakierto. Eka onnistui, siinä jäin kuitenkin takaakierron lähetyspaikkaan. Seuraavassa ajatus oli siirtyä vastaanottamaan koiraa, askel meni kohti rimaa ja kroppakin oli sinne päin ja koirahan luki ohjausta mennen väärinpäin. Seuraavat osasin ohjata taakse. Takaaleikkauksella 11 hypylle tai viskileikkauksella, sitten pituudelle myös takaaleikkaus ja putkeen.

Hyviä kohtia tuli valittua Gavalle, alkuun kokoamisia käännöksien muodossa. Kepit ja takaakierrot myös hyviä aiheita. Vauhtia oli kuin pienessä kylässä tai miten se menikään. :D Tokoilut ei Gavan mielestä ole urheilua!

KUVIA Novasta Alppiruusupuistosta







Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...