Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.6.2017

Hyväksyttyä ja hylättyä

Tänään kisailtiin HSKH:n järkkäämissä rally-toko kisoissa Ruutin kanssa voittajassa ja Gava avoimessa. Tuomarina Anna Klingenberg ja ekaa kertaa kisoissa tuomari ei näyttänyt ollenkaan rataa, sai toki kysellä, osa vastauksista kuin sääntökirjasta. Radoilla ei ollut hyppyä ja oikean puolen seuruuta ihan vähän. Istu, askel oikeaan, istu kyltistä tuli muistutusta jos askel on 10cm vino niin siitä tulee virhettä. Täytyy olla ihan 90 astetta sivulle, ei yhtään etuviistoon.

Ruutin kanssa oltiin kuudentena (voittajan radalla). Itse radalle mennessä oli taas vähän laiskasti menossa kehään ja kesti ekan suoran, että heräsi. Uusin neljännen kyltin, kun ei huomannut mun merkkiä vaihtaa seurauspuolta. Radalla saatiin -3p siitä uusimisesta ja toinen -3p ohjaajavirhettä pyöräytyksestä. Eli ennätys virheitä vain -6p. Eteentulot, oikean puolen seuruu, seisomaan nousut ja jäävät sujui. Video radasta. 

Sitten menin käytösruutuun "koira edessä maassa" ja jätin koiran tavallisesti maahan ja menin itse eteen. No empä tajunnut, että meidän paikat olisi pitänyt olla toisinpäin, että itse olisin oikealla kyltin suorituspaikalla! Siinä jännityksessä ja ajatus oli vain laittaa koira rauhassa makaamaan hyvään asentoon ja ehtiä siihen ennen kuin seuraava koira lähtee radalle. En tajunnut yhtään miettiä sen tarkemmin. Voi olla, että takaraivossa oli viime kisan koira makaa sivulla tms. Edessä makaaminen on jotenkin niin luonnotonta, kun sitä tapahtuu tokossakin vain pitkältä matkalta. Tai sitten mielikuva oli kuin toko alossa missä voi siirtyä eteen tekemään kapulan pidon koiran odottaessa paikallaan. No tästä opin kantapään kautta ja jatkossa tutustumisessa käyn miettimässä myös käytösruudun paikan! Nyt en käynyt siellä kertaakaan, viime kisoissa kävin kun jonossa aiempikin katsoi sen. Tässä oli myös tosi lähellä 2m päässä kyltistä tyyppi joka istui viistosti koiran seläntakana (jos olisi maannut oikein). Sitten vielä edellisen tultua maaliin, koira syöksyy 2m päähän meistä. Ruuti ehtii nostaa hampaita, mutta pysyy maassa ja koira onneksi palaa heti omistajan luo. Ruuti makaa vielä sen jälkeen lopun ajasta. Ehdin jo iloita hetken, kun onneksi yksi tuttu huikkasi että laitoin väärinpäin käytösruutuun. Sepä sitten hylkäsi koko radan, kun oli yksi hylätty "liike".


Gavan kanssa, katsoin rataa vasta Ruutin vuoron jälkeen. Aika kiva rata ja helpompi aina muistaa ulkoa, kun osa kylteistä säilyi ja osa korvattiin samantyylisillä. Oltiin vasta yhdeksäntiä. Tehtiin 5 koiraa ennen yksi virittelytreeni, testasin muutamia kylttejä, juoksun jälkeen pyörähdys, istu/seiso/kierrä koira.. Sitten Gava häkkiin ja 1,5 koiraa ennen otin vähän leikkimään ja tekemään seurausta. Kehään seurasi kivasti. Siellä oli aikaa "palkata" yksi sivulletulo kehuin. Sitten hihna irti ja valmiiksi lähtöön. Rata meni yllättävän sujuvasti enkä oikeastaan mistäkään kyltistä miettinyt että apua, mitä pitäisi tehdä. Ennen rataa myös kertasin kaikki kyltit mielessä läpi. Vasempaan pyörimiset 360 ja 270 kiinnitin nyt huomiota että koira ehtii mukaan. Sitten taas paikallaan käännöksissä tulosten tultua paljastui, että tuli -1p vino siitä että koira ei tullut yhtäaikaisesti mun mukana niissä. Ajattelin ensin olevan perusasennon vinoutta, joka ei ollut vino. Eli mielummin vaikka käskee seuraamaan ja kääntyy hitaasti. Tai aloittaa ei koiran puoleisella jalalla tms.. Gavalla on vähän huonona tapana vähän irrota jalasta noissa. Edelleen siis treenattava! Pyörähdyksessä juoksun jälkeen oli hieman väljä eikä ihan skarppina. Pyörähdys silti sujui, mutta apu varmaan saisi olla pienempi.
- pyörähdys ov -1p
- istu, vasempaan istu vino -1p
- istu, täyskäännös vasen, istu vino -1p

Yhteensä 97/100p, 2 sija. Oltiin tasapisteissä kolmannen kanssa 6s erolla. :D Gava sai uuden vinkulelun, meillä samanlainen frisbeen mallinen aiemmalta kisareissulta joka on edelleen ehjä ja siitä tykätään. Nyt saatiin pöllön seuraksi kettu. Ja muuta pientä mukana. Video


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!