Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.1.2015

Maailmanmatkaaja Gava

RUKALTA KOTIUDUTTU
Rukan reissusta juuri edellisyönä kotiuduttiin. 11 tunnin ajomatka hieman teki tiukkaa itselle, mutta Gava nukkui rauhassa häkissä takapenkillä matkat, 4 pysähdystä pissalle ja jaloittelemaan. Itsellä oli matkasta ihan laiva fiilis, että maa liikkuisi jalkojen alla.


RUUTISTA
Ruutin kuulumiset sain mökin uv:sta, klo 22 maissa oli yksi järvinaapuri ampunut raketteja, Ruuti oli vähän miettinyt asiaa mutta iskä todennut että nyt ruvetaan nukkumaan. Iskä nyt nukkuu sikeästi, mutta varmaan Ruutinkin rauhoittunut nukkumaan. Hyvä, että sitä ennen ei kuitenkaan yhtään. Kun Espoossa ne alkaa 16-18 välillä jo! Viime uv:n Ruuti stressasi klo 18-01 ja ravasi ympäri taloa (Rukalla). Ruuti oli kuntoillut ulkopuuhissa mukana. Rekan käynnistäminen hallilla oli ollut vain pelottavan kuuloista ja Ruuti oli mennyt piiloon kurkkimaan tapahtumaa. Iskän kaverin kutsua ei ollut totellut, mutta iskän kutsusta tuli toiseen autoon turvaan.

Oli iloiset jälleen näkemiset nähdä Ruutia. Pusuja ja rapsutuksia. Näytti taas niin pörröiseltä Gavaan tottuneena. Ekalla metsälenkillä sitten kävi paskassa kierimässä viikko sitten pestyllä takilla, kiva!


PASILA TRIP
Tänään sitten kerran oltiin sovittu mennä Kiran ja Mindyn luokse Pasilaan niin mentiin. Matkattiin sinne junalla "inva-vaunussa" oli myös paljon nuoria lapsia. Yllätyin vähän, että Gava ei reagoinut oikein mitenkään, jes! Vähän reaktiota, kun hetken päästä alle metrin korkeita lapsia lähti pois junasta. Annoin yhden namin poispäin lapsista. Olin itse ihan rauhallinen ja rento. Sitten päästiin istumaan ja Gava tyytyi seisomaan vieressä. Pasilassa nappasin taskuGavan syliin ja mentiin rullaportaat. Bussia odoteltiin jonkin aikaa, vähän katseltiin liikenteen vilinää ja eniten häiritsi lätäkössä oleva purkka! :D

Vas. Oltiin me aika sävy sävyyn! ;) Oik. Junassa

Kauhean kalliilta tuntui, kun enään ei ole opiskelija-alennusta. n. 4e seutu suuntaansa eli 8e yhteensä! Katsoin bensalaskurilla, että autolla pitäisi tasaisella kulutuksella päästä 97km tuohon hintaan (12km suunta), kaupunkiajossa toki vähän vähemmän. Mutta ainakin pari kertaa. Tosin helppo mennä julkisilla ja harjoituksen takia Gavalle. Ruutin kanssa tuli liian harvoin mentyä julkisilla, kun nuorena niissä ei ollut ongelmaa (nykyään lähinnä se junan tietty ääni)

Hauskin osuus oli päästä samankokoisen x-rotu pentukaverin kotiin. Siellä painittiin kaulaveressä (kaverilta lähti kulmuri ja vähän tuli tahroja valkoisiin karvoihin). Kaverilla oli myös tosi kivoja leluja, joilla leikittiin yksin ja kamun kanssa. Välissä huilattiin ja sitten taas jatkettiin.

Sain tosin komentaa Gavaa paristi, ettei kerrostalossa (kuten kotonakaan) ole sallittua murista ja rynnätä ovelle ääniä kuullessaan. Totteli heti ja komensin mun lähelle makaamaan. Huonon tavan ehti keksiä Rukalla, kun en pystynyt hallita kuuden ihmisen menoa ulos ja sisään. :/ (vahti niiden tullessa sisään) Kotona yritti kerran ja siihen puuttuttua ei yrittänyt uudestaan.
Lopuksi mentiin lenkille, jossa paristi huomautin vedon tapaisesta, mutta aika nätisti mentiin. Ja kiinnitin huomiota miten ohitetaan ihmisiä, pääasiassa hyvin ja välinpitämättömästi.


Kotiin matkattiin uudella ratikalla pari pysäkkiä Kiran ja Mindyn kanssa. Sitten sanottiin kavereille hei ja vaihdettiin vanhaan ratikkaan, jossa piti kivuta portaat ylös. Ekaan ratikkaan tuli pieni lapsi kyytiin (ja äiti), joka halusi lähelle istumaan. Tarkkailin kovasti Gavaa olin itse lapsen ja koiran välissä ja väliä noin metri. Gava ei yrittänyt väistää niin päätin ettei vaihdeta paikkaa. Mindy kahdesti vähän haukkui lapselle, siihen Gava ei reagoinut mitenkään. Annoin yhden namin lapsesta poispäin. Helpottavaa nähdä tällaista käytöstä! Aiemmat Selloilut ei olleet turhia. :)

Junaan vaihdettiin sitten kiireen vilkkaa. 2min odoteltiin ja juna saapui. Junassa mentiin istuinpaikoille yhtä naista vastapäätä, jossa sai rapsutuksia. Gava malttoi istua toki välillä nousi. Lopussa halusi maata junan käytävän keskellä. Kukaan ei halunnut mennä ohi ja oltiin kohta jäämässä niin hetken ehti siinä makoilla. Hieman paremmin haluaisin, että rauhoittuisi heti makamaan tai istumaan. Tosin en käskenytkään makaamaan ja nyt lähdettiin huonolla namivarustuksella matkaan.


TREENIÄ
Ollaan me treenattukin vähän ruuan muodossa. Yhdet kimppatreenitkin tulossa.

  • Sivulletuloissa pyysin katsekontaktin häirintää häiriökäskyin poikaystävältä (maahan, tänne, Gava, Ruuti..). Välillä vilkaisi, mutta saatiin onnistuneitakin ja vaikein oli nimen kutsuminen iloisesti. Siitä lähti ainoastaan paikaltaan ja toiston kesti hyvin. Sitä ennen palkkailin paristi ilman häiriötä.
  • Liikkeestä seisomisessa oon koittanut kotitreenissä vähentää apuja. Ihan pelkän suullisen kuuntelua tai pelkkä vastaan kääntyminen. Alussa hyvin sitten meinas tulla vähän askelia. Lopetettiin käsimerkin muistutteluun.
  • Kaukoja: tehtiin näitä myös eilen klo 24 leikin muodossa. Käsi houkuttelulla asento ja sitten leikittiin ja istui jalat haarallaan edessä niin ei voinut edetäkään. Ideana hakea vain asennetta. Ei viilata pilkkua. Tänään myös namilla, näistä on pidempi tauko kun meinasi ottaa painetta. Nyt kokotreenin teki hyvällä innokkaalla ja ahneella asenteella. Tehtiin maahan ja istumaan nousua. Ohjasin namilla ja kaikista palkkaa. Suht hyvin teki ja asenne pysyi samana. 


MUUTA
Tänään aiemmin kaupoilla kävin palauttamassa tuotteen ja siinä ohessa täytyi ihmetellä orkideaa. Hetken piti ihmetellä kahta erilaista onkoa oikea vai ei. Olikin sitten tekokukka. Tuollaisen vakuuttavan, jostakin haluan uuteen asuntoon sitten. Aikaa vertailla. :D Stockalla taas suolaisen hintaista.


2 kommenttia:

  1. Me ollaan saatu aikoinaan pasilassa huvittuneita katseita, kun rykäisin silloisen saksanpaimenkoiran syliin ja mentiin rullaportaat ylös :''D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!