Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.8.2018

Tokokassi hukassa treenaamaan!

TI TOKO

Hyvin valmistautuneena muistin ennen lähtöä, että lomalla autoon raivattiin tilaa treenikamoilta. En sitten nopeasti kahdesta paikkaa katsoessa löytänyt treenikassia. Myöhemmin se löytyi varastosta liian siististi hyllystä.

Treeniseurana oli sm:iin menossa olevat Kati& Tria belgi sekä Emmi & bc Fisu. Nähtiin Konalan hiekkakentällä. Meillä oli loppujen lopuksi vain ohjattuun tavarat mitä lainata. Kaikki oletti, että toiselta löytyy ruutumerkit. :D Yleensä niitä on niin runsaasti.Novalle: 

  • noudon palautus, alkuun kapula metri Novasta ja itse vastassa. Sitten noin 10m yhteensä matkaa meidän välissä. Ihan ok palautukset, saattoi olla ministi vino jossakin. 
  • kapulan pyörittely lähellä ja Novan ympärillä, yritti napata suuhun ilman lupaa. Täytyy melkein kieltää hamuilukin. Nyt se on sallittua.. 
  • kapulan heitot ja pysyminen: pyysin seuraamaan tai sanoin jes ja palkkasin. Kaikissa nytkyi ja alussa takapuoli nousi. Tähän virittely, että erottaisi damijutuista. Ei saanut noutaa kertaakaan, Kati oli hyvä noutaja. ;) 
  • Kapulan pito oli ok. Siihen lisähaaste niin, että kapulan saa ottaa vain käskystä. Kielto jos ottaa ilman lupaa tai yrittää. Ja irroittaa käskystä. Voin pitää kokoajan kapulasta kiinni. Yritti ottaa ennen lupaa, mutta irrotti käskystä. 
  • seuraus: vähän liikkuroituna ja sitten muistuttelin vasempaan käännöksiä, ei käyttänyt niin hyvin takapäätä. Oikeaan täyskäännöksiä tiputti myös kontaktin. Ei tehty juoksua, hidasta tai peruutusta. Merkki oli kova häiriö myös ja alkuun katsoi sitä. Paikka oli vähän edessä kuulemma ja se vaikuttaa myös käännöksiin. 
  • evl-paikkis lyhyillä ajoilla: ensin istuminen rivissä, jäin 5m päähän. Kehuin istumista. Ottivat vain lyhyen piilossa käymisen. Palkkasin Novan välissä. Sitten maahan ja käskin sen 2m päästä, koska taukoa. Ja luoksetulohäiriöt tuli Novalle, olin siinäkin n. 5m päässä. Hyvin pysyi, mutta en ottanut mitään riskiä, koska muilla isot kisat tulossa.  

Gavalle:
  • leikittiin ensin. Vietiin eteenmeno palkat ja odotettiin vielä kaverin treeni. Laitoin ne kahdelle eri kentän sivulle. Eka eteenmeno tosi hyvä ja taisi kyllä bongatakin lelun. N. 10m? Sitten n. 15m ja tässä Gavan katse vähän hakeutui 5m sivussa olevaan edelliseen paikkaan ja sitten toiselle puolelle missä oli treenikavereita ja kasseja. Juoksi kuitenkin suoraan ja lähempää näki lelun. Virittelin kyllä ja kävelin kohti kunnes alkoi katsoa oikeaan suuntaan. Jätin palkat nyt hiekalle, välillä ne on nurtsin puolella enemmän piilossa. Ja salaa jätettykin, nyt sai nähdä tauon takia. 
  • ohjattu: merkin taakse salaa lelu. Oli hyvä. Sitten kosketusalusta mitä ei tajunnut, pieni kaakeli kun käytetty nyt hiirimaton kokoista. Kapuloiden vienti ja jäi niihin kiinni ja olisi juossut merkin ohi. Muistuteltiin merkkiä lähempää, tarjosi noin metrin taakse stoppia ja oli aika suora. Odotin alkuun jos koskisi alustaan, ei hoksannut niin palkkasin seisomiset. Sitten taas, kun piti hakea kapulaa Gava oli katsonut vain väärät ja lähti ihan väärälle puolelle. Näitä suuntia pitää nyt ahkerasti tehdä, myös niin ettei näe haettavaa mutta sinne pitää mennä. 
  • Ohjatun oikeapuoli ei siis sujunut. Vasen kapula nousi ekalla, ehkä teen sitä enemmän? Ainakin viimeksi tehtiin se. Liikkuria tarvitsee myös viemään kapulat ja sitten merkille. Tai heitän kapulat ja merkille. 
Gavalle voisin myös tehdä kierto-ohjattua agikentällä. Tunnaria muistuttaa. Kaukoja myös. Enemmälti liikkeet tarvii tehokuurin niin kyllä ne muistuu mieleen. Agikentällä saa tehtyä myös ohjattua.

Novan pitäisi harjoitella ruutua, ei osaa paikkaa. Merkin kiertoa on tehnyt pihassa, sitä voisi alkaa kehittää kierto-ohjatuksi. Ja toki se 1min(?) istuminen 25m päässä. Ja istu ja seiso jäävät. Sekä kaukot tavoitteena 5-10m, pitäisi opettaa myös seisomiset ennalta. 


Ehkä näitä lajeja hidastaa myös se, että ärsyttää niin ostaa joku lisenssi muutamalle kuukaudelle. Oon paristi katsonut lisenssi sivua, jonka sulkenut kun alkanut suututtamaan. Ehkä keskittyy siihen mitä saa kisata ja ostaa vaikka kertalisenssin. Ensi vuonna voi olla ahkerampi. Monena vuonna kisattu myös tammikuussa. Talvella muutenkin rajoitetumpi määrä lajeja. 


Kuvat mökkireissulta ja Päijätsalon- kansallispuistolenkiltä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!