Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.1.2016

Agilitykoulutus by Hanna Hyvärinen sekä kuvia & käsitöitä

Sunnuntaina matkattiin Tainan & bc Mozartin kanssa Riihimäelle Naurava Koira -areenalle Hanna Hyvärisen agilitykoulutukseen. Kouluttaja vaihtui Lotasta ja oikein paljon pidettiin tästäkin kouluttajasta. :) Radalla oli perusohjauksia, rytmitystä, koiran lähettämistä ym.

Alun poispäin irtoaminen 1 hypylle oli meille lastenleikkiä, sen takia koska Gava on opetettu katsomaan esteeseen ja menemään sinne, jos käsken silloin. Oli hyvin aikaa pinkoa suoran toiseen päätyyn. Kerran Gava tiputti toisen riman, kun ponnisti väärästä kohtaa.

U-putkien välissä oli hyppy 5, minkä käännökset oli aika hyviä, paitsi jokunen huonoa mukaan. Niissä muistaa, että näyttää hypyn ja liike vie seuraavalle. Täytyi olla pientä jämäkkyyttä myös.

Suoralla sitten ajatuksena persjättö + takaaleikkaus 7-9. Eka rynnin liikaa persjätöstä ja Gava laskeutui liian pitkälle keskimmäisellä hypyllä. Estevälit oli näissä aika ahtaat 5m? Takaaleikkauksesta oli taas vaikea saada irtoamaan kauempana olevalle hypylle, lähti vain kaartamaan.. Semmoinenkin treeniin.. Persjätöillä testasin kahdesti huonolla menestyksellä, en kertonut koiralle kolmannen hypyn suuntaa ja keskimmäinen rima alas. En osaa vaan luontevasti liikkua persjätöillä, yksi vielä menee jos sen ehtii esim koiran ollessa putkessa tekemään. :D Ehkä treenin paikka.

Avarapaikka valssille 11 ja seuraava este kauempana sivussa, tässä pieni mutka ekalla kertaa.

Putkijarru 16 ei lähtenyt ollenkaan sujumaan, Gava joko tuli kaarrattaen putkesta tai meni hypyn lisäksi. Tehtiin parit palkat ennen putkea ja tein vastakäännön/jaakotuksen putkea ennen. Vaikka juoksin päällejuoksuna hypyn eli toiselta puolelta ei auttanut. Monet viime radat ja treenit on tainnut olla suorasta putkesta luukutusta tai jos suoraputki niin tiukempi käännös tms..

Kepit tehtiin loppupäässä. Ekalla tuli virhe 3 välissä. Sitten sujui oikein ja tulin rauhassa 2m Gavan perässä. Jes kuitenkin toisella toistolla oikein ja heitin palkan. Tulin taas tehneeksi noi ollen oikealla puolella koiraan nähden. Ekaa kertaa kepit Lotan hallilla ja onnistuneesti, jee!

Lopussa oli ihan kivasti ajoituksia 17-23 kysyvää ratapätkää, pakkovalssia, valssia, takaakiertoa.. Saatiin sujumaan hyvin ja tykkäsin miten kääntyi! Hanna myös sanoi, että ei aina kannata tuijottaa pilkun tarkkaan miten kääntyy hypyltä, vaikka menisi noin 2m alueen sisään, mutta jos jatkaa lenkitystä seläntaakse ym niin se sitten huono. Mutta jos jää katsomaan hyppäämistä niin koira helposti lenkittää lisää, odottaessaan menosuuntaa ja usein ne yrittää valita vauhdin mukaisen käännöskohdan. Oon aika kriittinen käännöksiä kohtaan..

Video Gavan treenistä

Treenaa:
- putkijarru
- persjätöt x 2?

Kotona nukutti!


Mentiin vielä Keravalle ottamaan Tainan kelpie Mistystä 11v kuvia ja muutkin koirat matkaan. Porukka missä Ruutikin tulee toimeen. Tosin suurimman osan matkaa se keskittyi tämän hetkiseen villitykseen - kakan syöntiin. Joka talvi keksii tuon. 
Käsitöitä maanantaina jonkin aikaa sitten luvatut juoksupöksyt. Tein samalla Gavallekin uudet jämätilkusta. Malli on sama kuin yksissä kaupan tykätyissä versioissa. Kuin alushousut missä reikä hännälle ja hännän päällä tarrakiinnitys. 


Pinkit Gavalle, en jaksanut vaihtaa pinkkiä lankaa :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!