Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.1.2016

Novan 5kk treenivideota ja pihatreeniä toko+rally

Sunnuntain aamulenkillä nautiskeltiin ihanasta auringonpaisteesta ja noin -7 lauhasta pakkasesta. Eilisten tokotreenien jälkeen oli taas vaihteeksi innostusta treenata ulkona ja kun ei ollut yhtään kylmä. Jäätiin matkan varrella treenaamaan rauhalliselle parkkikselle, jota lähinnä päiväkoti käyttää. 


Gava
- liikkeestä seiso: ekalla kertaa yritti istua (muisti eilisen). Sitten kun seisoi ja lähdin kiertämään ympäri, ekalla meinasi liikkua. Toistot pysyi. Näitä lisää ja myös häiriössä. 
- liikkeestä istu: näitä myös muutamia. 

Rallya:
- saksalainen täyskäännös: sujui hyvin hihnassa
- sivulta tai liikkeestä eteentulo: ok
-  maahan ja kiertäminen ympäri: ällötteli lunta ja sain käskeä uudestaan maahan. 

Ruuti
Oikean puolen seuruuta (rallya). 
- Kestoa, kun tuli lisää välillä Ruuti meinas lähteä seuraamasta tai mietti vaihtaa toiselle puolelle. Käskytin paljon, että pysyy oikealla. Pujottelua ja spiraaliakin. 
- täyskäännös oikealle, tässä piti olla tarkkana ettei takapuoli laske. 
- oikealta sivulta eteentulo: toimi paremmin jos apu oikealla kädellä. 
- edestä oikealle sivulle: sekä vasemman, että oikean kautta
- ääntä meinas taas tulla. Sen verran uutta vielä, että pitää inistä että oonko varma. 
- voittajan täyskäännökset sujui kaikki mahdolliset :) käsimerkki niihin missä kääntyy poispäin ja jos piti jäädä seläntaakse sanoin odota. 
- jalkojen välistä: eka keskittyi vaan kontaktiin eikä huomannut mennä. Tähänkin käsimerkki. Ja, että oppisi sanalla menemään. 
- puolenvaihto takaa, sujui käsimerkillä + seuruukäskyllä. 

Eroa enään noin 5cmPorukoilla kuvattiin Novan treenailusta pätkää
Muutamia kommentteja:
- seuraus sujui jo käsi ylempänä tosi hyvin!
- kaukoissa välillä menee lonkalleen ja niissä ohjataan ihan edestä. Tekee riittävän lyhyitä 1-2 toistoa, vapautus ettei ehtisi mennä lonkalle. 
- kiertämistä oli harjoitellut vasta pari kertaa, siinä tarvii kunnolla apua
- kapulaan tarttuu vähän huonosti, mutta muutamasti otti hyvällä otteella ja piti vähän vastaan. Meinaa ottaa välillä myös reunoista kiinni. Ohjatun kapulan voisin lainata. 

Nova 5kk
http://www.youtube.com/watch?v=31sfg2UhhPQdMaanantaina käytiin Ruutin ja Gavan kanssa samalla parkkiksella treenaamassa.

Gava:
- liikkeestä seiso: ekan sekoitti istumiseen. Takana kävelyssä ei ongelmaa.
- liikkeestä istu: ekoissa yritti seisoa. Sen jälkeen sujui istuminen.
- Vielä kerran seisominen ja nyt sujui

Ruuti:
- oikean puolen seuruuta: ihan vain paikkaa naksuttelin, oikeaan käännöstä, täyskäännöstä vasempaan. Vähän väljä ajoittain. Käännöksissä pysyi nyt seisomassa.
- Neuvoteltiin myös ääntelystä enkä nyt sallinut sitä. Komensin pois jos meni mahdottomaksi ja rauhallisesti lupa tulla sivulle. Paristi komensin sivulla keskittymään. Palkkasin, kun hiljeni. Seuratessa pitäisi saada siihen mallille toi, että osaa tehdä yhdellä käskyllä. Ruutin hermoille paras olisi vain yksi rauhallinen käsky per asia. Sanan toistaminen vain kiihdyttää. Ja jos Ruuti on yhtään epävarma asiasta, kuten vielä on aika uudesta seuruupuolesta. Yritin myös olla rauhallisempi leikkiessä, Gavan kun kanssa saa taas villitä niin paljon kuin tahtoo ;)

2 kommenttia:

  1. Nova on kyllä tosi symppis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) On se kyllä kiva livenäkin. Hauska verrata, kun Gavan pentuajasta on niin vähän aikaa miten paljon eroja on kyllä pentunakin näissä eri roduissa. Lähinnä sen ketteryyden ja hyppimisen kannalta. Ja paimenet tuntuu toistoja kestävän paremmin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!