Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.10.2015

Torstain tokotreenejä ja kotipiha aksaa

Torstaina oltiin aktiivisia, treenasin koiria, siivosin kotia ja istutin kanervat rukkuun, eikä ollut edes vapaapäivä ja kävin kaupassa.

Lenkillä pysähdyin treenaamaan hiekkatielle tokoa. Ruutin majoitin puistonpenkille.

Gavan kanssa:

 • seuraus: oikeaan käännöksiä ja palkkasin parhaat. Ekoissa meinasi irrota. Sitten ihan tsemppasi ja pää oli liimattuna jalassa. 
 •  Liikkeestä istu: Gava päätti, että mun innostamiset tarkoittaa maahanmenoa. Sitä ennen oonkin usein innostanut. Syöksyi aina nopeasti maahan. No palattiin sitten käsiapuun ja aluksi tehtiin peruutellen. Yhdessä treenissä nää näytti jo niin valmiilta. :D 
 • Luoksetulon stoppia: ei ollut oikean kokoisia nameja mitä heittää niin samalla idealla majoituin kahden tolpan väliin ja lähetin aina kiertämään. Kun tuli kierrosta kovaa niin kahdesti tein stopin. Toinen niistä loistava! Käsiapu lelukädellä + käsky. Sitten hihkaisin jes ja palkka lensi. 
 • Kaukot tehtiin "terassimaisella" puulla päällystetyllä alueella ja siinä oli 5cm kynnys. Eka sivulta maahan virittelyn jälkeen oli täydellinen. Juuri kun ajattelin, että pitää ehkä ottaa näihin seinää viereen tms kun herkästi vetää vinoon. Noin 2m matkalta istu ja maahan, hyviä. Sitten lähempää seisomaan nousut. Heti niistä kehuen ja palkaten. Jätin palkkaamatta missä liikkui. Esim istu ja seiso siirroissa liikkui ekoissa ja sitten pysyi. Pientä edistystä niihin kokoajan. :) Nyt mietin jo mun käsimerkkejä. Maahanmenoon merkki on vähän eri kuin mitä Ruutilla on ollut kaksi kättä. Istumaan on sama. Seisomaan mietin sitten olisko siinä vähän molempien käsien kohotusta ylös, sama taitaa olla Ruutilla. 
Ruuti teki peruutusta. Liikkeestä istumisen. Liikkeestä seisominen ei taas sujunut. Jos Ruutilla toimii istu tai seiso niin sitten taas toinen ei toimi. Rasittavaa!


Kotipihassa treenattiin aksaa Gavan kanssa. 
 • Otin meidän 2on-2off laudan esille ja tässä ideana oli, että jää sivuttaisetäisyyttä ja myös vähän jälkeen ajatuksena, että voisin kutsua 90 astetta sivusta ja rata jatkuisi sinne. Ekana Gava meinasi tulla tassut suoraan mua kohti silti. Toistin käskyä ja suoristi asentoa. Laitoin namin vielä suorempaan. Heitin palkan eteen ja sieltä sai hakea sen. Seuraavaan jätin etupalkan. Nyt hyvä. Käskin kiertämään puun tai hypyn siivekkeen ja siitä lähestyttiiin aina. Sitten taas ilman lelua edessä ja liikuin itse vähän ennemmän ja vauhtikin kovempi. Tuli täydellinen. Heitin lelun eteen palkaksi. Tehtiin myös toinen puoli. Kerran vapautin myös suoraan mun luokse lelulle. Noita pitäisi vaihdella, ettei siltikään saa kääntyä vaikka tulisi välillä vapautus suoraan pois. Yksi vaikeampi voisi olla myös ottaa putki tai hyppy niin, ettei saa siltikään kääntyä estettä päin (este sivussa). 
 • 2x2 keppejä kertailtiin ja tein ekaa kertaa takapihalle vievälle hiekkatielle 4 + 4 keppiä. Kepit suorana. Alkuun 2m väliä ja palkkasin väliin. Sitten kaikki. Teki laukalla. Kavensin, että jäi joku 80cm väli eli vähän isompi kuin oikeasti. Minä oikealla puolella sujui paremmin ja heti ekallakin. Vasemmalla puolella kyselee keppejen lopussa lelua, kun siltä puolelta oon heittänyt usein vähän myöhässä palkan. Se oli siis selkeästi vaikeampi. Kerran testasin lelua edessä, muttei pystynyt tekemään niin. Jollakin kertaa jäi vika keppi pujottelematta. Vähän loppua kohden vauhti hidastui ja ei ollut samaa laukkaryhtiä. Pitäis malttaa ottaa vaan riittävän vähän toistoja! 


Tokotreenit Käpylässä meille uudessa paikkaa. Treffattiin Inka ja bc tytöt Sätkä ja Saimaa. 

Ruutin kanssa aloitin
 • kierto-ohjattu: laskeskelin oikeat mitat tai mahd merkki oli vähän kauempana kuin yleensä. Ruuti oli alkuun sitä mieltä ettei löydä merkkiä, vain kapulat. Vähän alkoi jo hämärtää myös. No ehkä viides toisto päätyi merkille. Seuraava asia mistä tapeltiin oli se, että tuo kapulan ja hyppää hypyn. Ekassa tuli hypyn ohi. Sitten taas kun hypystä huomautettiin tuli vain hypyn. Myöhemmin teki molemmat. Kyllä tässä liikkeessä alkutreeni menee aina muistutteluun, kunnes voi sujuakin. Lopuksi tehtiinkin se putkeen sujuvana. 
 • halusin testata ruudun kanssa eteenjuoksemista. En jaksanut etsiä kosketusalustaa. No tuli huomattua että Ruuti etsii vain juuri apuja maasta eikä ole tajunnut oikeasti juosta suoraan. Juoksi vain eri roskille maassa. Pitäis varmaan saada sellaisia, että vien sen näkemättä lelun puskaan tai kosketusalustan. Nyt on monesti päässyt näkemään, kun vien sen. Ja meidän yksi kosketusalusta on ihan läpinäkyvä kansi. Toki ei haluttaisi että etsii alustaa vaan juoksee suoraan.. Tehtiin kerran, että avustaja kävi näyttämässä ja niin juoksi hyvin. Tämän kanssa menee vielä aikaa, että toimisi..
Gavan kanssa:
 • merkin kierto: aloitettiin tällä ja Sätkä teki samaan aikaan ruutua. Otti häiriötä siitä, kun Sätkällä oli niin hauskaa. Teki kuitenkin oikein mitä pyydettiin. Tein 10m päästä merkin kiertoa ja kasvatin vähän matkaa. Ekassa testasin muistaako tulla eteen, no ei muistanut vaan vaati lisäapua. No olihan vasta toinen kerta. Seuraavalla toistolla avitin tänne- käskyllä, seuraavissa en. Joissakin pidin lelun leuan alla. Nyt tuli lujempaa loppuun asti. Kerran lähijuoksuna ja loppuun taas eteentulona. Ekassa vauhdikkaassa tuli vinoon eteen ja käskin korjaamaan. Korjasi ja kehuin siitä. Seuraavat oli korrekteja. Jes! Alkaa hokata mikä on väärin ja mikä oikein edessä. Vaihtelin vähän lähetinkö sivulta tai seisomasta pannasta pitäen virittelystä. 
 • Ohjatun vasen: tehtiin tätä vain niin, että Gava seisoi. Vein kapulan ohjatun kulmassa Gavan taakse. Tulin eteen ja käsimerkki + käsky, käskin hakemaan. Haki kapulan oikein. Näin alkuun näytön kautta voisi tehdä.. Tätä liikettä vois alkaa opettaa. Kapulalle sinkoaa kauheaa vauhtia :) 
 • ruutu: päätin testata ilman virittelyä. Oli vähän Sätkän jäljiltä jarrutusjälkeä hiekassa. Ensin joku 8m, virittelin ja sitten käskin ruutuun. Vähän hitaammin juoksi hyvää kohtaan ja jarrutti. Huusin jes ja juoksin palkkaamaan. Sitten vähän pidensin matkaa kahteen otteeseen. Ekassa pidemmässä meni sivusta sisään. Otettiin uudestaan. Hyvin muisti paikkaa. Jee tääkin treeni alkaa toimia! Ruutu merkit oli myös punaiset ja ruudussa ei nauhoja. Ja oli aika hämärää jo. Gavalle oli kova häiriö taas Sätkän kiertotreenit samaan aikan. Virittelyssä sain käskeä kuuntelemaan. Muuten juoksi kyllä hyvin ruutuun. Nyt oli nähtävissä vähän laukkaakin näissä. Mutta kun varmuutta tulee niin uskon, että vauhtiakin. Voisin alkaa myös huutamaan pysäytyskäskyä ja palkata siitä. Ja välillä antaa hakea paikan ilmankin. Ja matkan pidentäminen myös toinen tavoite. Silloin appari palkkauksessa olis hyvä.
 • Paikka istuminen: Saimaan kanssa. Palkkailin välissä ja hyvin istui 1,5m päässä Saimaasta.
 • Paikka makuu: hyvin maahan. Pysyi ryhdikkäästi, kuten viime treeneissä eikä mennyt lonkalle. Joku ihme tapahtunut. 

Treenaa Gava:
- kaukot, tekniikka ja matka
- ruutu: appari, nopea palkkau oikeasta kohtaa, välillä stoppikäsky
- ohjattu: alkeistreeniä tähän
- tunnari: tätäkin pitäis kertailla
- merkin kierto
- liikkeestä istumista avuin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!