Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.5.2021

Mökillä nomevideoita ja mejää

NOME
La ap treeniohjauksia maalla:


Tofulle nomen 

linja= eteenmeno damille, joka oli ruohon alla. Ekan kerran katsottiin Tofun kanssa sen laitto osittain ja seuruutin sitten ylämäkeen. Lippu merkkinä, puristimella puhdas keittiörätti :D . 

lähihaku= lähellä oleva piilotettu pieni dami ruohon alla. Eka koiran nähden, toinen apparin salaa laittama. 

Hajualueen ylitys= juoksee aiemmin noudetun damin kohdan yli. Helpotus lähettämällä paikan päältä. Nyt 2m edestä. Linjan damin oli noutanut aiemmin ja eteenmeno tuttua. 

Taakselähetys= koira lähetetään käsimerkillä ylös, eteenmenoon. Liian vaikea kaukaa. Muistipaikalle = paikka mistä noutanut aiemmin. Näissä treenattavaa.

Hallintaan liittyen tehtiin 
- vedestä luoksetuloja. Aluksi Tofu oli ilman nameja sitä mieltä, ettei oikein ehtisi (eli kun kahlasi). Palkan kanssa hyvin. 
- appari heitti dameja ja katsottiin. Palkkasin väleissä.
- seuraus kohti heitettyjä dameja ja niiden ohitusta. Hienosti! :) Novalle eteenmenon dami valmiina, 
- päästin sen mökistä ulos ja vaihdoin pari sanaa äitin kanssa. Niin Nova tulee jo dami suussa kohti. Kävi sitten jo etsimässä mökistä n. 100m päässä? 
- Tehtiin sitten uusiksi, mutta nyt eteenmenona metsästä päin. Tässä lähti vapaalle haulle helposti. No löysi sillä tavoin. 
- Heitin damin takaisin äitin lähelle, sivuun (mentiin piiloon) ja sitten eteenmeno. Tässä tuli vahingossa "markkeeraus" häiriö. Koska ekana säntäsi sinne, ei ollut damia siellä ja jatkoi etsimistä. Harjoiteltiin eteenmenoa pienen kukkulan yli, mutta tulin katsomaan ylös. La ip treeni vedessä:
Veneellä viety damit (Novalle, mutta vähän mielikuvaa järveen jätetyistä). Tofu oli veneessä mukana. Tofulle n. 4m,8m ja 12m tyyliin jonossa. Novalle 3 pidemmällä, vaati motivointia että tajusi uida syvemmälle. Alla video. 


Nova ei sokkona irronnut harvaa kaislikkoa kauemmas. Joten vaati äitin veneellä menemään damien lähelle. Ekassa damin tiputuksen uusiksi? Ei olla tehty tällaisia ja huomaa, ettei linja sokkona toimi. Osaa etsiä vain "haulla". Heitoista kuumui ja vähän vinkui. Odotin että oli hiljaa ja seuruutin vähän. 

Tein vielä loppuun treenin, missä katsottiin heitto kauempaa. Sitten seuruutin 30-40m rannasta poispäin, kaartaen lähetyspaikalle. Lähetin "pellon" tyyppiseltä alueelta ja sieltä piti sitten jatkaa 10m veteen. Toisen damin laitoin jonoon, pellolle. Punaisen muovisen vesidamin ohitti monesti, kun ei näy silmillä. 

Illalla kuvasin auringonlaskussa kaksikkoa, nekin kuvat rästissä. 


MEJÄ
Su aamu mejä- jälki:
Novalle tehty edellisiltana. 
Makaus keskellä ok, 1. tavallinen kulma,
katko n. 10m, sen jälkeen makaus jäi huomaamatta, katkokulma 2. kulmana, 
seuraava makaus jäi taas?, 3. kulma,
seuraava makaus suoralla hätäinen, mutta merkkasi. 

Pysyi hyvin jäljellä, katkokulman selvitti nopeasti. Jäljesti ensin jäljen tarkalleen siihen mihin päättyi. Katsoi etuviistosta ja sitten haistoi ehkä ihmisjäljen ja löysi jatkon. Sattui menemään ekalla sinne puolelle, mihin jälki jatkuu. Sai kantaa sorkan autoille. 


Tofun kanssa käytiin kävelemässä jälki mielenkiinnosta, vapaana. Seurasi sitä hyvin, mitä nyt alussa kävi kakalla ja katkokulmassa vähän avitin sijainnilla. Mutta oli mielenkiintoa ja meni osan kulmistakin täysin jäljellä. :) Jäljesti rauhassa, että pysyin hyvin mukana. Novan käskin pysyä takana.


Su ap vesitreenit:

Novalle vietiin damit yhdessä veneellä. Sen oli vaikea katsoa, kun damit jää sinne. Olisi halunnut mennä kumiveneen reunaan kurkkimaan. Lopuissa vähän vinkui.  
Koirat odotti osan treeneistä rantasaunassa, olikin näppärä taukopaikka, suihkuhuone märälle koiralle! Harjoiteltiin taas n. 30m päästä lähettäen hakualueen laajentamista pellolta veteen. Saikin damista hajun, mikä oli rantavedessä oikealla rannan kohdasta. Palautuksissa meinaa purra damia vikan 10m aikana. :/ Se on ollut taippareiden jälkeen ongelmana. Vähän auttaa, kun pyytää lopuksi pitämään pidempään. 

Toinen lyhyemmällä matkalla rannasta, löytyi. Tosin toinenkin dami oli mennyt samaan kohtaan ja tuli pattitilanne, kun oli 2 damia ja vain 1 mahtuu suuhun. Onneksi oli liivit päällä niin ei tarvinnut huolehtia. Noin 4 minuuttia yritti ottaa molemmat ja lopulta totteli tulla. 
Toinen samanlainen ja nyt kesti 45sekunttia, kun yritti eka ottaa molempia. Ja kun suullisesti käskin, niin päätti sitten tulla. Molemmat kerrat kangasdamin kanssa. Ne taitaa olla astetta kivempia ja helpompia purra. :/ Tofun viikon kolmas vesitreeni ja mökillä toisen päivän treeni:

Heitin kukkulalta damit, niin huonosti että jäivät n. 3-5m rannasta . Ja kaaren muotoon n. 5m toisistaan. (Tofu rantasaunassa, kun Nova treenasi piti kyllä mekkalaa kun hänet teljettiin. Kerran piti läksyttää, kun aloitti oven avatessa huutamisen.) Tofu sai ekalla hajun toisesta kuin mille lähetin joten haki keskimmäisen. Sitten otettiin 2 muuta, jotka näki hyvin lähetyksessä tai kun meni 2m. 

Damijono: äiti vei veneellä damit jonoon. Katsottiin vähän sivusta. Nouti hyvin kaikki ja uskalti jopa vikaan lähteä vaikka edellispäivänä tuollainen vaati uskallusta. 


AGILITY
Gava kävi Josefinan kanssa kisaamassa la Ojangossa. Pikku juttuja vauhdikkailla radoilla. Kepeille huonolla linjalla. 2 rimaa. 1 ohitus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!