Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.8.2018

Nome muistuttelua, esineitä ja agi juoksaria

TI NOME & ESINEET
Äitin kanssa Luukissa, lenkki ja treeniä. Kuvia. 

- Novalle markkeerauksia damilla alkuun, heitin sen nähden damin ja huusin "vaak vaak". Malttoi odottaa hyvin ja pääsi hakemaan. Seuraavaa ennen sai seurata kohti damia ja takaisin. Kun teki hyvin pääsi noutamaan. Matka oli max 30m? Ekassa yritti lenkittää takaisin, muut paremmin.


- Novalle variksen vienti hakuruutuun, ei saanut nähdä mihin jäi. Alkuun lähempänä n. 15m. Olin lähempänä lintua katsomassa. Ekassa yritti ottaa vähän siivistä ja testaili miten saa kannettua. Tiputti linnun 1-2m päähän jalkoihin. Päätettiin ottaa näihin pallo palkaksi, koska lintu on vielä siistimpää. Kriteeriä tiukennettiin myös, että lintu pitää tulla käteen. Ja jos sitä matkalla tiputtaa niin se ei ole jackpotin arvoista. Vika uusittiin niin, että lintu jätettiin Novan ja äidin väliin ja siitä nouto n. 10-15m matkalta. Se oli hyvä. Kerran Nova haki 30m matkalta linnun ja siinä huomasi, että meinasi viivytellä ja korjaili otetta, josta huomautin siellä päädyssä ja sitten toi hyvin. Yksi tauko Novalle väliin, variksen nouto parani toistojen myötä.

Gavalle esineruutu

- äiti vei esineet.
1. Ensimmäiselle lähti epävarmasti kävellen ja ravaillen. Meni sivuun, minne meni tallausjälki. Alueella oli takatuuli ja meni esineen ohi, kunnes sai hajun rinteeltä. Paikansi hyvin muovirasian.
2. Toinen esine oli keskivälillä n. 15-20m. Se löytyi nopeasti! Otin palautukset eteen, ekan meinasi tuoda sivulle. Toisen palautus hyvä. Koska toka oli hyvällä asenteella ja niin hieno niin halusin, että näytetään kolmas. Ettei tule vain huonoa toistoa.
3. Näyttämisen jälkeen Gava sai hakea hanskan kiven takaa. Vauhtipalkka jalkojen välistä. Gavalle jäi tästä kerrasta hyvä maku.


KE AGIOMATOIMI A:n juoksari ja kepit 

Novan kanssa jatkettiin A:n juoksarin kanssa. Jatkettiin kolmas treeni nyt vedättämisen kanssa. Koska haluan, että tulee lujaa tai saa oppia kuinka "käsitellä" vauhtia.
1. Jatkettiin vielä helpompaa niin, että alkuun lelu oli 1,5m päässä maassa. Otin hypyn kierron ja juoksin vedättäen kontaktin ohi.
2. Sitten lelu kädessä ja heitin sen kontaktin jälkeen.
3. Ajattelin kolmannella ottaa putkeen, mutta tulikin yhdellä loikalla alasmenon yli. Huomautus ja jätin lelun odottamaan.
4. Juoksin eri puolta vedättäen ja nyt juoksi hyvin.
5. Seuraava onnistui siivekkeen kierto, A ja putkeen!

tauko

1. A:n juoksariin jatkoa. Ensin lelu maassa ja nyt lähdin jo aiemmin pinkomaan Novan kiertäessä siivekettä. Juoksi oikein!
2. Jätettiin pallo suoranputken taakse ja oli hyvä juoksari vedätettynä ja putkeen meno! Jes!

Käytetään vaikeissa lelua lähellä ja vahvistaa ettei mua voi jahdata. Samoin täytyy tehdä niitä, missä otan sivuttaisetäisyyttä tai jään jälkeen. Ja missä tullaan kovalla vauhdilla esteelle, 1 esteen käännöksestä vs putki ja 2 hyppyä tms. Ja häivytetään palloa, niin että joka toisessa on ja sitten taas ei.

Novalle vielä keppitreeniä: putkesta avokulmaan, ekassa väärin. En ehtinyt auttaa. Autettuna sujui. Ei tullut tässä kokeiltua itse ollen toisella puolella. Sitten kokeiltiin umpikulmaa niin, että takaaleikkaisin. Nova hyppäsi muurin 2-3m keppien takaa. Jätin lelun keppien loppuun kuten aiemmissa. Pystyin jäädä kauemmas tai ottaa etäisyyttä. Umpikulmat ei sujuneet, vain loiva. Nova on sitä mieltä, että kepit aloitetaan aina ohjaajan puolelta. Se ei ole hoksannut jyrkempiä kulmia, vain suorat lähestymiset.

Gava kävi tekemässä nopean keppitreenin: suorasta putkesta joka syötti vähän keppien väärään kohtaan ja umpikulmaan. Ekassa tuli niin lujaa, että valui melkein metrin välin ohi ja haki väärin sisään. Sitten osasi jarruttaa ja onnistui kaikki muut. Olin enemmän sisäreunalla mikä vaikeampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!