Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.6.2017

Ruutinkoski ja agility kesätauolle

Tiistaina käytiin vapaapäivän aamulenkki Haltialassa, Tammiston lähellä. Navigaattorin kartasta bongasin kivannäköisen alueen ja nimikin kuulosti jotenkin tutulta - kotieläinpihan takia olikin. Sieltä löytyi lampaiden, lehmien ja hevosten lisäksi myös Ruutinkoski! Jätin auton kauemmas joen toiselle puolen ja käytiin tullessa lähi luonnonsuojelu metsän kautta niin matkaa kertyi (Sportrackerin kun muisti laittaa päälle ja oli myös sen takia jos eksyisin, mutta en) vähän yli 5km ja 1,5h. Paljon rattoisammin menee lenkki uudessa paikkaa. Ihania maisemia, mutta ihmisiä pyöri tuolla ja luonnonsuojelualueenkin takia koirat oli vain poseeraukset vapaana. Kännykkäkuvista kooste alla.


Vanhoja kuvia Ruutista
Ruutin kukkakuvia :)


Juniorit oli myös tiistaina Anun agilitytreeneissä, vikat treenit ennen taukoa. Ja ihan kinkkinen rata olikin! Ahtaita välejä ja paljon takaakiertoja.

Novan kanssa:
1-3: pakkovalssilla otin putken 3 lähettyvillä hypyt. Ensin olin lähemmäs hyppyjen linjaa. Seuraavalla uskaltauduin lähemmäs putken suuta. Hyvin haki molemmat hypyt vaikka olin pois linjalta. Putkijarrua, sitten juoksin hypyn 4 siivekkeen taakse palkkaamaan. Eli pakkovalssiin tulosta palkka. Nova tuli täydellisesti heti ekalla toistolla sinne. :) 3-6: Sitten vain putkeen lähettämällä pakkovalssi, eli juoksin aina suoraan hypyn 4 taakse. Paras oli pyöriä koiran mukana, koska paras jos koira vähän lenkitti muurille mennessä eikä käänny niin tiukasti. Takaaleikkaus hypylle 6. Ekalla vähän tönkkö, mutta kääntyi oikein. Vähän lähempää muuria käyden ja siitä hypylle niin sain itse linjattua koiraa paremmin.
Loppuun hauskempaa kuviota A:n jälkeisestä elämästä. Hyppy 19 oli hankala, kerran palkattiin vahingossa ohikin. Sitten taas oli vaikeata hyppy 20 jos en lenkittänyt itse. Hyppykaaret läksyksi!
Persjättö hypyn 21 taakse ja siihen palkkaus. Onnistui tokalla, kun sain otettua kriittiset lähettävän askeleet. Hypyllä 19 välillä oli lähellä kieltää. Kerran piti kokeilla ohjausta ilman käsiä, mutta se meni ihan seuraukseksi! Ei meinannut irrota sitten yhtään.

Nova kuja: tehtiin myös apparin palkkaamana. Koira mun oikealla sisäänmenot ei meinannut sujua, Nova meni aina 3 väliin eli mun puolelta eka keppi jäi välistä.. Loivalla kulmalla tajusi mennä koko kujan.


Gavan kanssa lyhyesti kirjoitettuna: 
- putkijarrun kanssa sai olla tarkkana. Ensin tein sen liian kiltisti, katse kunnolla koiraan ja ohjaus sille. Ei esteelle.
- Backläp 4 hypylle, vaati askeleen kohti muuria ja vastaanottava käsi valmiina ennen kuin ponnistaa (muuten meni putkeen)
- takaaleikkauksissa 6 tarkkana, että tietää kääntyvänsä jo hypylle lähtiessä (ei itseltä rynnimistä)
- keppien jälkeen 8 hypyllä oma sijainti riman keskellä, niin ehti saksalaiseen.
- 11 saksalainen hyvä!
- 11-14 jos ottaa kilpajuoksua Gavan kanssa minä häviän ja koira ottaa myös hypyn 1. ;)
- 16-18 tässä kääntyi unohtuneen ansahypyn ohi nätisti. Mutta hyppäsi hypyn 12 toiseen suuntaan. Tokalla kertaa leijeröin hypyn 13 ja sain pidettyä itsellä paremman linjan. Koira sai vähän korjata linjaa hypyltä 17 putkeen.
- lähdin kaarrattamaan 19-20 ja tuli hypyn 21 ohi
- testasin 22 sylkkäri takaakiertoa, mutta putki estää parhaan linjan ja häiriönä liikaa takana oleva hyppy
- 18-22 liikkuen suoraa linjaa putken vieressä. Persjättö hypylle 21-22. Takaakiertoon tosi siististi! Ja aikaakin oli sopivasti ja kaaren hypyt tosi hienot!

Treenaa: 
Nova: kaarella hypyt, putkesta suoraan vs käännös
Gava: putkijarru, backläp
Itseltä oma tutustuminen oli taas vähän puoli teholla, mietin ohjaukset mutten tarkkaa koiran sijaintia ja mihin asti voin liikkua yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!