Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.6.2017

Takaakiertotreeniä: out-out

Gavan kanssa oli nopeana omatoimitreeninä ajatus ottaa takaakiertoja ja keppejä. 

Takaakierrot olikin tosi hyvä treeni! Keksin lennosta kohdat, missä tullaan aika suoraan esteelle ja koira saa juosta pidemmän reitin takaakiertoon ja itse oon "väärällä puolella" vähän kauempana tönäisemässä sinne. Nämä kohdat oli suoraan Anun radan pohjasta (edellinen postaus), tässä nopea luonnos.

Tehtiin ensin loivasta kulmasta takaakierto eli lähemmäs takaakierto päällejuoksu, käyttäen out-out käskyä, joka tarkoittaa että koira menee musta poispäin hypyn takaa. Sen jälkeen harpattiin aika paljon vaikeampaan eli 1-3: halusin että hoksaa ideaa ihan ilman että rynnin työntämään taakse. Pituuden jälkeen siis otin parit askeleet kohti koiraa, käsi matalalla ja sanoin out-out. Ekat kerrat hyppäsi suoraan. Kerran tai kaksi sama kulma hypyn edestä. Tajusi kiertää. Sitten alkoi sujua pituudenkin kautta. Pituudelta hyppy oli aika tyrkyllä hypätä suoraan. Nämä on kyllä juuri sitä mitä tarvitaan, vaikka olin palkannut helpot toistot kiertoja niin eka reaktio on kyllä hypätä hyppy suoraan, kun pääsi radalle. Noissakin pitäisi sen verran olla kuulolla ja ymmärtää erot. Miksi on niin vaikea opettaa käskyn alle tollainen toiminto, jos silti vaaditaan että koira hakee hypyille suoraan itsenäisesti monesta kulmasta tai osaa hakea sinne kaukaa. Jotenkin ajattelee, että se menee sekaisin tai ne toiset asiat huononee. Samalla tavalla se on taito kuin joku yksittäinen estekin.. Itsekin oon niin pitkään jo luistanut tän opettamisesta ja suurimman osan radalla tekee hyppyjä suoraan ja jos kiertona niin yrittää rynniä ennen koiraa tönäisemään sen taakse..


Sitten vielä 10-12 takaakierto. Ekalla kertaa meni taas hypyn 12 suoraan. Sitten kerran ilman putkea, nyt sujui. Tässä oli vaikeampi tehdä hirveän erottuvaa ohjausta, kun muutenkin mentiin tohon suuntaan. Gava alkoi kuitenkin hienosti kuunnella ja saatiin siisti toisto putkesta asti! Ja pääsin hypyltä karkuunkin! Oli kyllä siistin tuntuista, näitä lisää! Kiva myös opettaa uutta. Gava kun ei näitä vielä osaa varmasti niin helpotin melkeimpä heti, jos ei sujunut.

Noi, kun alkaa sujua kertallaan in-in takaakiertoa missä koira tuli mun puolelta hypyn taakse..

Kepit Gavan kanssa vielä kahdesta suuntaa. Ei ollut hirveästi vaihtoehtoa kulmiin, mutta tehtiin eri esteitä kuin radalla oikeasti. Tosi hyvät ja pienesti vedätin sisäänhakiessa. :)



Näin söpöjä treenikavereita meillä! Sheltit Into ja Luka :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!