Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.6.2017

Katin lepakkotreenit

Sunnuntaina oltiin pyydetty Kati Immonen kouluttamaan seuran kentälle yksäriä. Yksi treenaaja sairastui ja yksi joutui perua koiran takia joten lopulta meitä oli Tanja & bortsut sekä minä. Gava teki suurimman osan ja Nova pääsi tekemään myös yhden lyhyemmän pätkän.

Gava esteiden ohitus: neljä reunoilla olevia hyppyjä, kuljetusta tuli 10-20m hyppyjen välissä. Ekalta hypyltä oli suora linja 20m päässä olevalle hypylle. Menon kutsumaan sen lähelle, kroppa kuitenkin auki ja Gava kävi hyppäämässä yhden hypyn matkan varrelta. Seuraavalla kertaa selkeä tässä ja kroppa kohti koiraa. Pidennetyllä valssilla hypyn ohi ja liikkuen 5m päähän tekemään persjättö, kun koira oli ohittanut vieressä olevan ansahypyn. Sitten valssi seuraavalle hypylle. Siinä ehkä 7m liikkumista ja persjättö, että sai ansan ohi. En ehtinyt aina niin pitkälle tai sitten vaihdoin ohjauskättä liian aikaisin tai myöhään. Yksittäisenä sitten ja pääsin parempaan sijaintiin. Nämä siitä hyviä, että mun oli pakko liikkua ja ehtiä. Huomasikin 2 hypyn rimasta kun lähetin sinne ja lähdin kovaa toiseen suuntaan niin kahdesti ei malttanut vaan rima tippui. Noita kohtia palkata avustajan kanssa tai sitten että itse tiputan lelun.

Seuraavalla kierroksella tehtiin jenkkikäännös harjoitusta:
2 hyppyä, kolmannelle jenkki. Ekassa lähdin siitä myöhään alta vaikka Gava palkattiin ehti mun liikkeestä lähteä lenkille hypyn jälkeen, koska itse kiersin hyppyä samaan aikaan. Piti 2 esteeltä lähettää jenkillä hypylle, heti koiran mennessä ohi, kiertää hypyn toiselle puolen. Missä persjättö ja uusi jenkki. Siitä sitten oli putkeen hyvä linja. Mulle loistava treeni, koska oli pakko lähteä ajoissa. 2 yritys oli loistava, kaikki sujui! Kolmannella jäin taas varmistelemaan ekaa jenkkiä olin myöhässä ja tippui keskimmäinen rima, minkä edessä tein persjätön. Sitten putkesta ekalla kertaa jätin lähettämättä sivuttaisetäisyydellä olevalle hypylle ja tuli ohi (putki syötti ohi). Siitä hyppy suoraan, käännös hypylle, ja seuraavalle hypylle pyörähdys siivekkeen ympäri. Kauempana oli putki, Gava hienosti kääntyi hypyille ohjauksella. Juoksin vaan kroppa avoinna Gavan suuntaan mukana kaarta ja tuntui että seuraan vaan koiraa. Täytyi lähettää askeleella kohti kauinta hyppyä ja siitä suoraan kroppa kohti ohjattavaa hyppyä mennä tekemään jarrua. Jos mun kroppa on koiraa kohti niin se näkee ensin kaikki ansat. Ja jos käännyn vasta edeltävällä rimalla kohti seuraavaa hyppyä se tulee alas, kun koira kääntyy vasta silloin.Nova teki kohtaa missä oli hyppy, putkeen, hyppy suoraan aavistuksen viistoon ja sitten seuraava edessä oleva hyppy takaa. Tähän menikin hyvin meidän aika. Itse en peitä siivekettä. Ei niin äkkipysähdystä liikkeeseen. Paino päkiöillä ja pehmeä lähetys kiertoon. Palkattiin hypyn taakse kiertoon sekä kierrosta. Ja myös päällejuoksuun missä verkkoapuna ja tein sen loivasti että veto tuli hypyn yli. Siinäkin muistettava liikkua alta pois. Hyvä kohta mulle vaikkei pidemmälle ehdittykään!

Treenien jälkeen Nova testasi myös mun tekemää möllirataa. Kisoissa tuli hienojakin nollia, mutta hylkäsin itse kahteen putkeen mihin kisaajat taas ei. :D Nova ekana haki mun puolen päädyn vaikka yritin työntää toiseen (vedin sitä kyllä vähän lähemmäs). Ja sitten lähti ansaputkeen ekaa kertaa loppusuoralle mennessä. Käännös alkoi sujua, mutta toiseen putken päähän meno oli tiukassa! Piti ottaa yhden esteen takaa.. 2 päädyt siis treeniin..Hypyt haki yllättävän hyvin, kuuman kelin takia mininä (ja siinä olivat valmiiksi) joten mun piti juosta!Gava pakkovalssi treeni: pakkovalssi hyppyyn nähden kolmion muodossa. Viistosti kohti estettä, askel taakse ja seuraava kohti rimaa jättäen koiralle tilaa. Näistä muistettava tehdä myös merkkauksen jälkeen lelun pudotusta ja liikkua useampi metri pois alta.

Gava niistotreeni: niistot suoraan putkesta tullessa. Heti merkkaus alas. Katse heti putkesta tullessa. Uudestaan lähetyksessä askel kohti linjaa, ei suoraan putkeen kun näytti silloin ohjaukselta putken edessä olevalle hypylle. Niistot sujui hyvin. Vikassa niistossa persjättö ja ehdin ohjaaman 5m päässä olevalle hypylle. Vielä eri lopulla, missä piti merkata hyppy ja 2m ennen kuin ehtii hypylle lähteä juoksemaan viistosti kohti ja pakkovalssi 7m. Ekalla lähdin vähän liian myöhään. Tokassa hyvin.

Tosi hyviä pätkiä tänään! Itselle vaan rohkeutta lähteä ajoissa. Ja Gavan pitää vain tottua siihen. Sekä palkata jahtaamisesta että joutuu pysähtyä lelulle. Esteiden ohitustreenejä pitää mukana, pitää olla aina myös ohjaajalle kuulolla ja pystyä ohittamaan ansoja. Mun pitää ottaa askelmerkkejä tai maastosta mitä kohti juoksee tms. Takaakierroissa sulavampi pysähdys. Ja paino päkijöille. Eteenpäin on menty, mutta treenattavaa riittää!


Syreenikuvia Gavasta :) Kilon asemalle mennessä tuollaiset hienot puut, joista kävi monet kerrat mielessä ottaa kuva. :D Novan kanssa on tulppaanit omasta pihasta, kerratut sellaiset. Mainostivat, että on pionin tyyliset, saa nähdä jääkö yksivuotisiksi.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!