Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

4.10.2020

Mejä VOI3 ja vedenpitävät sukat testissä

SU mejäkokeet Veikkolassa

Äiti oli lauantaina tekemässä jälkiä avo ja voi, joista opasti ekana avo jäljen. 

Sitten oli yksi voittajan jälki ja klo 10:48 Novan jälki kolmantena. Ilmoitautuminen oli 7:30, ampuminen ehkä 8:30, tokalle jäljelle lähtivät autoilla n. 9:35. 

Novan jälkimaasto oli ehkä 5-7km Veikkolasta. Alussa meni hyvin ja ehkä keskivälin jälkeen, kahdessa tuli pyörimistä mutta löysin ilman apua. Sitten jossain kulmassa hukkasi jäljen, pyöri sen sivussa ja palautettiin jäljelle. Sitten oli vika kulma ennen suoraa, Nova halusi mennä vasemmalle, kun jälki kääntyi oikealle. Tuolla oli paljon riistaa ja varmaan edellisenä päivänä voinut olla hyvällä kelillä sienestäjiä tai marjastajia. Jäljellä oli jotain polkuja, eri tyyppistä metsää, muutama ojan ylitystä, kaatuneita puita/hakkuuta. Ei katsonut makauksia myös yhtä tarkasti kuin parhaassa voi kisassa. 

Katkolla joutui katsomaan vähän pidempään ja meni kerran jos oikean jäljen yli ja vasta tokalla tajusi jatkaa siitä. 

VOI3 ja 21p. (50p täydet)

Tuomarin arvostelu: 

Ohjattu lähtö. Nova jäljestää reipasta kävelyvauhtia. 1 osuus melko tarkasti, mutta loppua kohden tarkistukset lisääntyvät. 1. kulmalla oleva katko ratkeaa hakemalla ja ihmisjälkeen tukeutuen. 2. kulma tarkasti ja 3.kulmalla koira kääntyy väärään suuntaan eikä kulma ratkea. 3. osuudella koira pyörii aina hukkaan asti. Makauksista merkataan 1. erinomaisesti ja yksi nopeasti. Kaadolle tullaan suoraan ja se kiinnosti.

Novan jälki lähti tuolta siniseltä pampulalta. Ja jälki päättyi ennen mustaa tietä, unohdin stopata nauhoituksen. Yksi kulma tuolla oli tosi hyvä, muissa tuli sitten tarkastusta. 

Saatiin maksettu treeni vaikeaan maastoon. Koronasäännöillä kisapäiväkin oli ennätyslyhyt, kun äiti ehti purkaa jäljen ennen Novan vuoroa ja Novan jäljen jälkeen sai lähteä kotiin. 

Täytyy vielä laittaa, että onneksi sattui mukaan Sealskinz vedenpitävät sukat, mulla nämä (M 39-42), (ohuempi oli loppu) ne oli korkeampi vartisissa kengissä, joista menee yleensä vedet sisälle. Nyt pysyi jalat kuivana, vaikka kengät kastui. Henkka on kokeillut noita myös vedenylityksessä. Kalliit, mutta ei tohon hintaan hyviäkään kenkiä saa. Aikalailla yhtä paksut kuin sellaiset sukat jossa on lämpimämmät kohdat alhaalla. 

____

AGIKISAT

Gava oli taas Josefinan kanssa kisaamassa Esa Muotkan radoilla. Yhdestä 5vp ja muissa pikkuvirheitä. Kahdessa haki kepit oikein, mutta ei taipunut 2-3 väliin (putkesta vauhdikas). Ja yhdessä lopetti liian aikaisin, mutta sitten kesti valssin seuraavissa. Ekalla radalla rimoja ja näkyikin, että Gava arvioi vähän väärin noita. Parani seuraaville radoille. Jossakin tuli okserin rima. Keppien lopussa oli tosi lähellä putken suu. 

Siistin näköistä menoa oli, kun sain videoita! :) 

Gava oli ekan radan jälkeen ja toissakin kohtaa kiljaissut lelulla taistellessa. Täytyy katsoa näkyykö hampaissa jotain tai pitääkö viedä tarkastukseen. Tammikuussa poistettiiin haljennut poskihammas, mutta muita hampaita ei kuvattu. Ei ontunut tai arastanut mitään jalkoja. Eikä törmännyt millään radalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!