Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

31.10.2020

Reijan hakutreeneissä haastamista!

PE Reijan hakutreeneissä, koirakoita 4 ja Reijan Opra myös teki. Kestiköhän 3-4h. Treenit suunniteltiin hyvin ja 100m autoille. 

Kerroin Novan tilannetta ja sanoin myös, että voi keksiä treenin ja jatketaan miten jaksaa. Hyvin jaksoikin! Jonkin verran näkyvyyttä piiloillekin. - Etukulma umppari, ylempää ohi, alhaalta ok. Tönäissyt umpparia. Useampi hau.

- Etukulma vasen hyvä.

    1. Syvä pisto ja takaisin tullessa haju.
    2.Helppo ja suora
    3.Tyhjä, silmukka
    4.Tyhjä, upposi muttei niin syvälle
    5.Mm lähelle, hyvä hau. Kielto ekalla lähetyksellä. 
    6.Huono lähetys, lähti lähelle ja sitten pysähtyi lähelle. Kun parempi väylä niin meni. 
    7.Mm lähti lelun kanssa. Metrinen gappayn tyyny. Irti, kiinni, irti. Irtikäskyllä tiputtaa, jännite ja lelun nykäisy ja lelu. 

Alun tuomarille ilmoittautumisessa itsevarmana ja ryhdikkäänä. Nyt epäilin vähän pysyykö Nova. Ohjaajan nimi ja koiran nimi ja hakukokeen maasto-osuus. 

Haukkumista hyvä treenata 1 sarja per kohta. Eli ilmaisutreenissä ihan hyvä, että mm siirtyy. Samassa paikkaa pätkien teko voi juuri aiheuttaa pätkimistä. Noin onkin tehty, mutta mietin oliko oikein. 
Nyt haukkui hyvin eikä kenelläkään siinä ongelmaa. Vieraat maalimiehet. Lelu oli jalan alla.

Kaikki pistot oli hyviä, ei apuja missään. Tyhjien kääntyminen vain ja oma lähetys suunta. 

Jossain treeneissä voi vierailla ja tehdä kisatreenin, missä silti on loppu helppoa esim erkaneva/pakeneva(t) maalimiehet lopussa. Niitä ajatellen pidempi haukku, että ehdin hakemaan koiran ja hallintaan otto. 

(Ei sanottu, mutta maalimies luuli: Ehkä jossakin voi kokeilla myös sitä, että maalimies palkkaa ja vapauttaa koiran ja kutsun sen. Tulee treenattua samalla sisääntuloa. Noissa oon pelännyt että jättää maalimiehen, mutta eihän se satunnaisesti haittaa kun motivaatiota löytyy.)

Siirtymät lyhyellä hihnalla (maalimieheltä keskilinjalle, ne on kesken), Reijalla oli "taakse" käsky.

Irti-kiinni-irti leikki 1m hihnalla: lelu koiralle, irti käskyllä tiputtaa. Nova vaati nyt kädellä lelun ottamisen. Pieni jännite, kun lelu maassa ja kumpikaan ei liiku. sitten tsaa ja lelu nytkähtää n. 20cm, jos tilaa niin 1m. Koira ottaa lelun ja taas irti jne. Täytyy opettaa irrotus etten koske leluun.

Novalle voisi opettaa myös että muumilla peruuttaa kauemmas. Ja samoin haukussa, taakse tms että antaa tilaa. Nyt ollut kyllä hyvä. Muumit voi olla välillä, mutta vähän vaikeat maalimiehelle kun kimpoilee ja ehkä riippuu palkkaus paikasta. 
Kokeilla myös narussa patukkaa ja isompaa nahkapalloa, hommattu Gappayn pehmeä soikea tyyny. Se helppo napata maasta. Novalla alkaa olla pk-koiran välineet. 😂 Ompahan kestäviä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!