Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.1.2015

Pakkastokoa kuvin

Eilen kuvailin aurinkoisessa kelissä koiria, kuvat. Silloin pakkanen noin -8.


 


TOKOTREENIT KANNELMÄKI

Tänään aamupäivällä oli tokotreenit Kannelmäessä. Aamulla auton mittari käynnistäessä näytti -17, mutta laski -14. Treeneistä lähtiessä -12. Yleensä meidän raja on ollut -10 paikkeilla, mutta nyt tehtiin poikkeus. Kentällä oli jäädytys käynnissä niin onneksi parkkiksen molemmin puolin oli kaksi pienempää treenikenttää (hiekka- ja nurmipohjat).

Paikalla istuminen: otin autosta karvan mukaan alustaksi. Mentiin jonossa kehään. Käytiin autojen takana piilossa ja sitten heti takaisin koirien luo. Hyvin meni.

Paikalla makuu: Sitten mentiin kehästä pois ja uusi kehääntulo, tässä palkkasin keskivälillä. Muutenkin tuli nätisti. Nyt yksitellen maahan, käytiin autojen takana ja sitten takaisin koirien luo. Mun keskittyminen ei ollut ihan Ruutissa ja Ruuti totteli jonkun muun käskyä nousta sivulle. Siitä moitteet ja takaisin maahan. Lopulta luvalla ylös. Oltiin tokavika toisessa reunassa. Mielessä kävi pyytää vielä häiriökäskyjä siihen, mutta vein Ruutin autoon.

Zeta: Ruuti autosta ja pieni virittely. Päätin tehdä istu, maahan ja seiso. Oli istunut hetken, mutta sitten nousi ylös. Käännyin katsomaan ja piteli toista takajalkaa ylhäällä, oli kylmä. Otettiin uusiksi kerran meni maahan ja toistolla istui. Tein nopean kierroksen ja jatkettiin. Maahanmenossa testasin, että pysyy ja kutsuin seuraamaan mentyä vähän ohi. Seisominen ok ja siinä kierron jälkeen suorapalkka. Autoon taas kun tassut alkoi nousta.

Ruutu: tauon jälkeen. Virittelin ruutuun, mutta olisi pitänyt sitten merkillekin. Kun meinas juosta suoraan ruutuun. Sitten merkki onnistui, mutta puolivälissä meinas hukkua missäs se ruutu onkaan ajatus. Meni tosi hienosti vasempaan laitaan ruutua eikä meinannut hakea hyvin keskelle. Kävin korjaamassa ja näyttämässä mihin haluan. Otettiin vähän lyhyemmältä matkaa, taas haki samaan reunaan. Korjauksen jälkeen hyvä. Loppuun vielä merkin kautta ihan ok ruutu. Pitää tehdä kyllä joku kuuntelutreeni ennen kisoja.. Tuolla oli myös vaikea vaaleat ruutunauhat + lumi. Mutta ei ne aina erotu kovin hyvin tai voi olla kalkillakin. Pitäisi tehdä välillä myös ilman nauhoja. Oli kyllä hieman haastavampi kohtakin.

tunnari: ympyrä. Katseli mun käännyttyä muita koirakoita. Lähti kuitenkin tunnareille, mutta ravilla. Oma tuli. Jätettiin siihen.

hyppy: käytiin tekemässä se ohjatun kapulalla ilman liikkuria, muissa liikkurointi. Hyppy oli se korkeampi mahdollinen minkä Ruutille voi laittaa. Hieman hirvitti hypyttää tuolla kelillä, mutta hyppäsi ihan hyvin. Takaisin tullessa näkyvissä pieni epävarmuus. Leikittiin palkaksi. Toivotaan, että tämä toi vähän varmuutta kun näin lähellä koetta tehty hyppy onnistuneesti. Ja kokeissa varmaan yhtä lautaa matalempi.

Gava, seuraus: Gava pääsi lopussa. Vähän leikittiin ja sitten sivulletulo ja leikkiä.jne. Vähän jähmeästi meinasi tulla alkuksi sivulle. Lie takki tai pakkanen vaikuttanut. Palkailin niitä muutamat, että teki jo paremmin. Sitten seurauspätkää. Testasin taas palkkaa poispäin Gavasta eli sai lelun pään vasemmalta puolelta. Kuvissa näkee kuinka sillä kestää hoksata hetken aikaa että lelu meni sinne. :D Keskittyi hyvin tekemään ja hyvällä vireellä. Koirat ei häirinnyt mitä muutama enään oli jäljellä. Kerran juoksi Kiran luokse käymään, joka kuvasi. Muuten pysyi hyvin vapaana keskittyen töihin.
Seuraus oli vähän pomppivampaa ja elävämpää kuin mitä hienoja kotilenkin ohessa on saatu tehtyä, missä on pitänyt saman paikan pomppimatta. Yksi vasempaan käännös. Lopussa sai moikata paria ihmistä ja sitten autoon.

Gava teki muuten eilen hienon eteentulon ilman yhtään apua - kun palkkana oli pitsaa. :D Alkuun meinasi kyllä tähdätä huonosti kuononsa ja tökkäsi sen mun jalkaan ja väisti vähän. Sitten kolmannella toistolla osasi tulla hyvään kohtaan tarpeeksi lähellekin.

Omat varpaat ainakin oli jäässä, muuten olin hyvin kerrospukeutunut. Iltapäivällä sitä mietti, että miten treeneissä tuntui lämpimämmältä. :D Yllättävän suuri porukka tuli pakkasesta huolimatta, alun perin piti olla joku 20 henkeä lopulta n. 10. Pentuja ja kisaavia.

Treenaa: 

Ruuti kokeita varten
- kaukot
- ruutu kuuntelua
- paikkisjättö

Kuvat Maico, Gava ja Mindy pose.

Palkka "normisti" oikeassa kädessä tai taskussa
Palkka siirretty vasempaan ennen palkkauskohtaa (ei häirite Gavaa)
Uusi palkkaustapa ja ei häiriinny kontakti, vasta "jes" sanasta :D
Missä ryhti ja katse?? Ups. Tartteis kepin selkään :D
Näkee sitä pienemmälläkin kumaralla koiran. Ei sitä noin kisoissa mennä.
Vas.käännöksen jälkeen ainakin suora

Käden vaihdos menossa
Pientä pomppimista
Maico kaveri on kasvanut
Mindyn 5kk poseerauskuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!