Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.10.2015

Kisamaiset tokotreenit ja kuvia

Pe iltapäivällä tokoiltiin Malminkartanon Sirkuskentällä Pian ja bortsupoikien kanssa. 

Äitikin tuli tollereiden kanssa katsomaan ja vähän katsottiin Novankin kanssa kaksi lyhyttä settiä. Leikkimistä, sivulle ja imutusseuruuta sekä istumassa pysymistä. Luoksetulossa nami oli kivoin. Leikkiminen on vielä vähän huonompaa, mutta tärkeä saada sitä paremmaksi. 

Gavan kanssa:
- paikkamakuu: hyvin maahan. Lyhyt makuu ja ei mennyt lonkalle.
- paikka istu: yksi välipalkka. Kiersin ympäri, taakse ja sivulle. Katsoi mua takana kiertäessä, mutta pysyi paikallaan. Sivullenousua erikseen ja alkuun meinas siirtää etujalat eri tahtiin. Lopuksi hyppäsi hyvin sivulle tasajalkaa. Noita muistuteltava :) 
- Gava teki ekana ja sain silmäparin katsomaan
- tunnari: oman piilotus alkuun n. 3m sivuun, kun meinas unohtua. Vähän ruohoa päällä. Sitten oma oli väärien edessä noin 20cm, seuraavassa takana. Lähetysmatka noin 5m. Nuuski hyvin eikä koskenut vääriin. Kerran lähti hyvin tuomaan ilman apuja. Vikassa lähdin peruuttamaan. Tarkkana kun pitää olla, kun kyselee helposti. 
- kierto: tämä kun on sujunut ilman häiriötä niin otin takaviistoon ruudun häiriöksi. Vähän hitaammin juoksi kiertoon kuin yleensä. Lähtee vielä epävarmasti, kun tottunut käsimerkkiin ja mun liikkeeseen apuna. Palkkasin suoraan kierrosta. Seuraavan otin eteen. Vähän hitautta taas. Yksi läpijuoksuna jalkojen välistä. 

- liikkeestä istu: näytettiin miten on tehty, siinä tuli vähän etujalkojen tseppausta. En oo itse kiinnittänyt siihen huomiota, oma käden liike siis vain vähän ylös ei taaksepäin. Lelun kanssa sivultajätössä ei sen parempi. 

- kauko jättö: pari kokeilua saada oikein menemään maahan. Saa virittelystä vähän kooma ilmeen mitä Pia ehdotti palkkaamaan jos katsoo muhun. Että olisi innokas asenne. Muutenkin pitäis enemmän taas nostattaa ja riehuttaa. Se vähän jäänyt. Otettiin tässä häiriöksi kun kävelen pois näytettiin muka namia kädes tai kutsuttiin mukaan. Ekassa Gava nousi, seuraavissa ei. Kun pysähdyin ja G katsoi mua vapautin leikkimään. Ideana kun tulee joskus kaksoiskäsky, kun katsoo muualle niin olisi odotusarvoa siihen että kävelen pois tai käännyn kohti. 

Ruuti teki 
- merkitöntä merkkiä. Nyt kun yritin kasvattaa matkaa ennakoi palloa. Pitää tehdä siis sellaisia, missä on se alusta tai pallo jossain kentän laidassa. Lopetin sellaiseen missä tein näytön ja sitten lähetin. Itse ruutu oli ihan ok. Ekalla kertaa myös juoksi 90 asteen kulmassa sivussa olevan hypyn.
- merkin kierto ei sujunut ollenkaan. Ruuti halusi hyppiä vain estettä. Täytyi mennä lähemmäs ja sen jälkeen onnistui. Tehtiin myös vaikeana, missä piti ohittaa ruutu ja hyppy. Alkuun meni vain ruutuun. Haluisin, että kuuntelee mihin lähetän.. Lopuksi onnistui. Ruutille ja Gavalle toi kuuriksi..Pojan eka seisotuskuva 9vk 

Vertauksena Ruuti samassa iässä (eri kulmasta)


Launtaina Heurekalle kisamaisiin tokotreeneihin molempien kanssa.
Keli oli hieno ja nurtsi sopivan lyhyt. Pientä mokaa treeniporukan kanssa, onneksi riittävästi porukkaa kun jakauduttiin kahdelle eri nurtsille, paha tuollainen liian iso alue. 

Gava teki avoa ja katsastettiin tilannetta. Tiedossa oli ettei ihan heti kisavalmiita olla. Nurtsi oli aamulla huurassa ja tuohon aikaan vähän märkä. Vähän Gava tuntui normaalia laiskemmalta, olikohan nurtsin takia tai liikaa treenejä taas näitä ennen. Ennen kisoja sille tekis varmaan pieni tauko hyvää. Ainakin vapaapäivä tai pari. Liikkuroitiin parina Arjan kanssa (alo-ohjaaja) jolle selostin vähän kuinka käskeä aina ennen liikettä. 

1. Ruutu: juoksi kehänauhan eteen vähän laukalla, mutta vähän epävarmasti. Seisomaan ja siitä maahan. Ruudun sisällä kuitenkin. Sivulle vähän rumasti pomppasi, että takapuoli liikkui. Treenattavaa itsevarmuus ja fokus taaemmas. 9-9,5. 

2. Seuraus: tuli tosi pitkä, mutta hyvin Gava kesti. Välillä jäi vähän jälkeen. Kontakti pysyi hyvin. Astetta korkeamman vireen olisin vain halunnut. Peruutus oli hieno! Saattaa olla, että näytti silti ihan hyvältä ja korrektilta mutta jos ei paina eikä pompi, tuntuu musta etten oo varma missä kohdin se menee. Tein täyskäännökset vasempaan. 9

3. Liikkeestä seiso: nopea virittely. Gava teki liikkeestä istumisena, näköjään sekin sujuis ilman apuja ;) vaan eri käskyllä. Tota onkin nyt treenattu eniten. Otin käsimerkillä ja sitten kokonaisena. Ekassa liikkui kun kiersin ympäri. Toistolla pysyi. 0

4. Nouto: mini nytkähdys "käskystä". Haki nopeasti ja suora edessä. Sivullakin suora. Jee! 9,5-105. Liikkeestä maahan: tämä sujui hyvin. Meni ällöttelemättä maahankin. Sivulle hyvin. 10

6. Kaukot: ekassa sivulta maahan huonosti. Korjasin ja se oli hyvä. Itse kaukovaihdot täydellisesti!! Jipii! 8/10

7.  Luoksetulo: maahanjättö alussa. Tässä Gava tais sekoittaa kaukojen tekniikkaan ja liikkui vähän maahanmenossa. Pitääkin jossain vaiheessa osata myös erotella nämä, jos tulisivat peräkkäisiin liikkeisiin.. Itse luoksetulo hyvä ja tuli suoraan eteen. Sivullekin hyvin. 9

8. Merkin kierto: lähti epävarmasti ja tökkäsi merkkiä ja mietti kummalta puolelta pitikään palata. Toisessa nuuski nurmikkoa yhdestä kohtaa. Otin liike apua ja heti kehut kierrosta niin sen jälkeen sujui koemainen. Täytyy tehdä näitä paljon, että merkin paikka esim muuttuu ja alkuun vauhtipalkkaakin paljon. 0 

Estehyppy jätettiin välistä, ei ollut sellaista lautaestettä.

>> Eli jäävien erottelu, seisominen kiertäessä ja merkin kierto treenattavaa. Ruutukaan ei ole vielä kaikkein varmin. 

Gava treenaa:
- maasta sivulle pompulla
- jättöissähäiriö ja odotusarvo
- liik. seisoessa ympäri kiertäminen
- liik- seisominen vs istuminen
- merkin kierto eri paikoissa ja pidempikin etäisyys
- kaukojen sivulta maahan, lisää toistoja
- sivultamaahan tapojen erottelu "peräkkäiset liikkeet"
- seurauksessa lyhyitä pätkiä super palkalla
- me tarvitaan myös pentutreeni/motivaatio viikko, että super helppoa tosi vähän. Nyt Gava tarvii nostatusta :) Ei se tarkoita jos on tietyn ikäinen, että sen nostatuksen pitäisi vähentyä. Täytyy vaatia tietty aktiivisuus ja saada se pysymään. Vielä kun ei ole vaaraa, että koiraa sai keittämään yli. Gava kun on niin kuuliainen, että sille pitäisi taas saada sellaista Ruutin röyhkeyttä.

Hyvää oli eteentulot ja perusasennot, jotka on tuntunut tosi pitkään olevan aina vähän vinoja. Ja, että pystyi tehdä kostealla nurtsilla.

Ruutin kanssa tehtiin kaksi settiä ja toisen liikkuroi äiti ja toisen Tiia G. Jätettiin kierto ohjattu pois, kun ei ollut toista hyppyä eikä se vielä niin hyvin suju. Ruuti olis vaatinut vielä parempaa höyryjen pois ottamista, vaikka heittelin jo lelua ennen. Tuli siis aika moneen paikkaan vinkumista. :/

1. tunnari: juoksi vähän ohi kapuloiden, sitten nuuski muut ennen kuin huomasi oman. Ihan hyvä. 9

2. seuraus: liikkeelle lähdössä ääni. Nopeuden muutoksia vain, jätettiin sivuaskeleet pois. Yhdessä oikealle käännöksessä ennen ruutua tipahti kontakti. 7

3. ruutu: merkitön merkki oli merkattu pätkällä jälkiliinaa, sääntöjen mukaan vähän liian leveä. Ruuti selkeästi bongasi sitäkin ja jäi liinan viereen. Otin lisäkäskyn ja juoksi siitä vinoon. Täytyy harjoitella sitä kauempanakin musta, kuin aiemmat treenit olleet Ruuti musta noin 2-5m, nyt oli siellä 8-9m. Otin uudestaan vielä kehään juokseminen, muttei sujunut niin hirveesti paremmin. Ruutuun juoksi taas ulkopuolelle oikealle takareunalle. Käskin korjaamaan ja sitten tuli ruudun sisälle. Oli häiriönä kehänauhat kahdella sivulla ruudun takana, oiskohan ne häirinnyt tai jotain.. 0/9

4. luoksetulo: Vähän hitaasti maahan, pääsisi nopeamminkin. Stopit oli ihan ok tasoa ja aika suoraan pysähtyikin. 8

- palkkaus

5. zeta: yritti taas koomailla ekassa asennossa, ei kuunnellut ja pysähtyi seisomaan. Huomautin ja otettiin uusiksi nyt totteli istua. Seuraavat asennot sujui. 7

6. ohjattu: merkillä vähän vinoon jäi ja ennakoi pysähdystä. Tehtiin oikea. vähän isommalla lenkillä juoksi ja bongasi kapulan. Tuli 2m mun eteen ja sylkäisi kapulan maahan. Possu! Ärähdin siitä ja sylki ruohoja suuhustaan. Uusittiin ja nyt tarvitsi lisäkäskyn löytää kapulan, mutta paulautti sen hyvin. 7-8 (jos olisin antanut lisäkäskyn)

7. kaukot: Ihan ok maahan. Kaikki vaihdot taisi tehdä puhtaasti. Sivulle hyvin. 9

Vanhat liikkeet siis olisi ainakin ilman nollia, mutta uudet vielä vaatii treeniä (kierron tilanteen tietäisinkin).

8. Paikalla makuu: tässä oli monesta luokasta koiria ja tehtiin loppuun asti toisen evl koiran kanssa. Ruuti ei ottanut häiriökäskyjä ja teki hienosti. Kutsuin sen ekana luokse niin ei saatu sitä häiriötä. Istumista otettiin vain minuutti.

Ruuti treenaa:
- kierto
- zeta liikkuroituna (ekan asennon kooma)
- merkitön merkki

Rasmus teki ruutua kahdesti äitin kanssa ja toisella kerralla alkoi ontumaan, kun oli matkalla ruutuun. Sitä sen vasenta olkapäätä, mikä kipettyy helposti. Aika runsaasti varoi laittamasta painoa jalalle. Oiskohan liukastunut tai astunut johonkin kuoppaan. Nyt lepoa ja osteopaatille aikaa. :/ Ja Rampehan liikkuu suhteellisen turvallisesti 11,5 vuoden iän mukaan, ei mitenkään täysiä.

- Novasta parit kuvat
- Tria belgin tokokuvia


Pennun liikunnasta tuli vastaan fyssari Marikan kirjoitus. Ajatuksia herättävä, vaikkakin aika tarkalta kuulostaa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!