Siirry pääsisältöön

Osteopaatti ja sadetokoa R+D


ARuutilla oli osteopaatti aika Hehkussa. Kokomatkan bussista sinne Ruu tuli niin laiskasti ja jäi vaan ihmettelemään kaikki ihmisiä. Mentiin ajoissa paikalle ja Carita olikin jo valmis. Kura Ruuti pääsi hoidettavaksi. Se meni itse pitkälleen viltille.
Lonkkien seutu oli jumissa, enemmän oikea lonkka. Ruuti kyllä viime treeneissä tiputti tavallista enemmän rimoja. Kysyi venytteleekö, ei se niin paljon kuin Rasmus tai sitten en vaan kiinnitä huomiota. Olkapäiden väliä myös käsitteli jonkin aikaa, kerran Ruu nosti siinä päätään. Niskaa myös vähän aikaa. 
Lopuksi hoidosta palkaksi osteopaatti sai pari purupusua ja sai vähän rapsutella Ruutia. Lopuksi katsoi vielä Ruutin lonkan seutua sen istuessa. Halusi mielenkiinnosta kuulla, millainen Ruuti on muualla. Varmasti yllätti se, että se haukkuu helposti ja tokossa ääntelyongelmaa. Se on niin rauhallinen aina tuolla. Tuolla kerralla vaan tosin vähän rauhottomampi, nousi kylkien vaihdossa ylös ja lopussakin oma-aloitteisesti. Yleensä sitä saa houkutella nousemaan. 

Sitten kiireellä bussilla kotiin. Dracu mukaan ja autolla Kannelmäkeen tokoilemaan Timpurinkujalle. Epänormaalisti kehällä oli vielä ruuhkaa kuudelta niin myöhästyttiin vähän ja muutenkin olin kotona niin myöhään. Vettä satoi, mutta pitää silläkin treenata välillä.

Ruutille
tunnari: ympyrässä vähän tarkastelua ja oma tuli. Jätettiin siihen.

zeta: maahan, seiso, istu. Oli vähäln märkä maa, Ruu lähti tekemään maahanmenoa ja sitten jäikin seisomaan. Kolmannella kerralla meni maahan. Eka yritti vain istua. Siitä palkka. En muuten viime sadetreeneissä ottanut maahanmenoa. Seisomisessa liikautti yhtä tassua niin se uusiksi ja palkka. Istuminen ok. Osaa olla vaikeeta.

Draculle
ohjattu: Kapulat oli lähempänä, mutta samassa rivissä. Se toi epävarmuutta. Eka meinas vain jättää merkin välistä ja mennä vikana jätetylle kapulalle. Treenattiin vain merkkiä pari kertaa. Sitten näyttämälläl oikea. Juoksi vasemmalle, menin poimimaan pois kapulan. Yksi nouto oli hyvä, juoksi oikealle, jäi ihmettelemään, sanoin tuo. Juoksee sitten vasemmalle kapulalle ja nappaa sen. :D Vai niin. Sitten vielä hyvä. Ai niin kerran Dracu nappasi merkin suuhun ja juoksi vasemmalle kapulalle. :D 

ruutu: merkki oli vihreä pienen "puron" takana, noin metrin siivulta pidempi suikale lätäkköä. Merkki taas matala, missä reikä keskellä. Virittelin ruudun ("missä neliö") ja katsoi eteenpäin merkillekin. Olisi juossut kuitenkin suoraan ruutuun. Mentiin lähemmäs merkkiä, sitten löytyi. Ekalla lähetyksellä joko ei lähtenyt tai lähti? Mutta meni hienosti ruutuun keskelle. Sieltä vapautus. 

ohjattu: tehtiin vielä yksi eri kohtaan. Nyt kapulat kauempana ja oma lähempänä. Meinasi taas juosta alkuun sille, joku korjauksella ok merkille meno. Muutamat kerran käskin suoraan pois kun meinas mennä vain kapulalle. Palkkasin merkin kahdesti lelulla ja parani huimasti. Merkillä pitää kyllä käyttää lelua niin sen arvo nousee. Tehtiin joku merkki + noutokin. Ja vauhtina loppu, pitää muistaa että käskyllä irti, tiputtaa vasta kapulan. 

Treenien jälkeen veinkin Dracun Pasilaan Shantin äidin hoiviin. Sunnuntaina sitten yksi hyppäri sen kanssa Purinalla! Eilen oli myös kaunistumista, kun putsasin molempien hammaskivet ja leikattiin Dracun kynnet. Ruutin kynsien leikkuu vielä odottaa innostusta. 

Aamulla lenkille lähdössä

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...