Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

24.4.2017

Rally-toko koulutuksessa

Ruutin kanssa osallistuin seuran rally-tokokoulutukseen (itse järkkäsin) Claudia Ottkan vetämänä. Keli suosi ja kaikki innokkaat oli paikalla.

- Kuvat

Tehtiin voittajaluokan rataa. Ruuti keräsi hyvin kierroksia taas ja alkuun tuli ääntä myös niistä johtuen. Kerrattiin jalkojen ali menoa ennen radalle menoa, ekassa sekotti käsimerkkiin. Ilman käsiapua hyvin.
Puolenvaihto jalkojen välistä: puolenvaihto viimeistään kyseisessä kohdassa, kannattaa aloittaa vähän aiemminkin. Ei saa mennä kyltin ohi. Hyvää treeniä, että puoli vaihtui jo heti ekalla kyltillä.

Istu, juosten (oikealla): tämä oikealla puolen seuraten. Olipa vaikeata! Ruuti jäi ensin jälkeen ja sitten sinkosi sieltä mun ohi. :D Käännös vasempaan ja sitten tavalliseen kävelyyn. Tämä treeniin!

Oikean puolen seurausta: Hidaskävely oli ok, lähinnä että itse muistan ja pidän selkeän eron tavalliseen käyntiin. Spiraali oikeaan oli hyvä. Pujottelu myös. Kehitystä, kun noi sujui hyvin! Kerran pujotteluun mennessä Ruuti meinasi vaihtaa vasemmalle. Taisin vilkaista kohti pujottelua, joka takaviistossa vasemmalla.

Oikeanpuolen seurauksessa molemmat vasempaan- kyltti sujui hyvin. Se on helpompi puoli.

Peruutus 3 askelta: ekassa vihje tuli myöhään ja Ruuti ehti pyörähtää melkein 90 astetta sivulta ellei ehtinytkin. Itse peruutukseen korjasi. Uusittiin ja nyt sujui täydellisesti. Toisella kertaa radalla oli taas hyvä. Sanoin vihjeen jo ennen kuin alan jarruttamaan. Eli "ylös" joka tarkoittaa seisomista ja sitten siitä peruuttamaan "peruuta" käskyllä. Mä sanon usein ekalla kertaa liian myöhään käskyn ja teen hätäisesti..

Käytösruutu: mentiin radan jälkeen nopean namin jälkeen. Otiin lähes seuraavan koiran yhden radan verran, joka sisälsi myös korjauksia. Tehtiin edessä istuen. Palkkasin johonkin väliin.

Säännöistä katselin myös että oikean puolen seuruussa voi tulla hyppy tai pyörähdys. Oikean puolen seuruu on kyllä mennyt paljon eteenpäin! Ihan hyvää varmasti tehnyt pidempi tauko kisoista varsinkin. Ruuti aika kivasti hiljeni loppua kohden.

Kerrattiin omatoimipisteellä: vasen täyskäännös, oikean puolen seuruussa 1,2,3 askelta sekä liikkeestä seiso ja kierrä koiran ympäri. Vasen täyskäännös eli saksalainen, ekassa sekoitti mun käsivun toiseen liikkeeseen. Kun käytin vastakkaista kättä sujui. Näitä lisää!
Liikkeestä seisominen oli taas vaikeata, kun oma vauhti yhtään pysähtyy (kun hidastan koiran ympäripyörimiseen, en pysähdy) Ruuti ei kuuntele ja olettaa että käskin istumaan. Tähän tuli toistoja. Jos sain käveltyä aika lujaa kohtaan niin oli hyvä. En tiedä oppisiko helpommin tähän sen ylös- käskyn. Kokeilin vain "seiso" sanaa joka ei toiminut, stop- käskyllä loput onnistumiset. Tässä voisi olla joku käsiapukin?

Vanhemmat rally-kuvat

Tältä päivältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!