Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.6.2017

Kiva Kava Akissa - ansoja

TI AGILITY - Anun treenit

Gavan kanssa
Eli tiistain Anun treeneissä oli tosi kivoja kohtia Gavalle. Ja Gava oli muutenkin tosi kiva! Näkyi taas kaksi viime lepakkotreenikertaa. Vaikka se haukahteli tai murisi välillä niin tuli ohjauksiin, kielsikin liian voimakkaasta ohjauksesta ja väisti mua päällejuoksuissa tai niistoissa!

Ennen vuoron alkua tehtiin 2 hypylle niisto, joka oli hyvä! Sitten tehtiin kahdesta suuntaa esteiden ohitukset, jotka lopulta meni seuraamiseksi, kun sai kiinni. :D

Radasta tehtiin 1-4 eli kutsuin 3 hypyltä askel kohti 2 hyppyä. Kaksin käsin otin valssiin mukaan hypyn edestä ja tein tilaa. Ekalla kertaa peitin liikaa keppejä ja olin ehkä koiran linjalla. Kiersi kepeille väärältä puolelta. Yksi ohjuri oli ekassa välissä, jos olisi vauhdista mennyt oikein sisään mutta siitä 3 väliin. Haki kuitenkin hyvin! Kerran Gava sai hakea kepeille mun edessä, hyvin. Sitten niin että annoin enemmän tilaa, mutta otettiin hypyt mukaan. Pääsin kepeillä myös edelle, melkein seuraavan esteen, muurin tasolle.

5-8: seuraavaksi muuri, ensin tein lähetyksellä hypyn 6. Vähän liioitellusti, kun muuri syötti sinne aika hyvin. Sitten menin putken puolelta seuraavan hypyn luo valssaamaan toiselle puolen. Tämäkin onnistui, mutta tuli iso lenkki hypyltä 6. Seuraavaksi vähän tiukemmat ohjaukset käyttöön, muurin jälkeen vastakäännös. Tämä enemmän kohti hyppyä, koska sinne oli matkaa ja olin kauempana. Jos tein sen kohti muurin ja hypyn välistä aluetta ja liian aikaisin Gava kielsi (hyvä! Luki ohjausta). Sen jälkeen jäin ihmettelemään meneekö se vai ei ja meni kriittinen sekuntti ehtiä ajoissa tekemään päällejuoksu persjättö seuraavalle esteelle. Päällejuoksussa vähän jarruttaen, mutta väistäen alta pois. Yhdessä olin tiellä ja rima tippui. Sitten tajusin että jään taas aiemmassa ohjauksessa "asumaan" sinne. Tosi hyvä kohta mulle, ettei yksinkertaisesti ole aikaa ylimääräiseen. Lenkki 6 hypyltä pieneni yli metrillä ja ohjaus tuntui hyvältä! Ja päällejuoksu myös! Eikä tarvinnut pelätä, että koira tulee päälle. Ensin Anu palkkasi hypyn 7 jälkeen ja itse juoksin putkelle. Sitten kerran myös putki johon piti ehtiä aiemmin, että koira tietää kääntyä.


8-13: eli putki. A-este joka hyvä. Sitten hyppysilmukka, vähän laajemmin meni mutta itse myös varmistelin liikaa. Kun tein pienen lähetyksen ja otin vain kaksin käsin vastaan seuraavalta jättäen edestakaisin juoksemisen pois, parempi. Puomi oli hieno, liukui vähän kostealla 2on-2offiin. Vapautin heti. Erikseen 2on-2offiin laitettuna nyki aika paljon mun tehdessä valssin ennen vapautusta.

14-19: välistävedot oli hyvät kun ei ollut kiire eteen. Kasasi hyvin ekaan käännökseen. Jäiköhän yksi hyppy välistä, kun välistävedoista latoin pituudelle. Ja kauempaa ohjasin hypyt. Ehdin hyvään kohtaan tekemään vastakäännöksen hypylle mistä käännyttiin ansahypyn edestä. Sen jälkeen palkka ennen putkea.

20 putki-putki 27: putkeen, otin putken suulta tai vähän tilaa siitä ja jenkillä hypylle. Valssi, hypyn yli vastassa ja päästin seuraavalle hypylle. Keinulle tultiin molemmat vauhdilla, mun stoppikäsky myöhässä ja valui lentokeinun. Vähän liukas sekin. Toistolla hyvä ja jatkettiin siitä. Varmistelin renkaan jälkeen vastakäännöksellä putken 2päätyyn hakemisen, mutta täytyy kuulemma testata vielä pelkällä vedolla. Pitäisi olla hyvässä kulmassa kun renkaan laskeutuu pitkälle.

Treenaa Gava:
- lepakkoläksyt
- käännökset musta kauempana (ja oma ajoitus niissä), tällä radalla muurin ja "pituuden" jälkeen
- ansojen ohitus, läpsytreenit ja esteiden ohitustreenit
- takaakierrot


Novan kanssa:
Aloitettiin alulla 1-4 ja putki vikaksi. Ensin sain 2 hypyn ohi. Sitten 3 hypyn ohi. Läheltä 1 hyppyä kutsua, liike kohti 2 hyppyä. Sitten liikkuen päällejuoksulla hyppy 3. Otettiin apusiivekkeen ohjaamaan. Alkuun meinasin taas jäädä paikalleen varmistelemaan. Palkattiin ensin hypyt sitten myös koko pätkä. 
Lähdössä Novalla oli intoa melkein liikaa, mutta malttoi silti pysyä! Hyötyä kyllä lähtökurssista ja se tuli juuri oikealle koiralle. Oon ottanut tavaksi myös pyöräyttää mun ympäri kuten kurssilla, voisi muistaa välillä tehdä saman remmin kanssa. Istuu ilman käskyä ja sanon jättökäskyn odota. Lähtölupa on muuttunut hypyksi, kurssilla oli "go".

Muuri (maxi) ensin yksinään. Ekalla ponnisti kevyesti. Seurasvat hyppäsi hyvin. Sitten putkeen 4 ja takaaleikkaus muurille. Olin nyt lähempänä kuin radalla mutta hyvin meni. Kääntyi vähän enemmän leikkauksella ja lähetys hypylle 6 vaati melkein pysähdyksen välissä. Sitten valssasin seuraavalle hypylle.

Vielä pituus (maxi) yksinään. Palkkasin kädestä, mielummin heittää eteen tai jättää valmiiksi. Seuraavassa pätkässä hyppäsi mua kohti ja koska en saattanut tuli välistä. Anu palkkasi eteen. Kerran pätkä hyppy, pituus, kaksi hyppyä ja lähempi pää putkeen. Viistohypyn ohi tuli. Erikseen vielä loppu että kutsuin pituuden edestä kaksi hyppyä ja palkkasin viiston jälkeen.

Novan treenissä toistui maksi muuri ja pituus sekä takaaleikkaus. Tiukoissa käännöksissä oon sanonut käännöskäskyn. 
Porukoilla Nova pujotteli muuten 2x2 keppejä 6kpl melkein suorassa, 5cm välillä?

Treenaa Nova:
- viistohypyt 2-3, pituudelta toinen
- pituuden "kulmat"
- hyppy 6 lähetys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!