Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.8.2018

Marjon treeneissä irtoamista

TI MARJO KORANDERIN TREENIT 

Halusin agitreeneissä keskittyä tänään irtoamiseen. Se on Novalle vaikeinta ja heijastuu muuhunkin "itsenäisyyteen". Vaikka aina olisi kiva kokeilla mihin asti pääsisi pelastelulla. Rimat oli muuten 55cm ja kaikki pysyi. 60cm olisi myös joku kerta koitettava. 

Irtoaminen (27-29/ harmaa 1-3): suoraputki- rengas ja hyppy: Ensin tuli renkaan ohi, koska valui putkesta mua kohti. Erikseen rengas. Sitten ok. Palkattiin renkaan taakse. Sitten koko suora. Juoksin mukana, mutta jäin jo putken päädystä jälkeen. Myös hypyn kautta putken 2. päätyyn ja irtoamissuora. Tässä haki hyvin putkeen kauempaa. Kokeilin myös in-in tavalla tai että laitoin Novan leikkauksella putkeen, eka ei sujunut, tokalla sujui. 


Serpentiini 3-5 (valk): seuraavaksi serpentiini, että otin päällejuoksun tapaan yli, sitten hypylle työntö ja annoin hakea itsenäisesti kolmannen hypyn. Ekat kaksi kertaa juoksi keskimmäisen hypyn ohi. Sitten yhdistettiin serpentiiniin vielä alku ja onnistui. Kaikki palkattiin hypyn jälkeen ja palkkaaja seisoi valmiina. Annoin Novan hakea hyppyjä itsenäisesti ja ohjasin vain linjoja suuripiirteisesti.

Serpentiiniin takaaleikkaus: eli olin oikealla puolella kuvassa ja tein takaaleikkauksen vikaan väliin.
8-13: tuli vähän kääntymistäkin. Nova meinasi vähän kysellä 9 hyppyä, joka oli reunimmainen hypystä johon irrotus "cap-cap". Tein sen kauempaa ja liike hidastui niin mietti mennäkö vai ei. Paras oli tehdä valssi sitten toiselle puolelle ja ohjata sieltä. Palkattiin keppien sisäänmenoon leijeröinti. 7-8 kohdassa olisi ollut myös hyvä in-in kohta ja siitä jos selvisi niin työntö taas seuraavassa kohtaa. Hyvä treeni siis kolmella jono hypyllä tehdä ekaan välistäveto ja toiseen normaali käännös eli 2. ja 3. hypyt mennään eri puolilta.

13 kepit ei sujunut etupalkalla eikä putken suultakaan lähettämällä, meni vain puomille. Koska olin itse puomia lähempänä.. Eli läksyksi samanlaiset kepit sekä kepeille lähetys jonkun toisen esteen läheltä.

Kepit 24: palkkaaja oli vain putken takana ja jätti kesken välejä. Sitten kun palkkaus oli suorassa linjassa niin pystyin leijeröidä toiseen suuntaan tehdessä puomin toiselle puolelle. Kepeille menossa, kun ei ollut lähellä "ansoja". Loiva umpikulma sujui hyvin. Palkkaa eri kulmassa keppien lopussa täytyy siedättää.. Ja omat ohjaukset keppien lopussa.

Loppuun vielä irtoaminen lelulle. Kontaktit jäi tekemättä, mutta niitä tuli eilenkin. Ja hyvä kun sai palkattua apparille ja paljon irtoamista. :) Gava sai lepopäivän, kun ei ollut sopivasti pääsyä toiselle kentälle.

Kouluttaja osasi hyvin helpottaa treeniä ja apu palkata. Omd kouluttajien tapaan ei tule tarkkoja ohjeita, kuinka tehdä mikäkin ohjaus - no sellaista en itse kaivannutkaan. "Henkisesti" hyvä rata, kun keskikohta sai helposti epätoivoisuutta että miten sen muistaa. :D Muistisäännöt vain ja mielikuvatreeniä, itse vikana ehti katsoa muita. Ja olin piirtänyt eri värisillä tusseilla piirrustukseen pätkät mitkä kokeillaan. Ja eri ohjaustapoja tuli kokeiltua kehotuksesta. Hyvä ohjaajille, jotka tietää itse mitä tekee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!