Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.10.2020

Kiireisiä kuulumisia!

Ma 12.10 agitreenit Josefinan kanssa Haulla
Tehtiin kohtia Esan radoista. Novalle ylitsepääsemätön oli in-in 2m putken suusta. Loivassa kulmassa juoksi vaan hypyn ohi. Takaakierto päällejuoksuna parempi kun uskalsin liikkua. Tai in-in melkein pakkovalssi tyyliin ja ilman liikettä. 
Gava teki paremmin. 

To 16.10 Nova kävi AST:n treeneissä Lotan koutsaamaana. Sporttikoirahallin pienellä puolella ehti ohjauksiin. Kepeissä sisäänmenoissa muistuttamista. Palkattiin etupalkalle, muttei aina ihan heti vaan ratapätkän lopuksi. Muistuteltiin pommin varmoja lähtöjä. 

Pe 16.10 Gava ja Josefina Niinun eurooppalaistreeneissä
Josefinan instassa videota. 


Agilitykisoissa 17.10 Ojangossa
Nova vuoden tauon jälkeen ja Gava Josefinan kanssa. 
Molemmille keskimmäiseltä radalta 10vp. Novalle 2x hyl ja Gavalle hyl ja 25? 

Novalla kohtia mitkä sujui ja sitten niitä missä tuli hyppimään päin tai pyörähti ympäri takaaleikkauksen jälkeen. Kerran ne ei vuodessakaan ole pois niin täytyy vain ajatella että ne on Novan heikkokohta. Kun saadaan yhteistyö paremmaksi ne jää pois ja välillä niistä ei tule virhettä mutta vie aikaa. Ja täytyy päästä pois siitä, että harmistun itse.. 
- Aan alastulon hyppäsi kahdesti kun en ehtinyt rinnalle. 
- takaakierto valssissa rima
- viiston hypyn pari ohitusta 
Novaa leikitin enemmän ja sai kopitella lelua sekä lämppäesteillä ennen rataa. Namilla seurausta ja katsekontaktia karsinassa.

Gava ei ole enään niin vierastava ja lenkitti parissa kohtaa. 
Arto Laitisella kivat radat! Tavallisia ratoja. Ei saanut olla yleisöä niin ei nähnyt muiden ratoja.

Su 18.10 koulutin Tahtitassut hallilla Jokelassa. Gava ja Tofu treenasi sen jälkeen. Gava alkoi ensin tärisemään uudessa hallissa. Jotain viime koe traumoja? Tofulle alustalle rauhoittumista, seurausta, leikkiä yms. Hallissa oli myös 1 flätti treenaamassa. 

Gavalle zetaa, kierto-ohjattu, eteenmenot ja ruutu, tunnari. Kierrossa tuli palkalle hypyn kautta. Eteenmenossa eka vino. Tunnarissa nosti oman, jäi miettimään ja koski väärääkin. 
Ma 19.10 Kati Immosen treenit Gavalle
Tuurattiin Sporttiksella. Hyvä pohja ja löytyi kohtia missä sai taistella että tulee haltuun. Otin videota aidalta, ihan kaikkea ei näy mutta eron haltuunotoissa. 
-Vaikein lähetys okserille 2 hypyn välistä ja tiukka käännös in-in hypylle sekä oma puolenvaihto. 
-Muurilta käännös piilossa olevalle keinulle. 
-Putkesta välistäveto hypylle, pieni väli. Vaatii hyvän käännöksen ekalta hypyltä, joten oma liike seis ja vasten koiraa. 
- Pelkkä in-in ei auttanut kun hyppy oli jo tiellä. 
Kisavireessä napakampi ohjaus vs mitä treeneissä. 
Kepit sujui hyvin! Avokulmaan takaaleikkaus, päällejuoksua yms. 

Video (koko treeni): 
Tofu treenasi Sporttiksen pihassa. 
Eteenmeno namikipolle, maahanmenot liikkeestä pompun kautta, seuraus. Ja kahden patukan leikkiä. 


Ti 19.10 Saijan treenit Novan kanssa
Radat meni passelisti, tämä oli omiaan Novalle! 60cm hypyt. 
- kuuntelua takaakiertoon, hyppäsi suoraan kunnes alkoi kuunnella. Vire ehti taas nousta alussa.
- lähdössä varasti kun nostin käden. Palautin. Sitten juoksin ja nousi. Palautin. Sitten pysyi. 
- kepeille oikein kovasta vauhdista. Mutta ekalla jätti lopun kesken kun näki putken lähellä. Sitten juoksi 3krt putkeen kepeiltä. Kun merkkasin tässä ja alas niin tuli kepeiltä haltuun. :D 
- aan päällejuoksua jo kun koira harjalla. Kerran hurja aa. Kerran huono osuma. Muut ok. Ekassa hyppy tuli yllätyksenä, joten rima. Sitten pysyi. 
- tehtiin vauhtisuora putkeen 3krt 5-9. Ekassa katsoi joka välissä, mutta irtosi. Tokassa jäin vähän taakse meni kyllä. Kolmannessa Saija oli siirtynyt suoran suuntaan ja meni hirveätä vauhtia.. Saijan luo. :D 
- putki 12 ei mennyt ensin Novan jakeluun, näki vain aan. Tehtiin yksittäisenä ja sitten hypyn kautta ja leijeröin hypyn29. 
- keinulle viennissä ehti puomille. Haltuun välissä. Puomi ok, kun lähetys onnistui. 
- 17-18 työnsin putkeen. Sitten ajautui 19 ohi ellei Saija taputtanut oikeassa suunnassa. Ja toistojen myötä vähän paremmin uskalsin liikkua. 
- 20-23 ekassa rima 22, kun valssasin ja jätin tekemään. Sitten pysyi. 

Novan leikkiminen: tottiskouluttajien vinkit leikkimiseen on auttanut. Paristi sanoin kunniakierroksista ja ne nykyään hallitumpia. 
Jarin neuvojen mukaista lelun kopittelua ja lyhyitä heittoja, mitä tulee useampi kuin 1 on tehty. Toimiva siihen ollut nahkainen isompi pallo. Narupalloa välttänyt vielä, kun sen kanssa tapana rallattaa, mutta ehkä sekin jo sujuisi. Nova tuo lelua paremmin. Ja välttänyt taistelua, kun se kuormitti ja lisäsi juoksemista. Välillä myös kuuntelua, että palkkaan oikean ilmeen ja sekin on parempi! Enemmän yhdessä tekemistä nykyään ja vaikka pelkäsin että heittely kiihdyttää niin tuolla on saanut purettuakin. Vs pelkkä juokseminen ympyrää. 

Kotona piharemppaa, mikä vienyt aikaa ja voimia. 

Tofu on treenaillut pikkujuttuja, aika samaa. Kerran näytin kania. Ja treenattiin damin tuomista käteen. 
Pitäisi videoida joku hyvä keli niin jäisi talteen! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!