Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.10.2020

Hakua, ilmaisua ja agilitya

MA 5.10 ILMAISUTREENIT

Sirkuskentällä Novalle, uusi umppari "kotamallinen"

10 hau, 11haukkua, 2+8hau, 17 haukkua (4-10-14 tauot), 10 haukkua, 6 haukkua

Mulle tuli näistä fiilis, että oli vähän liian vaikeata (toki pitää uskaltaa vaikeuttaa ja kokeilla rajoja). Intoa oli, mutta otettiin tavoitteeksi vähintään 8 haukkua (että vähän edistyisi). Aloin miettimään, että määrällisesti tulee haukkumista mutta voisi tehdä myös vain sitä että on vain yksi maalimies, joka haukuttaa muutaman kerran samassa paikkaa ja sitten vaikka vasta menee seuraava. Eihän metsässäkään ole kuin yksi tehtävä tiedossa. Tullut tehtyä vain rullakoulutuksen tyyliin. Toki avoimessa metsässä on myös toisella puolella maalimies, mutta ei noin lähekkäin. Ja myös lähestyminen maalimiehelle on kivempi. Näissä häiritsi umpparin lähellä yksi tyttöpissa 2m päässä (ekassa palkassa lelu lensi viereen ja huomasi sen). 

Reijan kirjasta muistan, vain että oli jopa 1m päästä lähetystä. Ja aluksi ohjaajan sivuttaisliikettä/maalimiehen ympäri ja sitten peruutusta taakse ja takaisin tulemista. 

Ennen rasian/lelun häivytystä jalan alta vähintään 20 haukkua treeneissä. 

VideoTI 6.10 HAKUTREENIT2vk tauon jälkeen mentiin samaan Olarin paikkaan. Korjattiin ihan vähän 1 pistoa suoremmaksi piilon sijaintia ajatellen. Samoin 3 ja 4 oli eri kohdassa. 

1. pisto: juoksi samasta kohtaa kuin viimeksi ja näytti taas, että kaartaa liikaa eteenpäin, mutta korjasi näköjään aika nopeasti suunnan ja haukku alkoi. 2-4 haukkua.

2. pisto: tokaa kertaa tarkoituksellinen tyhjä. Tähän näkyvyttä ja polkukin auttaa. Ehdin vähän aikaa jo huudella Novaa, tuli sieltä keskilinjaa pitkin, ehkä vähän piikkinä eli sitä etenemistä.. Annoin lelun palkaksi ja sitten jatkui. 

3. pisto: tarkoitus oli olla helppo (lähellä), mutta Nova tekikin hienon piston, kääntyen oikein ja takaisin tullessa mm löytyi. Tuuli oli onneksi myöten tuollaiseen, ettei saanut alussa hajua ja juossut vinoon. Tässä puolella kuusikkoakin. 

4. pisto: helppo n. 30m. Mm kyykyssä ja pienen kumpareen takana. Nova oli pohtinut hyvää kohtaa haukkua, eikä kumpareen alta ehkä nähnyt lelua. 1 hau + 4-6hau. 


TI 6.10 AGITREENIT Gavalle

Saijan treeneissä pelkästään Gavan kanssa. Tehtiin 60cm rimoilla. Vähän oli huolimaton osassa etenkin, jos jätin tekemään. Treenin tavoite oli itselle liikkua rohkeasti ja siedättää siihen. :) Viime kisoissa mietittiin myös, että ekoissa radoissa Gavalla meni tottua pohjaan. Hiekka vs tekonurmi kuitenkin eroa. 

Kontaktit meni tosi kiltisti, vaikka viime kisat Josefinan kanssa nopeita vapautuksia. 

(Gava kisasi 4.10 Ojangossa vauhdikkoita Esan ratoja, pikku virheitä, keppien lopussa valssi oli aluksi vaikea, sitten joku sisäänmeno, ei taipunut 2-3 väliin kun tuli kovaa tai otti häiriötä rytmityksestä? Ekoissa ne rimat ja yksi okserin rima. )

Nyt treeneissä kaikki kepit hyviä. Paitsi aikainen valssi, valssi viime tingassa ok. Tai niin, että jätin kropan kohti koiraa kunnes vikassa. 


KE oli ohjaajan toinen juoksutekniikkakurssi krt (Runner's High), nyt hölkättiin lopussa 15min (1,5km), tuli pidempi aika kuin koulun kammottu 12min kuuperi. :0 Ehkä yksi epämukavuusalue ylitetty, kun piti jatkaa vaikka tuntui vähän epämukavalta mutta ei tuossa edes hengästynyt. Jaloissa kyllä tuntui.

Hyviä tekniikkatreenejä kerrattiin ja nytkin sai vinkkejä. 

- askel painopisteen alle (edessä jarruttaa)

- sopivan lyhyet askeleet ja tiheämmin, pitkillä harppauksilla pomppii ja askel liian edessä

- ei istuva asento (ottaa silloin enemmän reisiin), vaan enemmän varpaille/päkiälle ja lantio eteen

- käsien liike, n.90asteen kulma ja olkapäistä lähtien, ei yläkropan liikettä ja kyynerpäät lähellä kroppaa

- treeneillä lisää voimaa nilkkoihin ja ponnistukseen


PE tolleri tyttökavereita

Käytiin äitin kanssa moikkaamassa Johannan tollerityttöjä. Novalle Riemu ja Raiku kaverit. Tofulle junnu/pentuseuraa Raivosta ja Räyhästä. Kuvailin myöskin. :) 


LA lenkkeilyä Nova&Tofu Tapiolassa ja Karhusaaressa merimaisemissa. Ja päivällä Nova ja Gava Veikkolassa sienimetsällä. Tofulle yksityislenkki H:n kanssa Luukkiin, vähän oli meinannut jotain ihmisiä pöhistä kun yksinään oli liikenteessä. 


Su käytiin Sipoonkorven lähellä Kuusijärvellä, siellä riitti porukkaa mutta oli uusi paikka ja toista menoa lähellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!