Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

31.10.2020

Kotitreenejä: pitokuuri Tofulle

Tofun käsikosketus ja pitokuuri jatkuu. Näitä pitää videoida, että muistaa miten meni. Ainakin käsikosketus keston arvelin ihan väärin, pidempänä kuin oikeasti. Tällaiset pikkutreenit unohtuu myös helposti kirjata. 

TO "käy siihen" makuuta
 koiran pedissä Tofulle. Samaan aikaan Nova treenasi ja palkkailin välillä. Pysyi täydellisesti! 

Novalle
- kaukoja: seiso-istu-seiso. Yksi kerrallaan. Alussa liikkui, sitten pysyi. Käsimerkki ja naksuttelin. Hain namin selän takaa pöydältä. 
- eteentuloa eli istumista. Monta kertaa suoraan palkkauksesta tai tein tilaa. Loppua kohden parani. Vaihtelin käsien paikkaa. Välillä vähän vino, mutta pientä siihen nähden mitä ennen. Alussa liian väljä. 


TO käsikosketus
-kestoa 1-2sek, kerran 3sek
- nyt ei enään nuollut käsiä vaan tajunnut keston ideaa
- erisijainnit sujui
- täytyy treenata myös liikkuvaa kättä esim peruutuksessa

KäsikosketusTo pitotreeni damilla
- aluksi namista luopumista, tuijotti namia ja ruokakuppia mun takana ensin. Vaikeutin niin että oli lähempänä ja kämmen auki. 
- pidin damin päästä kiinni
- hyviä kohtia

Pito ja namista luopuminen


To leluja lattialle sohvan viereen ja pyysin Tofua tuomaan niitä. 
Koiran peti vieressä oli aluksi kilpaileva vaihtoehto. Mutta multa sai rapsutuksia, enkä heti ottanut lelua. Alussa heitin saman lelun lähelle. Sitten niin, että otin lelun jemmaan ja pyysin etsimään lisää. Kaikki lelut toi hyvin, vaikka alkuun ihmetteli miksi pitää hakea joku toinen. Hyvin toi käteen. 

Nova leikki vähän pallolla ja toi sitä hienosti käteen. Pyysin istumaan ja odottamaan. Heitin ihan pään läheltä lelun sohvalle, 1m heiton ja Novasta 50cm. Muutamassa nappasi ilman lupaa. 
Muut odotti ja vasta luvalla otti sohvalta. Nova menee niin lujaa aina, että matot menee rullalle niin pitää olla minimi matka. 2m eteentuloissakin toiset matot liikkui, vaikka jarrumatot pohjassa. :D 


Pe Tofun käsikosketukseen sain laskettua 5sek! 
Tai se oli osittain pään kantaminen kädellä. ;) 

Pitoa myös, aika samaa..

Tofun paino 16kg, kun käytiin pe Murren Murkinan vaakalla. Tofu oli kassallakin vaakalla, kun tarjosi sinne ja namibaari oli vieressä. :D
(nyt vkl täyttää 8kk)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!