Siirry pääsisältöön

Mejä VOI3 ja vedenpitävät sukat testissä

SU mejäkokeet Veikkolassa

Äiti oli lauantaina tekemässä jälkiä avo ja voi, joista opasti ekana avo jäljen. 

Sitten oli yksi voittajan jälki ja klo 10:48 Novan jälki kolmantena. Ilmoitautuminen oli 7:30, ampuminen ehkä 8:30, tokalle jäljelle lähtivät autoilla n. 9:35. 

Novan jälkimaasto oli ehkä 5-7km Veikkolasta. Alussa meni hyvin ja ehkä keskivälin jälkeen, kahdessa tuli pyörimistä mutta löysin ilman apua. Sitten jossain kulmassa hukkasi jäljen, pyöri sen sivussa ja palautettiin jäljelle. Sitten oli vika kulma ennen suoraa, Nova halusi mennä vasemmalle, kun jälki kääntyi oikealle. Tuolla oli paljon riistaa ja varmaan edellisenä päivänä voinut olla hyvällä kelillä sienestäjiä tai marjastajia. Jäljellä oli jotain polkuja, eri tyyppistä metsää, muutama ojan ylitystä, kaatuneita puita/hakkuuta. Ei katsonut makauksia myös yhtä tarkasti kuin parhaassa voi kisassa. 

Katkolla joutui katsomaan vähän pidempään ja meni kerran jos oikean jäljen yli ja vasta tokalla tajusi jatkaa siitä. 

VOI3 ja 21p. (50p täydet)

Tuomarin arvostelu: 

Ohjattu lähtö. Nova jäljestää reipasta kävelyvauhtia. 1 osuus melko tarkasti, mutta loppua kohden tarkistukset lisääntyvät. 1. kulmalla oleva katko ratkeaa hakemalla ja ihmisjälkeen tukeutuen. 2. kulma tarkasti ja 3.kulmalla koira kääntyy väärään suuntaan eikä kulma ratkea. 3. osuudella koira pyörii aina hukkaan asti. Makauksista merkataan 1. erinomaisesti ja yksi nopeasti. Kaadolle tullaan suoraan ja se kiinnosti.





Novan jälki lähti tuolta siniseltä pampulalta. Ja jälki päättyi ennen mustaa tietä, unohdin stopata nauhoituksen. Yksi kulma tuolla oli tosi hyvä, muissa tuli sitten tarkastusta. 

Saatiin maksettu treeni vaikeaan maastoon. Koronasäännöillä kisapäiväkin oli ennätyslyhyt, kun äiti ehti purkaa jäljen ennen Novan vuoroa ja Novan jäljen jälkeen sai lähteä kotiin. 

Täytyy vielä laittaa, että onneksi sattui mukaan Sealskinz vedenpitävät sukat, mulla nämä (M 39-42), (ohuempi oli loppu) ne oli korkeampi vartisissa kengissä, joista menee yleensä vedet sisälle. Nyt pysyi jalat kuivana, vaikka kengät kastui. Henkka on kokeillut noita myös vedenylityksessä. Kalliit, mutta ei tohon hintaan hyviäkään kenkiä saa. Aikalailla yhtä paksut kuin sellaiset sukat jossa on lämpimämmät kohdat alhaalla. 

____

AGIKISAT

Gava oli taas Josefinan kanssa kisaamassa Esa Muotkan radoilla. Yhdestä 5vp ja muissa pikkuvirheitä. Kahdessa haki kepit oikein, mutta ei taipunut 2-3 väliin (putkesta vauhdikas). Ja yhdessä lopetti liian aikaisin, mutta sitten kesti valssin seuraavissa. Ekalla radalla rimoja ja näkyikin, että Gava arvioi vähän väärin noita. Parani seuraaville radoille. Jossakin tuli okserin rima. Keppien lopussa oli tosi lähellä putken suu. 

Siistin näköistä menoa oli, kun sain videoita! :) 

Gava oli ekan radan jälkeen ja toissakin kohtaa kiljaissut lelulla taistellessa. Täytyy katsoa näkyykö hampaissa jotain tai pitääkö viedä tarkastukseen. Tammikuussa poistettiiin haljennut poskihammas, mutta muita hampaita ei kuvattu. Ei ontunut tai arastanut mitään jalkoja. Eikä törmännyt millään radalla. 

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...