Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.6.2017

Toko viikonlopun alkua!

PE TOKO
Perjantaina nähtiin pitkästä aikaa Tainaa ja bc Mozarttia, jotka olivat käymässä pk-seudulla. Tokoiltiin, lenkkeiltiin ja kuvailtiin Heurekan nurtseilla ja lähistöllä. Mulla mukana vain Gava (Ruuti lähti poikien kanssa mökille ja Novakin lähti toiselle mökille). Kuulemma joka kolmas perjantai järjestetään vanhojen autojen tapahtuma, joten väkeä oli kertynyt vähän jo klo 18, mutta klo 19-21 sitä oli paljon. Oikein katsomon poikki ajattiin pois klo 20 maissa. :D
- KUVAT

Gava teki
Kierto-ohjattu: liikkuri vei kapulat. Hyvin juoksi kiertoon, tolpan takana kävi rähmällään, kun kääntyi tiukasti ja sitten mietti pitikö pysähtyä. Toisella kertaa odotin, että juoksee lähes kapuloille, kunnes vauhtipalkka.
Erikseen nouto-osuus. Siinä onkin treenattavaa! Gava katsoi hyvin kapuloiden suunnat. Mutta silti ekalla kaahasi oikean kapulan ohi, nosti sen takapuoli muhun päin. Käsimerkillä hypylle, aika mutkitellen juoksi. Seuraava vasen, tässäkin sähläsi nostosta ja missasi hypyn. Katsoin jo etten kelpuuta nostoa ja en auttanut hypyssä. Sai miettiä vähän. Uusi jättö ja sanoin että pitää keskittyä. Nyt parempi nosto ja tuli ilman käskytystä ja auttamista hypyn yli. Jes! Siihen jätettiin. Pelkkiä nostoja sekä sitten vaihdellen kapulan sijaintia ja G vastuulla löytää hypylle. Kiertoon tein kerran niin, että lelun sai vasta kierron jälkeen. Vähän teki mieli napata lelu suoraan, mutta malttoi kiertää ja sitten vasta lupa lelulle. Kutsuon Gavan täydeltä matkalta, mutta olin itse lähellä merkkiä.

Tunnari x3:
- ekassa tunnarissa sama kuin viime aikoina, juoksee metrin tai kaksi yli kunnes palaa kapuloille. Sitten vilkuili vähän muuallekin ja teki pari lenkkiä metrin säteellä jos kapula olisi siellä. Nuuski tarkasti alussa vain 4/8 tunnaria tms. Lopussa tarkasti loputkin ja oma löytyi.
- Tehtiin eri kohtaan uusi toisto. Koska liikkurin kanssa on tehty niin vähän ja Gavan pitää varsinkin nurtsilla muistaa katsoa mihin lähtee. Tässä toistossa Gava katseli myös seläntakana häiriötä. Nyt ei kaahannut ohi, mutta häselti ja nappasi viereisen. En reagoinut mitenkään, jätti kapulan ja meni etsimään. Nyt löytyi oikea.
- Kolmas toisto taas eri kohtaan ja samat liikkurointi rutiinit. Taas häiriöt seläntakana, mutta keskittyi paremmin. Tämä oli jo paras, hyvä työskentely ja toi oman itsevarmasti. Palkkasin 2m päästä vauhdista leluun (jos vauhdiksi voi kutsua tunnaripalautuksia :D).
Tämä oli ihan riittävä treeni Gavalle. Teki kivalla asenteella, toki virheitäkin mukana mutta molemmissa löytyy hiottavaa. Tunnari on liike, mihin ei oikein ole uskaltanut minkään koiran kanssa tehdä toistoja mutta tämä vaikutti hyvältä, kun ongelmana on myös tunnareille lähetys. Ja toki itse vertaa sitä kympin tunnariin.. Mutta paras treenata kerran vääräkin tulee helposti kerran treenissä ja itsellä ei ole kaikista luottavaisin olo.







LA TOKO
Sirkuskentällä Anne&Jedin&Leian sekä Elli&Nekku&Tosca kanssa.

Kuva: Anne Barck
Gava teki yhteen väliin, kun skeittaajia ei ollut
kierto-ohjatun hyppyosuutta. Olin merkannut mini hypylle kapulan kohdan ja ohjaajan paikan, molemmin puolen hyppyä. Eli pystyin tehdä palautusosiota kahdesta suunnasta. Ekassa hätäinen nosto ja sähläsi siinä, korjasi kuitenkin hypylle. Mutta en palkannut sitä. Tuossa ajattelin, että oli liian huono. Mutta voisi myös palkata kehuin ok:t, ei aina tarvitse saada lelua tai palkkaa! Yksi pelkkä nosto vauhdista. Tosi hienosti teki loput nostot ja haki ilman apuja hypylle! 

Vielä meinattiin ottaa tunnari, mutta skeittarit ehti palata eikä siitä sitten mitään tullut. Gava halusi autoon turvaan. Loppuun kun skeittarit lähti pääsi tekemään hyppyä hetsattuna eli vähän agilitya. Ja lopuksi lenkille kavereiden kanssa. Vaikka eilen oli monin kertaisesti meteliä ja hälinää niin yksi skeittaaja on ihan ylitsepääsemätön. Pystyi kyllä syömään, mutta haluaa ottaa etäisyyttä. Saa syyttää vain itseä kun ekaa kertaa näki skeittejä yli 6kk iässä.. Laukauksetkaan ei haittaa tai pyörät. Yleensä Sirkuskentällä on ollut helppo jos on ollut toinen koira mukana niin Gava on tehnyt jotain ministi, skeittareiden lähdettyä tai sitten ei ole tehnyt yhtään. 

Kuva: Anne Barck

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!