Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.1.2015

Wuhuu, EVL1 kirkkaasti!

Ruuti niin osaa säästää nämä onnistumisen fiilikset tokossa kuin ennen agilityssakin lähes kerta vuodessa tahtiin. Taas tuli tarpeeseen tulevaa uskoa jaksaa yrittää!

Matkattiin aikaisin aamulla hirveässä kelissä Riihimäen hallille Hyvinkään kupeeseen. Yön aikana oli satanut n. 10-15cm lunta ja meidän parkkis oli ihan lumen peitossa sekä auto. Onneksi isompia teitä oltiin vähän aurattu. Ja erona rally-tokokisa matkaan oli, että tiellä lumi oli reunoista pehmeämpi eikä niin jäistä, johon rengas helposti tökkää. Kuitenkin unet karisi silmistä, kun niin tarkkana kuin pystyin ajoin perille, lopussa vähän pelko hellitti. Kävi mielessä, myös pitäiskö jättää meidän tulostasolla menemättä (jo autossa), mutta päätin olla sinnikäs. Olin varannut aikaa + 15min, joka tuli tarpeeseen vähän enemmänkin olisin voinut mutta aikaa meni taas johonkin aamulla.

Tuomarina kokeessa oli Ossi Harjula, liikkuri oli uusi tuttavuus ja tunnelma oli kivan rento kisapaikalla. Oikeastaan aloin enemmän jännittää vasta ennen vikaa kehää, koska tiesin miten lähellä ykkönen oli. Saatiin numero 4/8.

Kehä 1:
Paikalla istuminen 10: Kehäänmenossa meinasi nuuskia ja siitä komensin. Sivulla oli myös aika poissaoleva ja toivoin, että kuuli mun virittelyt. Jäi myös aavistuksen vinoon. Oli nököttänyt hyvin, yksi paikkiksessa meni maahan.

Paikalla makuu 10: Kaikille ryhmässä 10. Ruuti meni vikana maahan, sen hyvin ja ylös ekana. Jäi vähän vajaasti istumaan sivulle, joku olis voinut rokottaa.

Kehä 2:
zeta 10: Vähän leikittiin ja tehtiin pientä seurausta tonnikala namipalkalla. Myös liikkeestä seiso ja istu ulkona. Ennen kehää juuri nami ja hyvä siirtymä zetalle, joka 10m päässä. Järkkä s,m,i. Kaikki asennot teki hyvin, istumisessa aavistuksen hidastus muttei varmaan kovin näkyvä.

Kehä 3:
kaukot 9,5: Ennen kehää leikittiin ja namipalkalla kaukoja. Siirtymä kehään ok. Teki siirrokset hyvin, nyt sanoin maahanmenot vain suullisina, kun sekoittaa käsimerkkiä helposti seisomiseen. Yhdessä oli liikkunut vähän 5cm ehkä kun vertasin viivaan. Sivulle nousi vajaasti. Kuitenkin tosi hyvät, kun ongelmia ollut ettei tee vaihtoja tai nousee kun tuun kohden. Tulin miettineeksi, kun kehuin niin että Ruuti hyppi iloissaan että seuraava liike oli tunnari, mutta ei ongelmaa.

tunnari 8: virittelin tunnariin ja silitys rinnasta. Tässä tarkasteli rivin kahdesti ja toista kertaa tullessa teki pienen lenkin puolen metrin päähän. Onneksi jatkoi. Hyvin palautti sivulle ja odotti, että otan kapulan. Kun sitäkin on joissakin kisoissa tiputtanut jalkoihin.

ruutu 10: Virittelin ruudun ja merkin. Jännitin vähän meneehän suoraan merkille. Merkki varma ja hienosti keskelle ruutua! Merkiltä lähtiessä yksi inahdus. Totteli hyvin pysähtyä ja maahan. Seuraamaan myös nätisti.


Kehä 4:

ohjattu 9,5: Saatiin ehkä ekana oikea puoli. Merkki ok, aavistuksen vino. Lähti aika suoraan kohti oikeaa ja haki sen nätisti. Tasaisella vauhdilla. Oiskohan sivulle ollut väljä tai tulikohan ääni?

seuraus 7: Seurauksessa juoksu oli huonoa, meni väljästi. Onneksi pysyi mukana. Kerran täyskäännössä sanoin käskyn seurata. Koitin mennä reippaasti. Ihan lopussa oli sivuaskeleet ja sitten 2 askelta eteen. Askelissa eteen piti toistaa käsky sivulle. Tuomari harmitteli seurausta, mutta on sitä pahempaakin nähty. :D Kunnon kehut.

luoksetulo 9,5: Ihan hyvät stopit. Seisominen oli suora. Sivulle tuli väljästi. Yksi kisaaja kehui stoppia.

hyppy 10: Otettiin pieni metalli. Jännitti vähän, kun yksi oli heittänyt pienen metallin tosi vinoon. Heitin keskikohdasta pitäen ja varovaisen heiton. Tulikin tosi suora. Hyppy oli suht korkea, mutta selvisi sen hyvin. Sivulle hyvin. Ja ihan hiljaa!

Yhteensä huimat 299,5p!! 2 sija ja KP! 

Ruuti oli koko kisan ajan mulla mukana, en laittanyt autoon tai häkkiin (ei ollut mukana). Välillä käytiin pihalla ja muuten odoteltiin sisällä. Välillä jätin "käy siihen" käskyllä odottamaan sivuun ja katselin itse muita kisaajia. Viime 1-tuloksen kisassa (vuosi sitten) Ruutilla oli taas häkki kehän vieressä ja treenattiin myös ennen kehää. Kehässä muistin virittelyt + kehut ja ei ollut niin paha jännitys kuin joskus. En nähnyt numeroita, kun ehti ne näyttää, tosin ei haitannut. Harvemmin kisoissa muutenkaan niitä katson, jos en satu huomaamaan.

Viimeistä viedään, vielä puuttuu yksi 1-tulos TVA:n arvosta!Kisahistoriaa evl-kisat
Kolmas aukeama, 2sija ja kp kirjoittamatta

Illalla Ruuti ja kaverit juhlivat ykköstä:

Ruuti ja naiset, hyvin kaikki tulevat toimeen. Gava onnistui teljetä itsensä kerran toisessa huoneessa Fisun aitaukseen ja oli työntänyt verkon kiinni. Gava joi paljon ja pissasi kerran sisälle, vaikka käytin kerran välissä pihalla. Onneksi muualla vieraissa on ollut nätisti.Lenkillä leluna fleksissä oleva karvapanta :D
Ei hajota niin ei ole haitannut, ompa sen ajan Ruutin kimpusta.

8 kommenttia:

 1. Vau! Onnittelut ykköstuloksesta! :) Ja on kyllä huiman hienot pisteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kiva saada taas pitkästä aika ykkönen, enkä odottanut noin hyviä pisteitä. Henkilökohtainen ennätys voi-evl luokkien pisteissä. :)

   Poista
 2. Onnea! Ihan mahtavaa. Ansaittu ykkönen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!