Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.6.2017

Tokoputki jatkuu!

SU TOKO
Konalassa Katin ja Tria belgin kanssa rauhallinen iso nurtsi. Mukana Nova & Gava.

Novan kanssa: 
Liikkuri jätti Novan nähden noutokapulan kentälle ja itse jätin taskusta yhden pallon. Ei jäänyt yhtään niihin kiinni ja teki niistä välittämättä.

Seuraus: tehtiin liikkuroituna, palkkasin yhden perusasennon kaavion lopulla. Sitten tehtiin vielä pätkä sahanpuruisen merkittömän merkin ringin yli (ekalla kertaa piti nopeasti nuuhkaista sitä). Hiukan väljyyttä joissakin kohdin, mutta kontakti pysyi ja paikka hyvä. Liikkuri ei häirinnyt yhtään.

Luoksetulo: tuli heti käskystä (viime kertaiset tuplakäskyt oli siis kapulajumitusta..). Vähän osui sivulletulossa. Ehkä voisi palkata lelulla sivulletulokohtaan että suuntaisi suoraan sinne.. Parit toistot yksittäisenä ja testasin namia kädessä. Tulee niin tiiviisti aina sivulle..

Noutokapulan pito: liikkuroituna ja tosi hieno pito! Kerran vilkaisi vähän sivulle. Ote hyvä. Jes! 

Pätevä Nova :) Sehän alkais olla kohta kisavalmis, tosin kimppamakuu treeniä muiden käskyhäiriöillä tarvii vielä! Ettei mene omia aikojaan maahan yms. 



Gavalle olin suunnitellut nyt myös ruudun ja ohjatun aikaisempien päivien liikkeiden lisäksi. 

Ruutu: ensin eteenmeno alustalle, jonka olin vienyt aiemmin. Juoksi sinne hyvin mutta pienellä kaarella, jonka pistin nyt merkille.. sitten tyhjään, käskin pysähtyä mutta juoksi sinne missä alusta oli aiemmin. Sitten alustan kanssa että juoksi sinne ja korjasin rinkiin. Ei reagoinut sahanpuruihin, paitsi palkkauksen jälkeen piti nuuskasta. Ruutuun lähetys mutta halusi korjata vain alustalle tai katseli liian viistoon ruutua. Menin lähemmäs auttamaan ja juoksi liian laajan kaaren mutta löysi sivusta sisään mennen ruutuun. Palkkasin sen kun jos kisoissa kävisi niin, että löytää vaikeammasta sijainnistakin ruutuun se olisi parempi kuin ei osaisi mennä. Seuraavat toistot sujui jo. Tässä voisi alkuun sanoa virittelyä Gavan seistessä pisteellä tai odottaa jos katsoo ruudun suuntaan. Loput ruudut oli mahtavia! Hieno vauhti ja täydellinen kohta takareunassa! Merkkasin sen jessillä. Kierto-ohjattu oli samansuuntaisesti kuin ruutu eikä häirinnyt.

Tunnari: tässä kapulat L-muodossa. Ekassa työskentely siistiä. Palautti ravilla. Seuraavaan matkaa 15m. Hyvin työskenteli. Lähti laukalla palauttamaan ja siitä heti lelu. Vauhtipalkkaus tai liikkua vähän koiran ollessa tunnareilla vauhtia ajatellen.

Ohjattu: ensin merkki isolle alustalle. Kerta näytettynä ja hetsattuna. Liikkuri vei kapukat ja ohjasin namilla merkille. Ekassa yritti väärälle, jouduin kahdesti stopata, myös keskikapulalle ja haki sitten oikean kapulan. Loput hyviä. Merkki oli samassa kohtaa mistä mentiin ruutuun mutta kapula haettiin vastakkaiselta sivulta. 

Kierto-ohjatun nouto-osuus: ensin ei meinannut kuunnella ja meinasi hakea lähellä edessä olevan kapulan. Tahalleen voisi laittaakin väärän ihan eteen? 
Vaikka otti kapulan huonosti korjasi hypylle! Tehtiin vasen. Yhtä en kelpuuttanut. Ja yksi ok. 



MA TOKO
Gavalle lähikentällä ennen töihin lähtöä. Ruuti teki jotain pientä.

Eteenmeno: Mietin sitä makkaratelinettä ja tuli mieleen lähikentän pukkitaistelu "teline". Juoksutin sinne lelulle, namille ja tyhjään. Otin matkaa noin 15m. Ja puisen laudan päälle palkka, tehtiin päätysuunnasta eli silloin se oli vähän alle 10cm leveä "tolppa". Huomasin taas, että juoksi pienellä banaanilla vasemman kautta sinne. Palkan halusi ottaa myös siltä laidalta, kun olisi voinut ottaa suoraan edestä. Toistoja siis, että seisoin matkan varrella niin, että koira tuli mun oikealta puolelta sinne. Samaa ollaan tehty ruudussakin.. Täytyy varmaan muistutella alustaakin, että se on suoraan juoksua tassujen laitto siihen ja sitten vasta käännös. Ellei ehdi palkata menosuuntaan.

Jäävät: Namin heittelyllä kerrattiin kaikki. Ekalla otin istumisen, tosi hyvä ja nopea. Seisominen myös ok. Mutta sitten kun yritti istumista, seisoi vain. Eli treeniin seiso ja sitten istu.

Kaukot: Maasta istumaan nousu ok. Sitten eri matkoilla 7-15m väliltä istu-seiso. Toisessa keskiväliltä liikkui, korjasin takaisin. Sitten seuraavat sujui, jopa 15m matkalta! Tämä meni jo iisimmin verrattuna siihen kertaan kun viimeksi treenattiin kaukoja (1-2vk sitten :D). Seuraavalla kerralla voisi kerrata ton ja keskittyä taas toiseen vaihtoon.



Treenaa Gava:
- tunnariin enemmän kapuloita, pidempi matka
- eteenmeno + virittely ruutuun, suoruus?
- ohjattu, merkki ja uudelle alueelle kapula
- jäävät ensin seiso, sitten istu
- kaukot i-s-m

Treenaa Nova: 
- ryhmäpaikkis
- häiriökäskyt sivulla (maahan tms)
- seuraus, oikeaan käännöksen jälkeen palkkaa
- luoksetulon sivulletulo: palkkaus maahan

KUVAT Gava & Ruuti 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!