Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

4.10.2020

Näyttelykoulutus tollereille

LA näyttelykoulutus AST:lla, Maija Henttonen gööttikasvattaja koulutti, joka on pyörinyt näyttelyssä pitkään ja esittänyt monia rotuja. 

Nova alussa, oli kauheasti intoa ja rauhoittui kun tajusi näyttelytreeneiksi. Vähän treenasin sivussa. Sitten Nova pääsi yksilövuoroon. Katsottiin ensin seisotus. Kuten jo aiemmin muistuteltiin niin takajalat meinasi olla haarallaan, eri tasossa jne. Hyvä vinkki ja nopeutus tuohon oli, että katsoa että seisotus on tuomarin puolelta ok. Ei haittaa, vaikka ulompi takajalka olisi liian takana, kun häntä peittää ja hakee jalalla tukea. Nova on välillä liian etukenossa, näin namin ollessa lähempänä vei vähän painoa taakse. 

Ennen näyttelyä lämmitellä, n.15min ravia. Käytiin toki nytkin pidemmällä lenkillä, mutta tuota ennen ehti olla paikallaan enkä juoksuttanut kun odotellen lähinnä seisotin. Tai sitten jos on jumia, mutta vastahan oltiin. 

Juoksussa meinasi laukkailla herkästi. Sitten muistui mieleen. Hyvä vinkki oli ympyrän sijaan juosta neliötä, missä menee vain kulmat mutkina. Ja niihin vähän jarruttaa vauhtia. Nyt oli eri hihna mukana. Ruokakuppi etupalkkana voisi treenata ravi-käskyä. Nova aika helposti lenkilläkin peitsailee, kun kävelyvauhti on sille vähän liian hidasta ellei menisi liinassa tai fleksissä. Tai pitäisi pyöräillä. 

Edestakaisin mene tuomarin seläntakana tekemässä u-käännös niin saa vauhtia ja sieltä hyvän linjan. 


Tofu tuli keskivälissä tai lopussa mukaan. Ei olisi sen pidempään jaksanutkaan, kun nytkin välillä kehuissa meinasi tehdä mieli painia. Ja annoin lopussa lelunkin. 

Seisotus meni aika helposti. Puhelinta kaivellessa Tofu seisoi pitkään paikallaan. Tofulla pieni sisemmän jalan kulman fiksaus, ehkä 5cm. 
Yksinään tehtiin seisotusta niin, ilman namia ei pysy jos siirrän takajalkoja. Namin kanssa pysyi. Välillä korjasi jalkaa itse. Kokeiltiin myös ns vapaana seisotusta. 

Juoksemiset meni hyvin. Yksinään tehdessä huomautin kerran riehumisen yrityksestä. Valvovan silmän alla juoksi hyvin. Tosin jossain kohdassa meinasi ottaa kontaktia. Mutta kun katsoi eteen meni hyvin. 

Ryhmätreeni, Tofu juoksi hyvin ryhmässä. Kokeiltiin myös kolmio niin, että oli yleisöä. 


Piti illalla shoppailla uusi snake-ketju ja tein uuden hihnan. Novalla on yksi taas porukoilla, enkä muistanut ottaa mukaan. Niin mentiin yhdellä missä on yhden koon panta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!