Siirry pääsisältöön

Okseria, välistävetoja, putkijarrua, päällejuoksua.. videota

Tänään Tiia Söderholmin agitreeneissä Veikkolassa. Alla ratapiirros ja videot, kiitos Taina videoimis vaihtokaupasta! :D Olin jonnekin jättänyt treenitaskun tai en löytänyt auton kasseista niin mentiin nameilla taskussa. Ruuti silloin vs leluun, ehti videoltakin katsottuna muutamista kohdista napata namin, radan väleissä. Huomauttelin jos näin, koska ei hyvä tokoa ajatellen!

Alkuun katsottiin vähän okseria. Tiia halusi nähdä onko eroa, jos ihmiset pitää rimoja eli katsooko Ruuti siivekkeistä tai onko vain hahmotusongelmaa. Samaan tapaanhan eka noin medinä oli loikka kaukaata ja tuli taaimmaisen riman päälle. Useampia toistoja ja parani. Toinen kokeilu oli ne extra siivekkeet. - Okserivideo

- VIDEO kokoradasta

1-3 esteet:
Laskin aikaa kahdella eri ohjaustavalla 1 hyppy ja eka keppiväli. Valssilla 2,35s ja takaaleikkauksella 2,05s. Kun laskin kepit mukaan (hieman vaikeutti valssissa kun keskeytti aiemmin) niin valssi 5,30s jotain ja leikkaus 4,99s. Takaaleikkausta Tiia ei suositellut, mutta Ruutille se toimi. Aika tuttua, että meille toimii se mitä ei muille suositella. ;)

Katsoin kateellisena hienoa Taina ihmisnuoltakin, miten koira kokosi itsensä. Meidän ihmisnuolet tai niistot poimien hypyn yli on yleensä sitä. Tulen päälle jos et väistä. Nimin Ruutin saanut paristi syliin ja vain palkan heittämällä hidastaa.



Esteet 3-8:
Ekalla kertaa jarrutin vauhtia suhahduksella riman 6 päällä, joten se tippui. Toistolla suhahdus tai rytmitys ennen. Tällä ekalla kertaa tein lähinnä rytmittämällä välistävedot. Toistolla liikuin rohkeammin.

Esteet 9-14: 
Keinun otin välillä hypyn kautta ja pysyi hyvin. Vähän oli mun vapautuskäskyssä parantamisen varaa ja joku kerta vähän rajalla kumpi ehti eka vapauttamaan. Heti ekankin kerran pysähtyi.

Okseri oli medinä nyt ok. Putki 11 vaati putkijarrua, se todettiin ekalla toistolla kun Ruu tuli saksalaisesta ohi. Toistolla tuli nätisti ohjaukseen. Päällejuoksu on meille vaikein, siksi valitsin sen kahdesta vaihtoehdosta. Ekalla onneks Ruu tarjoaa hypyn sen jälkeen. Sitten mun piti lähteä nopeammin edeltävältä hypyltä ja ei saattaa niin pitkälle kiertoon. Rima ei tippunut kertaakaan!

Esteet 15-17:
Vielä loppuun nopeasti hyppy ja A:lle. Videolta katsoin sitä monesti niin Ruu koskee tässä aika rajalle. Se tulee A:n harjanteen aika "nuollen" ja sitten ottaa yhden pidemmän askeleen. Jos alastulo osuuden askel alkaisi edes 10cm pidempää niin koskisi selvästi. Olin katsovinakin, että oli rajalla, sitten en luottanut näkemääni. Pitää tehdä vauhti A:ta että tulee hyvän loikan harjanteen yli.

Treenaa: 
- A enemmän toistoja
- keinu vapautussana
- pidempää rataa, mulle tulee ongelmana onnistua pitkä rata.. Nyt tehty niin paljon pätkissä
- okseria matalampana
Nyt on myös kyselty Vapun yksäriä kaverin kanssa

Olin iloinen paluumatkalla, kun muistin kurkata yhden kentän minkä näin lähellä kerran pimeällä aamubussissa. Ja nyt illallakin klo 20:40 oli valaistus, siinä oli kaksi varavaihtoakin pihan hiekka-alueista. Iltalenkki ainesta kävellä tuonne Karamalmens Skola eli Karamalmin koululle. Nyt on syytä tokoilla myöhemmin illalla.

Kauhee kun agilityillat venyy videoita tehdessä! Unirytmikin siirtymässä.

Kenttä

Kentän suuntainen, pihaa

Pihaa toiselta suunnalta

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...