Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.5.2021

Katin koirakoulu: vesityötreenit

13.5 helatorstaista kimppakyydillä Ruskoon Turkkuseen Tofun siskon ja puoli sisarusten Watsonin ja Islan kanssa nometreeneihin Katin koirakouluun. Dameilla lammella vesitreeniä.

1: jalkojen korkeudelta markkeerausheitto. Seuraavassa heitto ja seuruutus mäelle josta lähetys.

2: markkeeraus kaislojen joukkoon. Haki damin kouluttajan lähelle. Tiputti ja tuli jano. Tulin itse lähemmäs ja lelun kanssa houkuttelu, että toisi damin ja sitten vasta saa ravistella. 
- Ravisteluun käskyn yhdistämistä "ravistele". 
- Aluksi hihnassa kahlausta ja pyytää luoksetulo käsikosketukseen. 
- oma huomio: opettaa pillillä luovutukseen tulo. Kuuluu paremmin kuin hiit. 

3: markkeeraus ehkä kaulaan asti vedessä. Dami jono, Tofu kävi katsomassa niiden laittamisen. Muut treenasi välissä. Tofulla lähempänä jonossa. Pohti ja kalasti pari roskaa. Sitten päätti hakea damin. Toinenkin onnistui. 

4: uiminen syvemmässä päädyssä. Vähitellen syvenevä. Ekalla lähelle dami, meni kun sai vähän miettiä. Kerran heitto, että pidin kiinni (panta helpompi) ja päästin kun dami tippui). Sitten rannalla damin jahtausta ja paukkunoutona perässä veteen. Ensin kouluttajan kanssa ja sitten mun kanssa. Hyvin ui! Aina leluun vaihto. Melkein ravisteli heti kun dami tuli jalkoihin ja osa käteen. 

Odottelu: palkkailin Tofua odotti kivillä tai puun vieressä. Pysyi paikallaan tai korjasin. Kerran oli liian vaikea, kun näki siskon noutoa. Siirsin kauemmas ja oli ok. Vikassa odottelupaikassa lupsui silmät.


Ninnin ottama kuva Miina ja Tofu

Järkkärikuvat tulossa myöhemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!