Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.10.2020

Jari Kantoluodon tottis

KE TOTTIS

Keskiviikkona mentiin Novan kanssa ekalle Jari Kantoluodon yksärille. Raskin törsätä ja ostaa uudesta hallista vuoron (tekonurmi). Olin aiemmin käynyt Jarin viretilaluennolla. 30min treeniaikaa menee nopeasti. 

Mainitsin seurauksesta ja että halutaan tehdä myös hyppyä. 


Seuraus: Aloitettiin seurauksella ja katsoi vähän kuinka virittelen ja treenataan. 

- peruutus suoraan liikkeestä, pidempää matkaa. Nyt ehkä 2 askelta ok. Sen jälkeen palkka. Voi treenata yksittäisenä, että saisi tuossakin suoraksi. 

- pyörähdys vasemmalle, seurauksessa kun hyvä kohta, pyörähdyksen jälkeen palkka mutta ei aina. 

- aktivointi vahvistaa paremmin liikettä kuin suoraan palkka. Kantaa myös pidemmälle. Esim kun nyt toiminut se, että pallo tai nami on vasemmassa kädessä luovuttavana. Ideana, että nyt näillä aiemmin mainituilla saadaan apu pois ja saadaan seurausta paremmaksi ilman palkkaa. Suoraan palkalla, koira saadaan helposti myös keskittymään palkkaan vs tehtävään. 

- vaihtelee matkan pituutta 7m, 15m, 20m, 10m, 30m.. 


Leikkiminen: vaikka Nova repii lelua hyvin niin se aiheuttaa turhaumaa. Sen jälkeen helposti juokseekin pidempään. Juokseminen on ok, tykkää kantaa ja juosta. Mutta toki hallitun rajoissa.. 

Nova tykkää enemmän jos lelua heitellään, että saa tehdä lyhyitä noutoja ja alkoi tuodakin paremmin. Tämä huomioitava myös noudon palautuksissa, ettei palkkaa taistelulla. 

Ja _ennen kuin_ heitetään lelua, täytyy katsoa että on auki eikä vain maanisesti kyttää lelua. Silloin käskettiin esim istu ja pyöri tai istu,maahan, istu ja pyöri. Käytin sik-sik käskyä, mutta ei aina käsimerkilläkään mennyt. Useimmiten kyllä. Jos ei kuunnellut niin takaisin istumaan, keskittyminen ja uusiksi. Joutui pyörähtämään poispäin lelusta. Siitä palkka. Näihin kun muistaa keskittyä niin pitäisi saada kapulaakin ehkä paremmaksi. 


Hyppy: kerran 80cm hyvin. Otin sen 7m matkan ja vauhtipalkka suoraan. Sitten 90cm ihan pieni koskeminen, mutta palkka silti. En olisi itse huomannut koskemista. Oli keltainen pressuhyppy. 


Kapulaan kiinni jäämisestä oli puhetta. Mutta ei ehditty sitä katsomaan. 

Nova sai kehuja ja että on kiva koira. :) Teki tosi kivasti uudessa paikkaa ja ajan loppuessakin tapitti innoissaan, että mitä tehtäisiin. Oli ehkä vähän rauhallisempi kuin välillä, mutta teki silti hyvin. Tai hyvässä vireessä. Oikein hyviä neuvoja nyt jatkaa näiden yksärien ohjeilla.


Koirakalliolla oli kivat lenkkimaastot ainakin valoisalla. Rauhallinen metsä autotie umpikujaan sekä traktoripolku meni nätille lammelle. Metsään asti ei ehditty. 


TO AST:lla pentukaveri Tofulle ja Nova treeniä

Tofu näki samanikäistä pentukaveria, joka oli taas jalkavampi ja kömpelömpi. Nukkui hyvin autossa Novan treenin tai ainakin oli hiljaista. Treenattiin Shantin kanssa samaan aikaan ja sai lämppäseuraa.

Novalle tottista, vietiin eteenmeno palkka odottamaan. 

- seurausta 15-30m välillä. Peruutusta tai pyörähdys siitä. Aikas kivaa! 

- eteentuloja maasta, eka piti muistutella. Sitten sujui 15m matkalta. Jalkojen välistä palkka. 

- eteenmenossa ekaa kertaa käskin maahan. Tuplakäsky, mutta kuunteli ja vapautin siitä lelulle. Noissa hyvä kyllä tehdä myös vaikka niin, että odottaa että haen lelun ja tuon sen sille. Tokossakin pitää odotella makuulla.

Nova teki vielä pika agilitya. 

- Kokeiltiin sellaista, että neljä lelua meni maahan. Kun treeniliivi oli niin täynnä palkkoja. Sitten sanoin "jes" kun sai ottaa. Eka yritti varastaa muutamia. 

- Leijeröinti sujui hyvin. Putkeen lähetys leijeröiden myös. Ohitti yhdessä ohjauksessa jopa lelun, kun ohjaus jatkui ja kyllä toisessakin. 

- In-in kohta oli edelleen vaikea. 

Keinulle sellaisia, missä lelu päädyssä mutta ekan hyppäsi sivusta pois. Sitten hyppäsi ennen kuin pamahtaa alas. Osassa onnistui, selkeästi vähän on kovassa vauhdissa jännää. Ehkä pamautteluissa oikaistiin tai tehtiin niitä hitaammasta vauhdista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!