Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.4.2017

Saijan treenit

AGILITY
Keskiviikkona käytiin taas Saijalla tuuraamassa Gavan kanssa. Ratapiirros näytti taas epämukavalta kaksi kohtaa mihin en keksinyt meidän mukavuusalueelta ohjausta. Treenit menikin ihan loistavasti! Ehdittiin koko rata 26 estettä ja katsottiin yhteen kohtaan kaksi ohjaustapaakin!

Alkuun lähetys 1 hypylle kohti seinää (meille helppoa, kun opetettu katseenhaku). Sitten piti tehdä persjättö ja päällejuoksu. Palkattiin ensin persjätön jälkeen, Gava otti hyvin vedätyksen eikä kiirehtinyt liikaa. Toinen palkka oli persjättö + viistohyppy. Saija oli palkkaamassa kaukana ja silti Gava laskeutui melkein jaloille, ehkä 1-2m seuraavasta hypystä. :D varmaan 4m hypyn taakse.
Sitten palkka 5 jälkeen, päällejuoksussa tai sitä ennen tein pientä mutkaa ja yhden rytmityksen. Ne pois niin ehdin vielä paremmin. Ja vau koko pätkä meni super hyvin!

Kaikki kontaktit kertaalleen. Muistin tsempata a:n ja puomin. Tosi hyvät! Kaikki kepit hyviä. Suht helppo kulma ja en ohittanut koiraa.
Okserikin tuli radalle. Ekalla tipahti, kun piti puomin alta olevasta suorasta putkesta lähettää sinne ja Gava ehti vilkaista mua välissä.

Hyppykuvio otettiin erikseen, mihin tuli 2 saksalaista. Testattiin sama vielä missä jäin hypyn toiselle puolen lähettäen backläpillä apuaskeleen kanssa kauemmalle hypylle, sitten siitä toinen loogisesti ja mun edessä oleva hyppy takaa. Palkattiin irtoamishypylle ja mun ohjauksessa oli hiottavaa, lähettävä askel kohti estettä jäi myös puuttumaan. Mutta aika hurjaa silti oli tehdä ohjaus hypylle noin 1m päässä hypystä ja koira laskeutui edestä. Ekalla kerralla muisti vähän pelätä että tuleeko päälle. Aiemman hypyn käännöksestä sai olla tarkkana. Jos valui keskeytettiin, hyvä kun kouluttaja muistutti niin tekemään.

Rimoja tuli yksi päällejuoksussa (myöhässä?), a:n jälkeen pysähdyin lähes riman päällä ja myöhään kerrottu okseri. Kaikissa ohjaus häiritsi.

Loppuun vielä "pitkä pätkä". Putki, keinu, muuri, puomi (siisti! Ja teki mieli palkata :D), putki ja hyppy ja hyppy. 7 estettä. Täytyy alkaa tehdä pidempiäkin!RALLY 
Treenattiin ti aamuna molempien kanssa, koska ilmoitin molemmat kisaamaan 13.5. Ruuti voi ja Gava avo. 

Ruuti sai myös kunnon pesun ja föönaus/harjauksen, lähemmäs 3h urakka! Katsoin, että lokakuussa viimeksi tehtiin ensimmäistä kertaa toi käsittely. Turkista tuli kyllä ilmavampi. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!