Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.8.2018

Fyssarilla, kuulumisia ja Ke-hut käytössä

Tiistaina käytiin pitkästä aikaa fysioterapiassa Petralla Tapiolassa (fysiopetra.fi). Nettiajanvaraus on niin kätevä, meille lyhin & nopein matka fyssareista/osteopaateista sekä edullinen verrattuna nyt vertaamiin osteopaattihintoihin. 2h aika meni aika nopeasti!
Gavalla oli jumia selkärangassa enemmän pystysuunnassa joustossa. Tosin se kyllä jäykistelee käsittelyäkin.
Novalla taas oli kireyttä kiertoliikkeen suunteen kropassa. Gavalle 7-8vk väli ja Novalle 3-4vk. Novalla riitti taas nuuskuttelemista ja tuli tokana hoidettavaksi, Gava ehti ottaa nokoset sitten sillä aikaa. Fyssarille mennessä Nova syöksyy ovesta sisään ja Gava taas odottaa melkein lupaa tulla sisälle. :D Nova ehti huomata myös namipurkit ja pienen pallon. Herkut oli parasta hoidossa, rapsutukset ja pusut.
Kisakirja askarreltu jo ennakkoon

Maanantaina agilitykentällä kouluttamassa. Novalle kahteen kertaan A:n juoksari. Ekassa mentiin hypyn taakse lelulle, se ok. Sitten tokassa treenissä vedätin ja tuli yli. Keskeytin. Sitten seuraavalla oikein. Tänään vaikeutusta, että palkka odotti seuraavan esteen takana eli lähemmäs 10m:ssä.

Gava kokeili rimatonta agilitya. :D


Ke-hu:t on meillä säilyneet jo aika pitkään! Osan leluista ihan unohtaa, kun ne on palvelleet lyhyen aikaa. Ennen ekaa kehua viivyttelin ettei tarvita mitään tyylikkäitä leluja, mutta sitten piti kokeilla. 
1. Vasemmalla on meidän ensimmäinen chuckit pallolla oleva (03/2016 ostettu), kuminauhan jousto on mennyt rikki ja pinkin pörrökarvan trimmasin viime pesun jälkeen pois. Ja itse leikannut käsilenkin auki. 
2. sydän kehu (09/2016) pehmeällä "golf"pallolla ehkä vähemmällä käytöllä, koska pallo on isompi taskussa. Trimmasin pörrökarva kohdan lyhyemmäksi, ettei keräisi niin hiekkaa. Hyvässä kunnossa. 
3. Tennispallo Xs(?) kehu pääsi myös trimmaukseen, mutta tennispallo on hajotettu. 
4. "Ilmastoitua" kumipalloa on parissa eri kehussa ja sekin on kestänyt hyvin. Karva alkuperäisessä muodossa ja vähän kärsinyt. 
Kaikissa paitsi vanhemmissa kuminauha säilynyt ja kaikki saumaukset pitää. :) Sekä taistelussa ja noudossa nämä. Pessyt käsin tai käyttänyt pesukoneessa. Ruutilla oli tapana jyrsiä poikki, Gava ja Nova onneksi ei. 

M&m:ssä sorruttiin äitin kanssa siniseen heijastimelliseen nahkapantaan ja harmaa pehmusteella oleva heijastinremmi. 

KE PAIMENNUS

Eijan luona paimentamassa. Ekalla kierroksella jatkettiin flankkejä. Eija oli koiran kanssa pitämässä lampaita. Parissa vähän jännitti taaksemenoa. Löytyi myös sellaisia, missä aika hyvin työsti takaosan ilman että liikaa tuijotti lampaita ja laittoi painetta. Kerran tai kaksi oli huonoja flankkejä, jotka keskeytin ja otettiin uusiksi. Sitten myös lyhyeltä matkaa lisäkäskyllä taaksemenoa. Tehtiin sitten jonkin verran niitä, missä itse seisoin sivussa ja pyysin koiran mun ohi flankille. Tässä tavoitteena pikku hiljaa siirtyä lähemmäksi koiraa.

Tokalla kierroksella harjoiteltiin kujan läpi vientiä, saatiin yleensä 3/4 lammasta. Vähän liian reippaassa vauhdissa ja huonossa kulmassa. Olipas vaikeata tehdä niin tarkkaa työtä. Samoin harjoiteltiin "kulmaan" vientiä, siinäkin valuivat vähän väärään kohtaan. Gava ei totellut ensin toista flankkiä kun tiesi että lampailla oli vetoa toiseen suuntaan. Jälkikäteen mietin olisko pitänyt kokeilla laittaa koira toiselta puolelta.

Tuli harjoiteltua kaikissa lampaiden katsomista. Ja muistin vähän taukoa käskyjen välillä ajossa että näkee mihin valuvat. Aika känniläisen menoa oli silti tolpan kierto ajaen ja itse olin tolpalla. :D Paimentaessa sanoin välillä väärää käskyä kun koira oli mua vastapäätä. Unohdin ihan laitumella muistisäännöt myötäpäivään come bye ja vastapäivään away.


KE Hakuilmaisu
Äitin kanssa kaksi toistoa irtorullalla. Matkaa 30-40m. Maassa ja kivellä. Molemmat meni hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!