Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.8.2018

Suulliset käskyt kurssin 8/8 kerta: takaakierto vauhdista


Kerrat 1 (käännöskäskyt ja eteenmeno), 2 (käännökseen leluhäiriö), 3 (takaakierto), 4 (välistäveto, läksyä), 5 (takaaleikkaus), kerta 8

KE SUULLISET KÄSKYT KURSSI 8/8 kerta


Viimeinen kerta Lotan pitämää kurssia. Tällä kertaa oli myös tarkoitus keksiä käskyyn ratamainen tilanne, eli joko että on "myöhässä" tai "kiire" jatkoon. Ja otettiin vauhtia kierrosta (käyttää kotona tötsiä).
Ja kun se sujui niin lisättiin vauhdilla ohjaukseen tulo, missä kaksi u putkea ja 3 hyppyä välissä.Takaakierron valitsin tälle kerralle

1. Siivekkeen kierto, takaakierto ja päällejuoksua (yllä video): Tehtiin takaakierto aika perinteisen "saksalaisen" (ei kuitenkaan persjättöä) tai takaakierto päällejuoksun tapaan. Itse takaakierto sujui joka kerralla. Ekoissa vähän blokkasin rimaa, sitten niin että näytän kerran takaakierron ja koiran pitää lukita se, vaikka jatkan matkaa. Vaikein sitten oli hypyn takana, tuli ohi tai sitten lähti perään. Ja palkkasin kahdesti sitten kun oli hypyn takana, mutta tulikin ohi. :D Sitten luovutin palkkauksen muualle.

Pallohäiriö päällejuoksuun: että ei olisi niin millilleen tarkkaa, milloin näytän vastakkaista kättä, mihin katson ja missä on lelu tai mikä on käsien asento. Niin tehtiin vaikeimman kautta. Jos Nova näkee lelun se jää siihen kiinni. Heilutin siis lelua ja pidin ohjauksen hypylle. Otettiin tämä omaksi palakseen niin, että jätin Novan viistoon kulmaan hyppyyn nähden. Ekat 3 kertaa syöksyi ekana lelun luokse. Toistin välillä hyppy sanaa. Kun tajusi hypätä niin palkka. Neljännellä kerralla hoksasi sen ja taisin käyttää silloin siivekettä lähempää kättä lelun kanssa.
Sitten onnistui siivekkeen kierrosta takaakierto ja päällejuoksu vaikka heiluttelin lelua! Toki näköjään hidastin ja katsoin, että hyppää mutta tästä on hyvä edetä. Yksinkertaisesti takaakierto käsky tarkoittaa aina hyppäämistä, sama katsottava Gavan kanssa. Näin omana osanaankin hyvä tehdä itse ollen kauempana.

Tehtiin vain 45cm rimoilla, sitten kun muuta ongelmaa ei ole niin otetaan kisakorkeatkin. Tai sitten se omana aiheenaan..


2. Takaakierrot vauhdista ja eteenmeno (yllä video): ensin irtoamista putkesta putkeen. Näitä lisää! Saavutus kuitenkin, että osasi irrota suht itsenäisesti toki hitaammin.
Putki +  takaakierto sujui.
Putki, hyppy ja seuraavalle hypylle takaakierto, tässä tuli hypyn väärinpäin. Vaati vähän päällejuoksua hypyllä.
Putki ja tokalla hypyllä takaakierto, nyt sujui!
Putki ja 3 hypyllä takaakierto, sujui myös! Toki juoksin etumatkaa. Tässä kommenttina Lotalta, että jos olisi pahasti myöhässä tekisi ennemmänkin in-in käännöksen (ohjaajan puolelta este) kuin kaukaa takaakierron.
Täytyy testata näihin myös in-in ja käännöskäskyjä. Mikä tahansa käskyistä, kun riittävän varma sopii testattavaksi kovassa vauhdissa.

A:n juoksaria (samassa paikkaa kuin viimeksi) 3 toistoa Novalle. Eka lelulle. Sitten toisessa heitin lelun kädestä eli vierimään muttei pallo ole valmiina. Ja kolmannessa oli suoran putken takana. Kaikkiin otettiin siivekkeen välistä, putki, siivekkeiden välistä ja Aalle. Ekassa korjasi laukkaa? Muut hyvin! Jipii!

Keppitreeniä 4 kepeillä porukoiden pihassa. Sopivaa jumppa sinne Novalle vielä kesken vaikeat kulmat ja umpikulmia sekottaa. 2x2 kepit myös joustaa jos törmäilee. Saatiin avokulmat metri kerrallaan loivasta 90 asteen kulmaan. Tokana päivänä vaikeammasta aloittaen tuli 2 väliin menoa, täytyy ottaa helppo alle..
Umpikulmaa kaksi eri treeniä, meinasi juosta joko kovaa 3 väliin tai sitten hakea väärältä puolelta sisään. Onnistumisia myös, tehtiin loivaa umpikulmaa ja pari kokeilua 90 asteen kulmasta.
Tuli kokeiltua myös noin 8m matkalta ja takaaleikkauksella. Sekä ansahyppy taustalla. Vaikein oli hypyn käännös, kun taustalla kepit. Noi kepit Nova menee niin nopeasti, että usein ehtii kääntyä katsomaan jo tuleeko palkkaa. Täytyy aiemmin heittää lelua tai laittaa valmiiksi..

Gava teki hyviä keppejä. Ruutinkin piti saada tehdä pari toistoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!