Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

31.10.2015

Tokotreeniseuraa ja omatoimiaksaa

Käytiin AST:n kentällä ma iltapäivällä. Pidin molemmat koirat siinä mukana, vaikka Ruuti vähän metelöikin siinä. Ruuti sai tehdä kerran kepit ja A:n sekä kiertää
Siivekkeitä kiertää ja mennä putkeen. Tehtiin me yksi 20m merkin kierto, mutta ilman häiriötä (kapulat ja hypyt) ei ongelmaa. 

Gavalle:
- puomi ja suoraputki: heti 2on-2offista vapautus. Ekalla juoksin lähempänä ja toisella jäljessä. Aika sama vauhti molemmissa, haluisin kyllä että laukka säilyy. 

- A:n kontakti. Kaikissa koski, mutta hidastelee alasmenolla. Ei olisi mielenkiintoa alkaa opettamaan pitkän prosessin mukaan juoksaria. Ehkä pitää taukoa ja antaa muhia tai katsotaan tajuisko paremmin kriteeriä ja nopeuttaisi vauhtia. Tai sitten laittaa speedpumpin sinne. En tosin tiedä tajuaako Gava niitä. Kaksi kertaa sitten juoksi kivalla rytmillä. Viimeksi yritti loikkia liian aikasin ja kun kerroin palautetta tuli himmailen ja yritti ainakin kerran 2on-2offia. Nyt taas koski mutta vauhti oli siitä keskiväliltä. En muista sanoinko vapautusta, että miettisikö että saa lähteä pois ennen 2on-2offia tms. 

- kepit: tehtiin alkuun 4+ 4 puisilla kepeillä. Toiseen suuntaan ne sujui hyvin ja varmalla asenteella, mutta kun päätin testata toiseenkin 8 keppiä (toinen suunta sujui kahdeksalla) ei sujunut. Tuli rytmitys virhettä molempiin 4 keppeihin. Piti lopulta sitten helpottaa ottamalla 4 keppiä erilleen ja silti 2 väli meinas jäädä ohi. On se välillä blondi! Parit onnistuneet 4 pujottelut saatiin tehtyä. Huomasin, ettei kentällä ole kuin kahdet 12 kepit, sitten vanhimmat puiset menee osiin 4+4+4. Sitten on kahdet 4 puiset kepit ja mun muoviset 2x2 kepit 4 keppiä. Noissa neljässäkin riittää treenattavaa. 


o o o o     O O O O     o o o o 

Ti aamuna pientä tokoa
Ruuti: peruutus, vas. käännökset
Gava: erottelu: istu ja seiso. Istumisissa seisoi ekalla käskyllä. Sivulta maahan (kauko) sujui hyvin. 

Ti iltapäivällä tokoiltiin Annen ja aussie Jedin kanssa Lintuvaarassa. Äitikin tuli piraijan ja Rasmuksen kanssa mukaan. 

Paikallamakuu, Gava: tai lähinnä liikkuroitu alku. Äiti liikkuroi niin sai edessä kulkevan liikkurin häiriön. Jonka katselusta sai Gavaa huomauttaa. Kaksoiskäsky ainakin ekaan maahanmenoon.

Gavan kanssa

Ruutu: ensin sivusta (eli jätin odottamaan väärään paikkaan, mistä korjaa) ja laitoin lelun. Hyvin meni. Lelu siis hiekkavallin takana. Sitten otettiin edestä eli normaalista lähetyssuunnasta. Eka lelulle, seuraava näyttönä. Juoksi kovaa ja huusin jes ja lelu lensi, kun saavutti kohtaa. Vielä yksi noin 15m matkalta. 

Merkin kierto: eka viistosti ruutu häiriönä. Virittelyssä katse vähän seilaili. Hyvin kiersi kuitenkin. Vauhtipalkka. Seuraava eteen. Sitten vielä pahempi ruutu häiriö merkin takana. Kaikki sujui. Nyt ei tässä treenissä epäröinyt kiertoa. 

- taukoa 

Jäävät: ensin istuminen mun peruuttaessa. Sekotti ekalla seisomiseen. Toistoilla hyvin. Seisominen sujui taas hyvin. Se peruutuksesta sekä seurauksesta ilman apuja, että heitin toisella kädellä pallon taakse. 

Nova teki
- kaksi luoksetuloa ja pidin niissä kiinni. Hyvin meni. 
- Sitten äitin kanssa sivulletuloja ja niin, että suoristuu sivulla ja äkkiä palkka vielä kontaktista. Niissä ehti välillä pompata namin perään. 
- Sitten vähän imutusseuruuta ja hirveän ahneesti söi nameja. Myös pysähdystä istumaan seuruusta eli perusasentoon. 
- leikkimistä. Vähän paremmin jo sujui, lyhyt pätkä ja lopetettiin vielä kun olis halunnut leikkiä enemmän. 

Ruuti teki
- merkin kiertoa 20 metristä ja vaihdoin kahdesti sen paikkaa. Kapulahäiriöllä. Tokassa liikkuri vei ne ennen kiertoon lähettämistä, sujui hyvin! Ei ollut hyppyjä, mutta ne hypyt kyllä haastavinta liikkeessä. 
- peruuttamista, ihan ok
- kaukoja selkä siihenpäin. Usein ekaa käskyä ei totellut ja sekoitti helposti istumisen, että nousi sen sijaan seisomaan. 

Rampe tokoili vähän äitin kanssa ja päästeli ilokiljahduksia alkuun treenaamisen ilosta. Viime viikon ontuminen meni onneksi levolla ohi. 

o o o o     O O O O     o o o o 

Keskiviikkona mentiin Pukinmäkeen tokoilemaan Suvin ja bc Zoomin kanssa. Äitikin lähti tollojen kanssa matkaan. 

Paikallamakuu Ruuti: istuminen noin minuutti. Sitten Ruuti ensin maahan ja äiti kävi takana kävelemässä liikkurina. Unohdin käsimerkin ekasta ja vaatikin kaksoiskäskyn. Seisottiin hetken aikaa vielä odottamassa ja sitten Zoom kutsuttiin luokse, palkkasin Ruutin paikoilleen. Ruutilta pääsi pari vinkumista kai ennen luoksetuloja. Ne selkeästi kiihdyttää, jospa ei keksi ääntelyongelmaa tähänkin liikkeeseen. 

Tehtiin vielä sellaiset missä toinen jäi maahan ja toinen istumaan. Käytiin piilossa ja sitten korjattiin "istumisen nollannut" makaava koira istumaan. Suvilta tuli vain yksi käsky eikä Ruuti nyt korjannut asentoa. 

Sitten tehtiin vielä rinki 2-3m säteellä, missä vuorotellen käskettiin maahan ja sivulle. Ruuti totteli hyvin. 

Ruutin kanssa tehtiin
- merkin kierto: oli hämärää (valot kyllä) ja merkki aika reunassa niin Ruuti ei nähnyt sitä ja lähti vähän väärään suuntaankin. Toistolla sujui. 
- ohjattu: tämä kisamaisissa huono niin päätin tehdä. Sujui hyvin. Vielä kerran myös sivulle palauttaen. Käskyn jälkeen (merkille meno) nytkähti. Ja toista kertaa merkiltä lähtiessä ääni, en tosin tajunnut reagoida. 
- kaukot: tehtiin pari, kun käännyn lentää lelu. Ja sitten nousee istumaan (eka vaihto) ja lelu. 

Gavan kanssa 
- tunnari: ekaa kertaa liikkurin kanssa. Kävin eka itse piilottamassa oman (lehtiä päälle). Yhdessä kuopassa oli lehtiä. Sitten liikkuri vei oman samaan paikkaan ja metrin päähän vääriä aika läjään. Juoksi väärille ja nappasi sieltä yhden. En sanonut mitään ja tullessa tiputti väärän ja kävelin vaan vähän kohti oman paikkaa ja lähti uudestaan etsimään ja löysi oman. Sitten samanlainen toisto ja nyt sai mennessä hajun omasta ja haki sen suoraan. Siihen jätettiin. Nyt ei näyttänyt niin kyselevältä, kun poimi kapulan, lähti heti tuomaan sitä. 

- kaukot: sivulta maahan, ekassa meni vinoon taakse. Sitten oli sellaisia missä vasen tassu vähän liikahtaa ja vika oli täydellinen. Siirtoina otettiin 2m matkalta myös seisomiset mukaan. Niissä kehuin heti. Paristi hätiköi namin ottamisessa ja liikahti siinä. Otin kerran luopumista ettei saa kurotella. Vaihdot muuten tosi hyviä vain seiso-istu vähän liikutti tassuja ja eka seiso-maahan. Niitä pitääkin enemmän yksittäinkin treenata. Tulevaisuudessa noi seisomiset pitää osata 10m päästä. 

Ruutu: pupu meni 10m päästä ja Gava täpinöissään katseli. Kutsuin sivulle ja tuli kiltisti. Päässä liikkui jonkin aikaa vain pupuajatuksia eikä ruudun teko meinannut mahtua sinne. Näytön kautta sujui ja heitin pallon ennen kuin saavuttaa kohtaa. Ilman näyttöä alussa ei ainakaan tossa tilanteessa osannut juosta tarpeeksi pitkälle. 

o o o o     O O O O     o o o o 

Perjantaina piirin tokoharkat ATD:n hallissa klo 21. Meitä yht 5. Gavalla oli aika puuhapäivä mun ollessa vapaalla, mutta hyvin jaksoi. Vierailtiin kolmessa paikkaa, on se helppo ottaa joka paikkaan mukaan. Gava pääsi keskivaiheella treenaamaan ja loppuun otettiin paikkikset. 

Ruutu: ensin kävin itse näyttämässä ja heitin pallon perästä. Sitten avustaja kävi näyttämässä. Heitti myös palkan, muttei voida käyttää sivusta tulevaa palkkaa. Seuraavassa heitin palkan. Loppuun ilman näyttämistä ja sekin sujui! 

Merkin kierto: oli samansuuntaisesti kuin ruutu. Otettiin liikkuroitu alku niin tuli viive virittelystä. Rauhallista laukkaa kiersi eli aavistuksen epävarma. Vapautin leluun heti kierrosta. Toistolla eteen ja jalkojen välistä palkka. Ei epäröinyt. 

Kaukot: tähän tuli vaikea häiriö, kun speedy juoksi namien perässä sekä teki ruutua. Gavan korvat oli ihan pystyssä kuin jäniksen nähneenä. Harvemmin se noin paljoa ottaa häiriötä. Pitääkin treenata häiriössä useammin Paristi piti huomauttaa, kun tuli tuplakäsky. Maahanmenot oli parempia, mutta istumiset tosi huonoja. Etujalat liikkui. Otettiin helpotettuna sitten läheltä. 

Paikalla istuminen 1min: hyvin istui. Ei menty niin kauas koirista kuin säännöt määrää. Liikkuroin makuun niin ei osallistuttu siihen. 

Treenaa Gava:
- kaukot: istumaan nousu
- häiriössä treeniä (toinen koira tekee vauhdikasta)
- merkin kierto, käskyn erottelua esim ruudun kanssa
- tunnari
- ruutu välillä ilmankin apuja Novan 11vk kuvat. Ens viikolla ekat rokotukset. Pentueen kanssa treffit sovittu myös 2vk päähän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!